Mezőgazdasági Kutatások, 1938 (11. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Oldat Pawy­, B. dr..- A libamájetetés hatása a vörösvérsejtképződésre......... 69 Pe/eydy-Aordis, J. dr..- 1. C­s/ky, J. dr. és Pe/eydy-Aordís, B. dr. 17rednyi, B. dr..- A takarmány sóarányának fogalma és jelentősége az állati szervezet mész- és foszforellátása nézőpontjából. (Az állati szervezet sóellátásáról, III.) ........................................................ 1.1 Könyvismertetés. A Magy. Kir. Országos öntözésügyi Hivatal 1937. évi jelentése ___ 2,16 A mezőgazdasági kémiai kutatások haladása: 1937.................................. 132 A Nemzetközi Talajtani Társaság I. Bizottságának értekezései ___ 253 A Tiszántúl öntözése ........................................................................................ 190 Bacsó, A..* 1. Bé­dy, A. és Bacsó, A. Becher, J..­ A zöldségtermesztés kézikönyve ............................................. 135 Beke, B.:- Kiviteli gyümölcsfajtáink ........................................................... 101 DancA.worff, P. IF..* Luminiszcencia-elemzés szűrt ultraibolya fényben 75 HawA'ee23/, J., tSurón.!/?', és vBéz A. Pakolca, J..- A magyar búza­termesztés átszervezése, 1931—37............................................................ 25(L^ BcMSOM, B..- A jövő talajkultúrája ........................................................... Ta/­ Jacks, G. IF. és IFky/e, B. O..- Erózió é­s a talaj megkötése ................ 133 AeZ/oy, Ck. B..- A talajtérképezés kézikönyve ......................................... 133 AcMda/Z, ZM.­­Z..- 1. Ya/c, G. A. és Bagdad, AI. G. A. Pakdek, J. vBes.- 1. Bankóczy, J., Bárányi, J. és voléz A. Pakolek, J. Növénynemesítői napok, 1937.......................................................................... 74 Be/we/d, P..* Állattenyésztés .......................................................................... 292 Be/k/y, A. és Bacsó, A.: Időjárás-éghajlat és Magyarország éghajlata 173 Beid­er, B.:­ Táblázatok: 1. Egyes fontosabb takarmányok fehérje-, zsír-, nitrogénmentesvonatanyag-, nyerstest- és hamutartalma, 2. a zsír-, illetőleg fehérjetartalom többszörösei (10—24%) ....... 211­­Bigwood, A. H. J..- A talajtan alapelvei ................................................. 255 Bárányi, J..- J. Bankóczy, J., Burdnyi, J. és vi­c2 A. Paldck, J. B. 2acó, Z..- Az átöröklés. Az általános örökléstudomány elemei, figye­lemmel a gazdasági és orvosi vonatkozásokra ............................... 73 Poc/cr, Br..- Német rostnövények és növényi rostok ........................... 103­ Fic/or, B. és IFceekler, B..- A burgonya gőzölése és besavanyítása 41 IFaeck/er, B..- 1. Fic/or, B. és IFaeck/er, B. IFkyfe, B. O..- 1. Jacks, G. IF. és IFky­e, B. C. Fates, E..- Faktoriális kísérletek tervezése és értékelése .................... 104 Yate, G. A. és AcwdoH, ill. G..- Bevezetés a statisztika elméletébe .... 40 Zekentwer, 711..- Emelkedő káliadagok befolyása herefüves keverék hozamára és összetételére ..................................................................... 134 Szende. ABa Benyesafcs. — Pakarwdwyo 2d.s. — Bc.?.aa 2dasdy. Cowtesc M. D., Bowan, G. és Brendn. P..­ Adatok a mangalica és a középnagy yorkshire-kocák tejelőképességéhez és malacaik súly­gyarapodásához a nyolchetes korig ....................................................... 43 Die/rick, A..- Légmentesen záró fedés hatása savanyú takarmányok­ban végbemenő konzerváló folyamatokra és a takarmány minő­ségére.................................................................... 78 Berks/, J..- 1. Bo ck/er, A. és //erőst, J. Bock, A..- A különböző keményítőfélék emészthetőségéről ................ 173 Bock, A 4..- Takarmányok keményítő- és nitrogénmentes kivonatanyag­tartalma és emészthetőségük szárnyasban és sertésben ................ 211 /tajawoja, P-* Fehérjében szegény takarmányadagok hatása friss *** fejőstehenek tejhozamára ......................................................................... 75

Next