Cukoripar, 1959 (12. évfolyam, 1-12. szám)

Oldal Oldal Sapiro A. I.: A cukorgyártási folyamatok bensőségesebbé tétele (lapszemle) .....................................................263 Schwahn H.: A cukorrépamagvak kiválasztása (lapszemle) 132 Swerling C. Boris és Timoshenko P. Wladimir: A világ cukorrépahelyzete (könyvszemle) .. 42 Sherwood P. W.: Szintetikus detergens ipar, új piac a cukor számára (lapszemle) .................................... . . 264 Sherwood I. R. és Lloyd D.: A paraformaldehid hatása a nyerscukor bom­lására (lapszemle) ..................................................... 41 Stock R.: A cukor portalanítása gyártás közben (lap­szemle) ............................ ................... .. .. 22 Szabó Géza, Vukov Konstantin, Pintér Gyula: Tanulmányútunk a Szovjetunióban............ 46 Szanka György: Újító kiállítás........................... 89 Szerencz László és Wertán Pál: Gépesítés az NDK-ban....................................52, 73 Cukorgyártás az NDK-ban 110, 143, 173, 202, 247 Szerzőinkhez (szerkesztőségi felhívás) .. .. 4/b Szilvi P. M.: A répacukorgyártás és finomítás technológiája (részkivonat) .............................................12, 30, 60 Tomba M., Vukov K., Jánossy K. és Kaiser E.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazdaság szocialista szektorától ..................................................290 Technológiai csoport: Az 1958—59. évi répafeldolgozási kampány .. 115 Tegze M., Vajda O., Vukov K. és Haberényi K.: A petőházi J-diffúzió működésének vizsgálata 1958—59-es kampányban .................................... 65 Timoshenko P. Wladimir és Swerling C. Boris: A világ cukorhelyzete (könyvszemle) .. .. 42 Dr. Tiszaváry Ottó és Emődi Ferenc: Dobszűrővel kapcsolatos kísérletek a Mezőhe­gyesi Cukorgyárban ............................................. 92 Dr. Tiszaváry Ottó és Paulik István: Korrózió a cukoriparban ....................................... 182 Tóth Zsiga István: Beszámoló a MITE Cukoripari Szakosztály és cukorgyári csoportjai 1958. évi munkájáról .. 72 DdS diffúzió ................... 214 Egy évtized munkája................................................ 25 Kísérletek a középtermék főzet viszkozitásá­nak csökkentésére és a cukorhozam növelésére 101 A MITE Cukoripari Szakosztálya és csoport­jai 1959. első félévi munkaterve ................... 3/b 40 éves a lengyel Cukoripari Műszakiak Egye­sülete ...................................................................................289 Vajda József és Mácsik Alajos: Eberhardt mészkemence a Hatvani Cukor­gyárban .......................................................................... 78 Vajda Ödön: Mikrobiológiai vizsgálati módszerek a cukor­iparban .......................................................................... 95 Mikrobiológiai tanulmányok a cukoriparban 166, 185, 220 Oldal Vajda O., Vukov K., Haberényi K. és Tegze M.: A petőházi J-diffúzió működésének vizsgálata 1958—59-es kampányban .................................. 65 Vajda Ödön és Zágon Tamás: Szivattyú és berendezés klórlúg folyamatos adagolására .......................................................... 69 Valkovszky Elek: Gyors módszer a visszavett I. iszaposlé meny­nyiségének meghatározására ...............................253 Letisztítási tapasztalatok a Selypi Cukorgyár­ban ...............................................................................162 Vavrinecz Gábor: Harmadik alkotórészt tartalmazó cukorolda­tok fajsúlyának közelítő számítása............ 83 Hozzászólás Falvai A. és Vukov K. a cukor­ipari szakszókincs egységesítése tárgyában ki­dolgozott javaslatához.................................... 8 Hozzászólás a „Szakcikkeink magyarossága“ című szerkesztőségi cikkhez .. 19 Vavrinecz Gábor és Mándy Tamás: A melászképződés okai általában és a cukor egy új kettős vegyülete......................................176 Vavrinecz Gábor és Vermes Samu: A cukorrépa értékelése és a melásztérnyező . . 20 Vermes Samu: Cukoripari cseh szókincs .......................................254 Vermes Samu és Vavrinecz Gábor: A cukorrépa értékelése és a melásztényező .. 20 Vigh Albert: NDK importgépek..............................................320 Tíz éves a Cukoripari Kutatóintézet............ 169 Vukov Konstantin: A cukorgyári termékek tejsavtartalma .. .. 325 Cukoripari orosz szókincs............................ 84 Karel Sandera­­.................................. 201 A lengyel cukorszakemberek gyásza............ 289 Technikusok rovata, a cukrok kémiája .. .. 155 Vukov K., Haberényi K., Tegze M. és Vajda D.: A petőházi J-diffúzió működésének vizsgálata 1958—59-es kampányban .................................. 65 Vukov K., Jánossy K., Kaiser E. és Tomba M.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazda­ság szocialista szektorától.......................................290 Vukov Konstantin, Pintér Gyula, Szabó Géza: Tanulmányútunk a Szovjetunióban.................. 46 Wampach Jean-Pierre: A cukorrépaművelés technikai és gazdasági fejlődése Belgiumban 1932-től 1956-ig (lap­szemle) .................................................................. 104 Weaver H. E., Winger A. G.: Kiváló kristályos és folyékony cukor (lap­szemle) .. ..................................................130 Weinrich Bódog: Ülepítőberendezés az Ácsi Cukorgyárban • • 28 Wertán Pál: Technikusok rovata III............................................ 38 A munkakörök körülírása az NDK-ban .. .. 281 Wertán Pál és Szerencz László: Gépesítés az NDK-ban..................................52, 73 Cukorgyártás az NDK-ban 110, 143, 173, 202, 247

Next