Mezőgazdasági Kutatások, 1937 (10. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Szemle. RBaBenp és afés. — Takarmányonás. — Pejpuzdasdp. Oldat RMPMSRM, /V..­ 1. BVMpCr, R.,­­Sc/rMp2, .7. és RapM.S­tiu, R. BaseRr, R..­ Különböző módon konzervált zöld lóhere és réti fű nyers és emészthető táplálóanyag hozama ....................................................... 24 Bö'Mper, 1. Bat2, R. és Bo'Rper, 7'A. Brüppemawa, R..­ Kihasználási kísérlet nyulakkal, mint a korszerű nyúltakarmányozás alapja ....................................................................... 289 BfMppemnMM, R..* 1. Ble/der, R. és BräppeiuaMW, R. 77 a 72, R. és BőRprr, 7'A..- Méregtclenített extrahált ricinusdara (Thörl­ féle) fejős tehenek abrakkeverékében .................................................... 97 Bäaper, R.. .ScAa/R. .7. és Rapa­ssra, R..- Tehéntakarmányozási kísér­let bükkönymaggal ........................................................................................ 256 Bowper, R..- Hallisztetetés hatása a sertés vágótermékeinek minőségére 98 C/Be&wfRow, R. .7. és Rr.sea.7er, R. R..- A gyártástechnológia befolyása a halliszt biológiai értékére ...................................................................... 24 Csákp, R..- 1. Bác2, 17. és Csá/cp, R. Baw/coAtcr, R..- 1. RawpoM, R. és Ba/aAo­/Bcr, R. DetKcRr, R. 7..- 1. ZeBer, R. és Retweter, R. 7. DcMfsoR, 7. B..- 1. RasHe/7, 7. 7*. és Deaf­soff, 7. P. B Arcwefrp, P. és Arcisca, R..- Facukorélesztő, mint igáslovak fehérje­abrakja. Zab pótlása facukorélesztővel és szárított szelettel, vala­mint facukorélesztővel és burgonyapehellyel ...................................... 165 Rrazem/inpea, R..- 1. A'c/ru'arr, R. és R7w2caAapew, R. Rissmer, R.; Aludttej etetése borjakkal 128 RBep, 0..* Egyszerű módszer savanyú takarmányok tejsavtartalmának meghatározására ........................................................................................... 221 BorsfAo/7. R-- 1- RcAiMÜB, A'/ic.scA. és RorstAoR, R. Rraps, R. ,S'., TrcfcAfer, R. és A'mwwcrer, A. B..- Takarmányok karotin­tartalma és A-vitamin hatása közötti összefüggés .............................. 59 RrcBcA, R. és Rarfap, R..- Kísérletek a melasz fehérjemegtakarító hatásának vizsgálatára fejőstehenek takarmányozásában. 1.......... 183 RröBcA, R. és Rarfap, R..- Kísérletek a melasz fehérjemegtakarító hatásának vizsgálatára fejlődő sertések takarmányozásában. II. 218 RröBcA, R. és Rarfap, R..- Kísérletek a német repcepogácsadara fejős­tehenekkel való nagyobb mértékű etethetőségének vizsgálatára 183 RröficA, R. és BowpRl, Z..­ A „Wolwumit" hatása a gyapjú finom­ságára, mennyiségére és minőségére .................................................... 220 RrntwaR/cl, R..­ 1. RfrscA, 1T. és RraraatzAl, R. Rariap, R..- A párosítás időpontjának befolyása a megtermékenyítésre és a malacok ivarára sertéseknél ........................................................... 58 Rariap, R..- Faszénbrikett alkalmazása a szarvasmarha takarmányo­zásában .......................................................................................................... 164 Rarfap, R..- I. Rro'A'cA, R. és Rarfap, R. Rart, R. R. és 17?7 Br. R. R..- Egyes takarmányalkotórészek szerepe a juh termékenységénél ................... 184 Rer&st, .7..­ 1. BfcAter, R. és Rerhst, ./. Rorn, F. és Rü/B, R..* Szójabab és szójabab olajipari termékeinek hatása a tejhozamra és a vaj minőségére .......................................... 60 Rajanomn, P..- Friss fejős tehenek szűkre szabott takarmányozásának hatása a tejhozamra .................................................................................... 97 Reanwerer, R. B.,­ 1. Rraps, R. A­., 7'rReArer, B. és Rewmerer, R. B. R7rsc7., IF. és RramatR/, 71.­ A savanyított takarmány befolyása a juhok és sertések anyagcseréjére, különös tekintettel a kénsavra, mint savanyítóanyagra ............................................................................. 58

Next