Mezőgazdaság és ipar, 1949 (3. évfolyam, 1-12. szám)

1949-01-01 / 1. szám

­Nagy Iván: A húsipar 1949. évi önköltség­csökken­­té­si terve júniusi sz. 16. old. Nagy Sándor és Nagy Iván: Szárítóberendezéseik fejlődése a keményítőiparban febr. sz. 28. old. Nyiredy Szabolcs: Néhány tartósított húskészít­mény bírálata táplálkozásélettani szempont­ból márciusi sz. 18. old. Chőnyi Endre: A tudományos kutatás kérdése a mezőgazdasági iparokban márciusi sz. 16. old. Dr Okányi Lajos: A kon­zerivpamadiostom minőségi átvétele az USA-ban júliusi sz. 22. old. Dr . pl­a­.ka György:­ A cukorgyári répavágás elmé­lete és vágógépek teljesítményének kiszámí­tása márciusi sz. 24. old. Otto Waldvogel: A csehszlovák élelmezési ipari dol­gozók üdvözlete januári sz. 40. old. Verényi Miklós és Jáky Miklós: A napraforgómag­­héj hamuja februári ,sz. 15. old. M. Petrov: Emelkedik a szovjet gyapottermesztés szeptemberi sz. 18. old. .Z. E. Pfeiffer: Enzimek szeptemberi sz. 6. old. Piros László: Munka­verseny az élelmezési iparban januári sz. 31. old. M. Roche: Olajpogácsák protenjei és tápértékük februári sz. 23. old. Rőder Róbert: Proteoli­tikus enzimek működése a kenyértészta­­ élesztésénél november­—decemberi sz. 43. old. Dr Schmideg Armand: Álgombamérgezések (Pseu­­domycetizmusok) áprilisi sz. 11. old. Lete­rács Mihály: Az élelmezési iparok néhány szer­vezési kérdése januári sz­. 21. old. Solt István: Az élelmezési ipar 1949. évi tervéről májusi sz. 3. old. Termelés és termelékenység kérdése az élel­mezési iparban októberi ez. 2. old. Tervgazdálkodás a mezőgazdasági iparban februári sz. 8. old. Dr Sós József és dr Tarján Róbert: A mezőgazda­­sági ipari technika fejlődésének fontossága hiányos táplálkozás elleni harcban .júniusi sz. 21. old. S­zi­nyár Pál: A tartósított élelmiszerek szabványo­sításának eredményei márciusi sz. 13. old. Stefan S­tanc­u: A román élelmezési ipari dolgozók ü­dvözlik a Kongresszust januári sz. 38. old. Szabó Béla: Csonthéjas gyümölcseink újabb feldol­gozásának lehetőségei márciusi sz. 21. old. Szántó Ernő: Az idei magyar Msztexpon­t tanulsá­gai júniusa sz. 25. old. Szobek András: A hároméves terv élelmezési ipari eredményei és az ötéves terv mezőgazdasági ipari problémái júniusi sz. 1. old. A mezőgazdaság és mezőgazdasági ipar fel­adatai a dolgozó nép szolgálatában márciusi sz. 2. old. Takács Imre: A magyar rizs malmi feldolgozásá­nak termékei, kísérletek a rizshéjnak gomba­termesztésre való felhasználására márciusi sz. 9. old. Dr Tarján Róbert és dr Sós József: A mezőgazda­sági ipari technika fejlődésének fontossága a hiányos­­táplálkozás elleni harcban júniusi sz. 21. old. Dr Telegdy-Kováts László: A cukorgyártás bakte­riológiai vonatkozásai áprilisi ,sz. 6. old. Édesipari termékek minőségének szabályo­zása szeptemberi sz.­22. old. Oktatás és tapasztalatcsere októberi sz. 7. old. Theilisz József: A malompirai gépek korszerűsítése szeptemberi sz. 2. old. Tim­kó Iván: Egy létesítendő húskísérletű intézet szerepe a húsiparban májusi sz. 5. old. Dr Torbágyi Novák László: A mezőgazdasági ipa­rok adatszolgáltató irodájáról febr. sz. 19.old. A mezőgazdasági iparok műszaki ellenőrzése (Ankét) márciusi sz. 8. old. Török Gábor: A gyorsfagyasztás új útjai áprilisi sz. 1. old. A növényi konzerv gyártásnál szokásos forró vízben való előfőzés (blanchirozás) okozta ér­tékcsökkenés áprilisi sz. 27. old. Korszerű konzervdobozok gyártása májusi sz. 16. old. Vajda Ödön: Minőség biztosítása és a műszaki el­lenőrzés októberi sz. 4. old. Dr Vajna Sándor: Ioncserélő anyagok november—decemberi sz. 23. old. Dr Vas Károly: A zöldborsó és kukorica érettségi fokának mérése júniusi sz. 23. old. Előhűtés a konzerviparban áprilisi sz. 9. old. Túlikénezett mustok erjedésének megindítása szeptemberi sz. 19. old.­­ Vas Károly és Bocsó József: Adtaitok a kolbász­­töltelék zöldülésének problémájához november—decemberi sz. 44. old. Varrinece Gábor: Melasz polározása a Herb­ert féle ólemnitrátos derítéssel nov.—d­éc. sz. 25. old. Versenyi Miklós: Műszaki értelmiség szerepe a mezőgazdasági ipari termelésiben októberi sz. 1. old. Vidor Endre: A reduktorok a serfőzési folyamat­ban októberi sz. 18. old. A sörtartósítás új útjai júliusi sz. 18. old. A százéves Carlsberg a tudományos söripar lintforrása áprilisi s­z. 21. old. A világ komlótermelése és fogyasztása áprilisi sz. 26. old. Vukov Konstantin: Pererjevitamisurim­mug Zubrilin és Zairén eljárása szerint november—decemberi sz. 31. old. Hozzászólás Kátai Zsigmond édesiparokkal foglalkozó cikkéhez októberi sz. 31. old. Warscher Sándor: Kádermunka az élelmezési ipar­ban januári ez. 28. old. Zacher Zoltán: Észszer­­sítés a konzerviparban júliusi ez. 7. old. Zentai Béla: Az élelmezési iparok néhány kérdése mérnökszemmel januári sz. 19. old. B) Iparának szerinti tár­g­y­mutató: I. Általános A béke meg­védése korunk legfontosabb feladata júliusi isz. 1. old. Ankét: A mezőgazdasági iparok műszaki ellenőr­zése augusztusi sz. 8. old. Alkotmány­unk augusztusi sz. 1. old. A Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület hí­rei: márciusi sz 29. old., áprilisi sz. 32. old., májusi sz. 31­ old., júniusi sz. 21. old., júliusi sz. 28. old. augusztusi sz. 32. old., szeptemberi sz. 30. old., októberi sz. 32. old., nov.—dec. sz. 60. old. A Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület pá­lyáza­ti felhívása nov.—dec. sz. 62. old A mezőgazdasági iparok műszaki ellenőrzése (Ankét.) augusztusi sz. 8. old Árokszállásy Sándor: Pár szó az ipari profil kiala­kításáról szeptemberi sz. 1. old Dr .Bartha György: A szeszes erjesztésen kívül cukros erjesztés, annak jelentősége és lehe­tőségei hazánkban szeptemberi sz. 21. old Dr Bálint Andor: Brilgá­dmozgalom In — Tudomé­nyos kutattárs márciusi sz. 15. lód Mezőgazdasági Tudományos Központ szeptemberi sz. 5. old

Next