Cukoripar, 1958 (11. évfolyam, 1-12. szám)

1958-01-01 / 1. szám

Oldal Parker XV. H. és Bond G. M.: A fehér kristálycukor minőségi osztályozá­sára szolgáló készülék (lapszemle)................... 248 Parker W. H. és Bond G. M.: „Spaldinlab sugár-tektor" készülék cukornyo­mok kazántápvízben, kondenzvízben stb. való önműködő megfigyelésére....................................248 Pausz László és Hadi József: Kismennyiségű szacaróz meghatározása anth­ron reagenssel............................................. 259 Payne J. H.: Cukoroldat ásványi anyagainak eltávolítása elektromos úton membrán segítségével (lap­szemle) ..................................................................248 Perk G. M.: Kestner típusú bepárló készülék (lapszemle) 277 Popov V. D.: A pép főzéséhez és kristályosításához szüksé­ges idő számítása (lapszemle)............................ 46 Petőházi műszaki munkaközösség: A „J“-diffúzió üzemével kapcsolatos tapaszta- .-----­latok a petőházi cukorgyárban........................... 118­­ Prágai cukor- és répatermelési konferencia előadásai 1957 (könyvismertetés) ................... 105 Radics Imréné: Ioncserélő tápvízlágyító berendezés az ercsi cukorgyárban ......................................................... 296 Salánki István: , __ „J’"-diffúzió és a szennyvízkérdés....................11221 Salánki István: Szemenként csomagolt kockacukor, iparunk új terméke........................................................ 86 Sapiro L.­­.: Az üzemi gyakorlatból: a bepárló I. testének tisztítása az olajrásüléstől (lapszemle) .. .. 278 Lázavsky V­.: Gőzsugárkompresszió a csehszlovák cukor­gyárakban ............................................................. 89 Scsegolev V. N.: A bepárló készülékek teljesítőképességének növelése (lapszemle) ....................................... 83 Sibko N. A.: Szaharoszkóp (lapszemle) ...................................135­ ­ Sipos Antal I ...................................................... 197 Sipos Imre és Frindt Lajos: A kísérleti „J'‘ diffúzióval kapcsolatos ta- c ta­­pasztalatok.............................................................. Sipos Imre, Frindt Lajos és Tóth Ferenc: „Lucroscop", a cukoripar új optikai műszere 33 Strube W.: Kilúgozótorony az NDK-ban (lapszemle) .. 51 Szakcikkeink magyarsága.............................233 Szilvi P. M.: A cukorrépa technológiai értékelése (könyv­­ismertetés) .............................................................. 106 Szilvi P. M.: A répacukorgyártás és finomítás technológiája (könyvismertetés) ...................................................308 Szilvi P. M.: Az utótermék kristályosítása és a melászkép­­zés (ismertetés) ...................................................321 Szilvi P. M.: Cukoroldatok és a melász viszkozitásának no­mogram­ja (lapszemle).....................................166 Oldal Szovjetunió, Ukrajna (lapszemle) ................. 108 Szüle J.: Lángfotometria alkalmazása mészsók megha­tározására (lapszemle)............................................200 Tubák Lajos: Április 4.................................................................... 85 Technológiai csoport: A cukoripari termékek minősége ................. 223 Tegze Miklós, Vajda Ödön, Vukov Konstantin és Haberényi Károly: A folyamatos üzemű J-diffúzió működése az 1957—58. évi kampányban a petőházi cukor­gyárban ...................................................................109 Tíz éves az államosított cukoripar........................ 53 Tíz évvel ezelőtt ...................................................221 Dr. Tiszaváry Ottó és dr. Viczián Brúnó: A kéttermékes séma tapasztalatai................. 226 Dr. Tiszaváry Ottó, Emődi Ferenc és dr. Viczián Brúnó: Dobszűrő a mezőhegyesi cukorgyárban . . . . 171 Tóth Ferenc, Frindt Lajos és Sipos Imre: „Lucroscop", a cukoripar új optikai műszere 27 Tóth Zsiga István: A cukoripari pályázat értékelése................. 279 Tóth Zsiga István és dr. Magyar Károlyné: Fél üzemi letisztítási kísérlet a normálisan és túlszaturált lé visszavételével........................ 162 Tschaskalik K.: Forgódugattyús gépek a cukoriparban (lap­szemle) ...................................................... .. 168 Tudósítás az új „Ultra Sacro" eljárásról (lap­szemle) ...................................................................248 Vajda Ödön, Vukov Konstantin, Haberényi Károly és Tegze Miklós: A folytonos üzemű J-diffúzió működése az 1957—58. évi kampányban a petőházi cukor­gyárban .............................................................. 109 Valkovszky Elek és Vavrinecz Gábor: Az úszócukor meghatározásának statisztikai vizsgálata .............................................................. 27 Vavrinecz Gábor: Alfa-aminosavak rézkomplex útján való meg­határozásának hibái ........................................ 73 Vavrinecz Gábor: A komplexonos mészmeghatározás módosítása 230 Vavrinecz Gábor: A kalciméteres mészmeghatározás egyik tekin­tetbe nem vett hibaforrása....................................228 Vavrinecz Gábor: A cukor oldhatósága tiszta vízben................. 326 Vavrinecz Gábor és Valkovszky Elek: Az úszóműkor meghatározásának statisztikai vizsgálata .............................................................. 27 Vernois G.: A folytonos letisztítás............................................198 Dr. Viczián Brúnó és Nacsa Zoltán: Kazánáttelepítés a mezőhegyesi cukorgyárban 54 Dr. Viczián Brúnó és dr. Tiszaváry Ottó: A kéttermékes séma tapasztalatai................. 226 Dr. Viczián Brúnó, dr. Tiszaváry Ottó és Emődi Ferenc: Dobszűrő a mezőhegyesi cukorgyárban .. 171

Next