Mezőgazdasági Közlöny, 1934 (7. évfolyam, 1-12. szám)
1934-01-01 / 1. szám
á' «éChefe ur .4 • a §; TARTALOMJEGYZÉK. Tanulmányok. (A megjelenés sorrendjében.) Oldal Dr. ÉBER ERNŐ : Adatok és szempontok állattenyésztésünk megítéléséhez 1 Dr. SURÁNYI JÁNOS: A hazai szójababtermesztés újabb adatai................. 14 FEHRENTHEIL GRUPPENBERG LÁSZLÓ lovag : A tagosítás jelentősége a mezőgazdaság átszervezésénél.................................................................... 57 Dr. SZLADITS IMRE : A mai német agrárpolitika......................................... 69 Dr. MOSKOVITS ISTVÁN: Dunai államok szerepe az olasz húsellátásban.. 77 Dr. CSIKY JÁNOS : A műtrágyázás és a termés minősége............................ 86 Dr. KONKOLY THEGE GYULA : Magyarország mezőgazdaságának helyzete és válsága a statisztika tükrében..................................................... 113 WINKLER JÁNOS : A baromfiak javítása vagy nemesítése.......................... 126 Dr. ÉBER ERNŐ : A legfelső mezőgazdasági oktatás új szervezete............. 161 Dr. ZAJTAY (ZAITSEK ARTÚR) : A hazai szójabab takarmányértékéről.. 168 SPEKTÁTOR : A világ búzaértékesítési gondjai................................................. 209 Dr. MADARI KREYBIG LAJOS : A talajtérképezés a tervgazdálkodás szolgálatában .............................................................................................. 217 Dr. KURELEG VIKTOR : Fiatal bikák gyors hizlalása ................................ 229 * * * : A XVI. Nemzetközi Mezőgazdasági Kongresszus mérlege................... 257 NEUBAUER MIHÁLY : Mezőgazdasági paradicsomkonzervgyártás............... 276 Dr. RADICS JÓZSEF és dr. CZEIDER ISTVÁN : Vagyonértékelés és tisztajövedelem .................................................................................................... 291 PÁLINKÁS ANDRÁS : Magyar termelésű magyar nyersanyag................... 337 Báró MALCOMES ALBERT: A magyar falu és város kérdéséhez................. 346 . Dr. MOSKOVITS ISTVÁN : A baromfitenyésztés nemzetközi adatai ........... 356 . Dr. CSUKÁS ZOLTÁN : A betegségek, hibák és a természetes immunitás öröklődése...................................................................................................... 375 HANTOS ELEMÉR : A római hármas egyezmény és a Duna-medence gazdaságpolitikai újjászervezése............................................................... 417 Dr. HALÁCS ÁGOSTON : A magyar búzatermelés múltja, jelene és jövője.. 428 NÉMETH SÁNDOR : Szikes területek hasznosítása tógazdasági üzem révén. 444 Dr. GYÖRGY ERNŐ : Megjegyzések a mezőgazdasági magánegyesség problémájához ............................................................................................................. 465 IVÁNY ISTVÁN: A magyar sörárpatermesztés ................................................ 476 Dr. VARGA ISTVÁN : A mezőgazdaság világválságáról.................................. 513 GERHARDT GUIDÓ : Gazdasági magvaink minősége, értéke ....................... 529 Dr. ZAJTAY ARTÚR : A takarmány befolyása a tej minőségére ............... 539