Mezőgazdasági Kutatások, 1942 (15. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Oldal Grassmann, XV. és Trupke, J.: A szarvasmarhaállomány fajtaszerinti megoszlásának jelentősége a bőripar nyersanyagellátására . . . . 186 Hámori­, D.: Adatok a pata tulajdonságainak örökléséhez.................... 110 H­ámory, D.: Tenyészlovak termékenység- és életerőcsökkenése az öreg korban ......................................................................................................290 Hegedűs, S.: A nátriumhidrokarbonát befolyása mészszegény takarmá­nyon tartott nyulak Ca-, Mg- és P-forgalmára.................................322­­ ivanom, M. F.: Süldők táplálása zabosbükkönnyel a legelőn és az istállóban ................................................................................................. 188 Jáky, J.: A borjúfaggyú fizikai és kémiai állandói.....................................110 Kiss, E.: A tej hidrogénionkoncentrációjának változása.................................322 I.cwitskij, E. G.: Fokozza-e az élesztőkezelés a takarmány termelő hatá­sát? ....................­.................................................................................. 76 Mar­eis, T.: Lehet-e­ következtetni a tej serológiai magatartásából a tőgynek brucellákkal való fertőzöttségére? . 323 Marosig, L.: Kancák vemhességének megállapítása a Cuboni próbával . . 186 Manch, A. és Bratescu, F.: Fajtaösszehasonlító vizsgálatok juhok gyo­morbélcsövéről..............................................................................................260 Máriássy, B.: Adatok a különböző korú lovak csontjainak összetételéről 75 Nemes, S.: Szövettani vizsgálatok a fehér patkány egyes szerveinek ascorbinsav tartalmáról....................................................................... 76 Pálinkás, P.: Az ascorbinsav mennyisége egyes növényevő háziállataink vérében és a szarvasmarha vizeletében.............................................. 75 Lestac, A.: összehasonlító biometrikai vizsgálatok a nagy fehér angol és a mangalica sertés emésztőcsövének változékonyságáról . . . . 260 Ssinizyn, A. M.: A legeltetés befolyása a juh szaporaságára.................... 187 Szalag, t­ontinszerű mérgezés legelőre járó lovak között...................... 187 Szőke, D.: Adatok a szarvasmarha mellékveséjének, csarnokvizének és üvegtestének ascorbinsavtartalmáról ...................................................291 Szörényi, F.: Egyes tyúkfajták tojásainak fehérje- és cystintartalmáról. 291 Teodorescu, E.: összehasonlító szövettani vizsgálatok a nagy fehér angol és a mangalica sertések vékonybeléről...................................................260 Utechin, B. P.: A takarmány vegyi összetételének megváltozása élesztő­vel való kezeléskor................................................................................ 112 Zimmermann, G.: Nemi meghatározás és hermaphroditismus . . . . 259 Zinvelin, V.: Összehasonlító vizsgálatok a nagy fehér és a mangalica sertés belső elválasztású mirigyeiről .......................................... 110 Wilbur, J. XXZ., Hilton, H. J. és Hauge, S. M.: A tehenek A-vitamin­­szükséglete A-vitaminban gazdag vaj előállításához. I. A mester­ségesen szárított lucernaszéna..................................... 111 Winkler, G.: A lucernaszéna emészthetősége gazdasági igáslovakban . . 188 Gazdasági növénytan. — Növénynemesítés. Arutimnova, A. G.: Néhány lóherefaj kromoszómájának alaktana . . . . 32 Daskaloff, Chr.: A Solanum racemigerum X Sarja és Plowdiver para­dicsomfaj­ták keresztezésének eredményei..........................................293 Dostál, R.: A világítógáz és etilén hatása a növény alakfejlődésére és terméseredményére .....................................................................................188 Hiorth, G.: Az alacsonynövésű sokvirágú paszuly fehérjegazdag gyö­kérgumóiról ..............................................................................................293

Next