Cukoripar, 1960 (13. évfolyam, 1-12. szám)

1960-01-01 / 1. szám

Kerner Tibor és Jánossy Károly: A cukorgyárak üzemi kapacitásának megha­tározása III. ...............................................................251 Koch: Beszámoló a bajor répatermelők szövetségé­ben a cukorrépabetegségek leküzdésére alakult munkaközösség tavaszi üléséről .................. 3/b Kollár J., Vígh A., Wertán P. és Decsi F.: Brünni nemzetközi gépipari vásár................. 7 Korbonits András: „Műszaki Lapszemle, Élelmiszeripar, olvasott­sága .......................................................................... 31 Kot: Pép centrifugálása (lapszemle)......................... 58 Krieger Ödön: A szaharóz kémiája (A technikusok rovata V.) 147 Krieger Ödön—Varasdy Albert: Megfigyelések az állisztharmatról.................. 322 Levéltelenítési eljárás a répamag betakarítá­sánál (lapszemle) ..................................................3 b Liszkay József: Néhány agrotechnikai hibáról.......................... 119 Miért csökken a cukorrépa minősége Kalifor­niában? (lapszemle).................................................. 64 Minoru Kamoda—Takeo Yamane: Hibás szerkezetű cukorkristályok (lapszemle) 323 Mischke W.: Mikroklímával kapcsolatos, vizsgálatok, mint az alsóbajorországi cukorrépaterületen felállí­tandó cerkoszpórafigyelő szolgálat előfeltétele 3/b MITE hírek, vezetőségi ülés ..........................4 b Mitrofanov, Rudzickij: A répacukor-gyártás automatizálása (lap­szemle) .......................................................... .. 31 Molnár Jenő: A vállalati szervezés javítása .......................... 149 A munka­versenyben élenjáró vállalataink: A Szerencsi és a Sarkadii Cukorgyár.................. 129 Murakóözy Béla .................................................. 98 Műszaki munkaközösség: J-diffúzió a Sarkadi Cukorgyárban..................... 143 Nacsa Zoltán: Új nyomáscsökkentő szelepek a Mezőhegyesi Cukorgyárban ...............................................................282 Nagy Józsefné: Folytonos cukoripari eljárások .. .. 21, 52, 78 Nagy Lajos: Az izotópok gyakorlati alkalmazása .. . . 306 Nyáry Tibor: Új rendszerű, kényszeráramlású bepárolóké­­szülékek .................................................................. 141 Orvosok a cukorfogyasztásról (lapszemle) .. 64 Owen: Cukorfelesleg felhasználása olajkút fúráshoz (lapszemle) .......................................................... 32 Páldi András: Benyomások az NDK-cukoripar fejlesztésé­­ről .......................... 130 Páldi András: A cukoripar kapacitásproblémái a második ötéves tervben .......................................................269 Oldal Oldal Pálfalvai László—Horváth László: Elektromos kézilapátoló a kaposvári Cukor­gyárban .......................................................................285 Paulik István: Az alumíniumötvözetek, mint szerkezeti anya­gok a cukoriparban .......................................... 113 Paulik István—dr. Tiszaváry Ottó: A polarográf alkalmazása a cukoriparban .. 329 Poel: Hideg diffúzió (lapszemle).................................. 64 Proskowetz W. G.: Új bepárlási rendszer a cukoriparban, az L. V.-rendszer ......................................................8 b Radics Imréné: A cukorgyári vízgazdálkodás ..........................261 Technológiai csoport: Az 1959—60. évi répafeldolgozási kampány I—II......................................................................... 198, 234 Tibensky: Cukorrépálé progresszív előderítése ellenára­mú, függőleges előderítő oszlopban (lap­szemle) .................................................................. 61 Dr. Tiszaváry Ottó—Paulik István: A polarográf alkalmazása a cukoriparban .. 329 Tóth József :. .. ..........................................12/b Tóth Zsiga István: A lengyel cukoripar helyzete és műszaki fej­lesztési terve a következő években.................. 71 Tóth Zsiga István: Mikrobiológiai ellenőrzés a cukorgyárak 1959— 1960. évi üzemében ...............................................186 Tóth Zsiga István: A formalinadagoló .......................................... 208 Tóth Zsiga I., Vukov K. és Salánki I.: A Német Demokratikus Köztársaság cukor­­szakembereinek műszaki tanácskozása .. .. 231 Salánki István, Tóth Zsiga István és Vukov Kon­stantin: A Német Demokratikus Köztársaság műszaki tanácskozása ...............................................................231 Dr. Slavic Ladislav: A fokozatos derekt-szaturáció (Schneider— BMA eljárás) ipari alkalmazása . . . . 161, 193 Somorjai Kálmán: A cukor önköltségét befolyásoló tényezők .. 293 Stähtl: A cukorrépa minőségének javítása Svájcban 3/b Strausz Ján­os: Cukorgyártás a CSSK-ban.......................... 272, 301 Szabó Géza, Jermy Sándor: A cukorrépabetakarítás gépesítése.................. 83­­ Szántó Lajos :......................................... 193 Szávai Ernő és Emődi Ferenc: Nagyvasúti markolódaru építése Mezőhegyesen 238 Dr. Szemere Endre: Új üzemi étkezde a Szerencsi Cukorgyárban 26 A szerkesztőség felhívása.......................................5/b Varasdy Albert—Krieger Ödön: Megfigyelések az állisztharmatról.................. 322 N­

Next