Mezőgazdasági Kutatások, 1940 (13. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Oldal Manninger, G. A. dr. ifj.: Adatok a lucernabimbógubacslégy (Con­­tarinia medicaginis) biológiájához, különös tekintettel a lucerna­magtermesztésre ..................................................................................... 91 Nyiredy, I. dr.: Adatok a sajttészta fehérfoltosságának oktanához 30 Pásztor: A magyar tejipar jövője .................................................... 198 Szirmai, J. dr.: Adatok a búza fehérkalászúságának kérdéséhez. (Fagykár. — Törzsgomba. — Szártörőbetység.) ............................ 193 Tomka, G.: A tej szénsavval való tartósítása .................................... 231 Urbányi, L. dr.: Vizsgálatok a takarmányhoz kevert vas- és rézsók biológiai hatásáról ............................................................................... 157 Várallyay, Gy.: A talaj táplálóanyag-tartalmának változása és annak vizsgálata .................................................... 72 összefoglaló szemle. Bogyó, T.: A növény- és állatnemesítés újabb sejttani alapjai — 42 könyvismertetés. A M. kir. Országos Öntözésügyi Hivatal 1939. évi jelentése ............. 111 Amlong, H. U. és Naundorf, G.: A növesztőhormonok kertészeti alkalmazása ......................... 47 Bekre, A.: Kémiai-fizikai laboratóriumok és azok korszerű beren­dezése ............................................................................................................. 112 Faber, Gy.: A mezőgazdasági haladás legújabb vívmányai ............. 182 Kendi Finály: A magyar földért .......................................................... 205 Kirschbaum, E.: A desztillálás és rektifikálás technikája ................ 239 Küster, F. W. és Thiel, A: Logaritmustáblázatok ............................... 239 Nikolitsch, M. Dj.: A fontosabb árpafajták keletkezése ....................... 47 Pávó, E.: Magyar kertészeti szótár ........................................................... 49 Schulerund, A.: A rozsliszt ........... 82 Villax, D.: Nemesített növényfajták katalógusa az 1940. évre............. 82 Szemle. Állattenyésztés. — Takarmányozás. — Tejgazdaság. Anderson, W. G.: Termékeny öszvérkancák ......................................... 205 Asmett, H. E.: Új destruktív gén szarvasmarhában ........................... 19 Biffen, W.: A koca tejelválasztása .............................................................. 19 Brüggemann, H.: További adat az ivar akaratlagos befolyásolásáról 240 Bünger, Fiszner, Harre és Böhm: Hizlalás burgonyával, előkészítés­sel és anélkül ............................................................................................ 19 Carrara, G., Brasdotti, L. és Guidarini, C.: A K-vitamin, vagy koagu­lációs vitamin .............................................................................................. 241 Csiszár, J.: Az alvadékrögök fajsúlyának megítélése és a fajsúly ki­hatása az alvadék szilárdságára, a sajt keménységére és minő­ségére ............................ 274 Davis, K., Freeman, A. és Madsen, L.: A takarmányozás szerepe a sertések elhalásos bélgyulladásának keletkezésében ......................... 206 Dice, J. R.: A környezeti hőmérséklet befolyása a tehenek tej- és zsírtermelésére ............................................................................................ 292 Ely, F., Hull, F. E. és Morrison, H. B.: A szarvasmarhák állkapocs­csontjának defektusát létesítő lethális gén ......................................... 153 Foot, G. és Thompson, Y.: Az istállózott malacok vérszegénysége-^-----—~ nek megelőzése ............................................................................. Hoffmann, L.: A malacok fejlődése a szoptatás idején — IIL, s

Next