Mezőgazdasági Kutatások, 1936 (9. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Ol.tni AeApdy/ Aovdís, A. dr..- 1. CsVAy, d. dr. fMepdy Aovdís, L. dr. közre­működésével.) 7'd/meww, d/..- 1. GdriKer, A. dr., i/'j. Aone%, SL és 7'dVmoww, dr. 7'e'rózí, d/. dr..- Fejőzsírok baktériumölő hatásának szerepe a tej meg­javításában ................................................................................................... 151 Fás, lé, és Csisadr, Az aromás tejsaverjedés gyors felismerése vaskultúrában................................................................................................ 9 Fás, A. és Csiszár, A „Str. lactis-cremolis" átalakulása „Str. citro­vorus-paracitrovorus"-sá és viszont .................................................... 102 Fdr'db/o.i/, G/y..­ Márgázási lehetőségek az Alföldön............................... 139 Könyvismertetés. Auz7ewe^íyer, A., v. AAtera, dr., CsiAy/, Alcewígy, VI., Auzdcs, ,Á. FV^a%, D. és Zuc/cer, A..- A talaj termőerejének fenntartásáról és a műtrágyázásról ............ 85 Rearews, IF. V­..- A mezőgazdasági talajok káli- és foszforsavszükség­letének megállapítására szolgáló módszerek ................................... 19 Apermn, G..­ A német vetésterületek rugalmassága ............................... 115 Csw&ds, Z.: A tehén takarmányozása ................... 256 Gabona, liszt és kenyér ................................................................................ 319 Rosman, A. A..- A sütőképesség kér­dése .................................................... 144 Kőrösgy, A. dr..- Az örökléstan alapismeretei .......................................... 176 dWorton, A. A..- Abszorpciós spektrumok használata a vitaminok és hormonok­­tanulmányozásánál .................. 85 Orr, J. 7?..* Táplálék, egészség és jövedelem ............................................ 116 d Schwdor, Z..- A konzerválóanyagok kimutatása és meghatározása élelmiszerekben ................................ 256 Vezérfonal a talajvizsgálatokhoz tervezők, építészek és építőmeste­rek számára ................................................................................................... 19 FAza%, ...­ Szántóföldi pillangósvirágúak ................................................. 20 Szende. AFattewyesAes. — Ta^arnydn^/ords. — Tejimadasdp. Aelmendca, 77..' Adatok a kakaóhéj D-vitamin tartalmához ................ 202 AMgMsGn, A..­ 1. /7dnyyer, //., 8'e0MVG, J., AMgyM.síh?, VV. és Aengen­­ár/y/ew, A. AnpustíK, A .- 1. Aawger, A., IFerwer, A., SaTudta, AMg­MsAn, A. és AwgenAapen, A. AifgfMsGM, A..- 1. .S'cVirdA,AMgfMsGn, A. és AviveKooyyew, A. Aarbos, IF. C..- 1. .Sjed/cnm, A. és Aarbas, 11. C. AorrA, A. (1..­ Tejipari üzemek szennyvizeinek kezelése és elhelye­zése. I. Biológiai szűrők és szeptikus tartányok használata ___ 326 Aiehy, .­. és Condaters, IF..­ Növekvő csirkék A-vitaminszükséglete. I. Előzetes kísérletek „Reference" csukamájolajjal ........................ 87 Aronwer, A. és VAy'A'.stro, A. A..* Sav hozzáadásával, valamint sav hozzáadása nélkül szilózott fű hatása fejőstehenek savbázis­egyensúlyára, egészségére és termelésére ......................................... 257 Aro­wer, A. és Arens, A. dr..­ Egyszerű grafikus segédeszköz haszná­lata a gyakorlati takarmányozásban. — II. Abrakkeverék össze­állításának kiszámítása, megadott keményítőérték és emészthető fehérjetartalom szerint, nomogrammák segítségével ................. 21 AroMM'er, A­.- 1. Arens, A. dr. és Aronwer, A. AroMM-er, A..- Milyen hatással van a takarmányadag­­bázisfeleslegé­nek bázisegyensúlyig való fokozása fejőstehenek egészségére és termelésére .............................................................................................. 22

Next