Mezőgazdasági Kutatások, 1941 (14. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Oldal Ziegelmayer, W. és Metres, E.: Az élelmi- és élvezetiszerek, kezelé­sük és tárolásuk ............................................................................................ 183 Szemle. Táplálkozás. — Élelm­i­szerek. Abderhalden, E.: Természetes és mesterséges vitaminok .................... 303 Bergner, K. G.: Az aszkorbinsav tartóssága cukorkákban.................... 186 Cerquiglini, S.: Gabona- és hüvelyeslisztből készített kenyér tápértéke 185 Falke, B. és Lemmel, G.: Élelmiszerek mesterséges vitaminozása .... 186 Forbes, E. B., Bratzier, J., Thacker, E. J. és Marcy, L. F.: A fehérje, szénhidrát és zsír dinamikus hatása és tiszta­ energiaértéke __ 23 Gaedicke, H.: Munkásháztartások élelmiszerfogyasztása .................... 22 Gasser, E.: A tejsavó emberi táplálkozásban való felhasználásának új módjai ............................................................................... 273 Habs, H.: Húsleveskockák és leveskészítmények konyhasótartalma.. 274 Halverson, J. O. és Sherwood, F. W.: A szójabab és lóbab A-vitamin­aktivitása és B 1-vitamintartalma ............................................................ 24 Hoffmann, Ch., Schweitzer, T. R. és Dalby, G.: A kenyér és alkotó­részeinek vastartalma ................................................................................. 24 Krajcinovic, M.: A disznózsír és egyes növényi olajok tápértéké­nek összehasonlítása ................................................................................... 304 Krilova, M.­­.: Az alumínium egészségügyi megítélése és alkalma­zása konzervdobozok céljára ................................................................... 304 Lunde, G., Kringstadt, H. és Olsen, A.: A Bi-vitamin viselkedése a főzelékfélék főzésénél és tartósításánál ................................................. 25 Maier, K.: Természetes vagy szintetikus vitaminok? ........................... 304 Mayer, A.: Időszerű táplálkozási kérdések ................................................. 23 Roeder, G.: Sör tejsavóból ............................................................................... 185 Böse, C.: Paradicsomlé, mint gyógyszer ...................................................... 185 Sabalitschka, T.: A csipkebogyó szerepe a német nép C-vitamin­ellátásában ........................................................................................................ 129 Leheunert, A., Reschke, J. és Paech, K.: Néhány fagyasztott gyü­mölcs- és főzelékkonzerv C-vitamintartalma ....................................... 185 Schmidt-Lange, W. és Gilch, O.: Diákok és gazdasági cselédek napi élelmiszerfogyasztása aratásnál .............................................................. 272 Stendel, H.: Csokoládé vitamintartalma ..................................................... 274 Vajic, B.: A paprika C-vitamintartalma és annak jelentősége a nép­táplálkozásban ............................................................................................... 69 Vaji­, IL: A savanyúkáposzta C-vitamintartalma és annak változása a raktározás alatt ........................................................................................ 69 Zechmeister, L. Cholnoky, L. és Neumann, E.: Van-e a lisztben A-pro­vitamin? .......................................................................................................... 24 Ziegelmayer, W.: A német haderő korszerű élelmezése ........................ 68 Ziegler, E.: A tészta javításáról .................................................................... 130 Wahrer, J.: A burgonyabogár elpusztítása arzéntartalmú növény­védőszerekkel élelmiszerhigiéniai szemszögből ................................ 274 Állattenyésztés. — Takarmányozás. — Tejgazdaság. Axelsson, J: A zöldtakarmány értéke a háziállatok táplálásában .... 276 Render, C. B., Bosshardt, B. K. és Garrett, O. F.: Vegyi változások a melaszos fűszilázsban .................................................................................. 188 Brummer, E.: Vizsgálatok a lucerna legcélszerűbb konzerválási mód­járól ........................................................................... 164

Next