Cukoripar, 1962 (15. évfolyam, 1-12. szám)

1962-01-01 / 1. szám

Oldal *Sebastian P.: Rázósziták alkalmazása a cukoriparban.. .. 283 * Sie­fert F.: Cukorgyári üzemi pH mérés ...............................223 * Spiekermann D., Schmidt H.: Pneumatikus, szabályozás a cukoriparban ■ • 285 *Dipl. Ing. Strube W.: Letisztítási problémák Romániában.................. 96 *Swiecicki A.: A szárazszelet brikettezés gazdaságossága . . 191 * Szilvi P. L: Az ejtő- és csapadékvíz hulladékhőjének fel­­használása ...............................................................280 *Tibensky V., Vasalka J.: A répa kolloidjainak koagulálása lúgos kö­zegben. ................................................................................190 *Új folyékonycukor-finomító Angliában.. .. 201 *Visnevszkij A. V.: Bázis répa tárolók......................................... . . 307 *Vitruk: A Buckau—Wolf típusú diffúzió.......................... 223 *Vosztokov A. J., Lepeskin I. P.: A cukorgyártás automatizálásának fejlődése.. 284 *Wagnerowski K., Dabrawska D., Dabrowski C.: Az utótermékpép főzésének alapjai.................. 208 *Webre A. L.: A nagysebességű cukorfőző vákuum................. 157 *Dr. Zagrodzki S., Dr. Alizadeh J., mgr. Zagrodzki S. jr: Az I. szénsavazás lúgosságának hatása a levek minőségére........................................................................156 *Zanchini P. J. E.: A klasszikus diffúzió hőmérlegének grafikus ábrázolása .. 189 *Zareba Z., Drewnowska W.: A DdS-diiffúzió cukoripari használhatóságá­nak vizsgálata...............................................................156 Lajos Pál: A BW kazánok emelése..............................................262 Leelőssy Kálmán, Salánki István: Csehszlovákiai tapasztalatok .......................... 35 Liszkay József: Cukorrépa kísérletek meszes táptalajon 1960- ban ........................................................................... 1 Lőrincz László, Weinrich Ida: A szacharóz egyik érdekes fizikai tulajdon­ságáról, a cukorelektrót .......................................305 Dr. Magassy Lajos: A hímsterilitás és jelentősége a hibrid­ répa­­fajták nemesítésében .......................................... 65 MITE pályázat...............................................................2/B MITE közlemény (műanyag szakbizottság ala­kulása) ................................................................................148 MITE közlemény.......................................................235 MITE ÉLET: Mikrobiológiai ankét.................. 302 Nagy László: A svéd cukoripar.......................................................129 A Nemzetközi Cukortechnológiai Bizottság párizsi közgyűlése 1963 június havában . . .. 134 Dr. Novacsek János 173 A III. Országos Automatizálási Konferencia 107 A IV. Országos­ Élelmiszeripari Műszaki Ta­nácskozás .................................................................. 193 Polliik István: Műanya­gbevonatok a cukorgyári korrózióvéde­lemben ................................................................................174 Pályázati hirdetmény .............................................11/B Roche M.: A cukor ömlesztett tárolása Franciaországban 82 Sakin A. N. 60 éves.......................................... 50 Salánki István, Leelőssy Kálmán Csehszlovákiai tapasztalatcsere.......................... 35 Simon Tibor, Szávai Ernő: Az üzemszervezés feladatai.......................................210 Sumerjai Kálmán:­­ A termelékenység mérésének és elemzésének módszere .......................................................................108 Szávai Ernő, Simon Tibor: Az üzemszervezés feladatai.......................................210 Dr. Székely György 263 Szilvi P. M.: A cukorrépa technológiai értékelése.................. 84 Szilvi P. M. professzor születésének 75. évfor­dulójára .......................................................................140 Tibensky Vladimir: A kolloidok stabilizációja letisztítás közben .. 124 Dr. Tiszaváry Ottó, Vavrinecz Gábor: A kalciumacetátos utótermék főzés.................. 196 Tóth János: A cukoripar személyzeti munkája, az 1961. évi tapasztalatok és további feladatok.................. 104 Tóth Zsiga István: A kampány kiértékelő ankét.................................. 138 A cukorgyári mikrobiológia jelentősége a cukorveszteségek csökkentése és a technológia javítása szempontjából...............................................297 Vavrinecz Gábor: A cukoridiali termékek tisztasági hányadosa 68 Vavrinecz Gábor, Dr. Tiszaváry Ottó: A kalciumacetátos utótermék főzés.................. 196 Vavrinecz Gábor: A nádcukor oldhatóságának kérdéséhez,, új oldhatósági táblázat ...............................................327 Vígh Albert: A műszaki fejlődés és a dokumentáció . . .. 33 Dr. Vígh Albert: Az 1961/62. évi kampány értékelése .. 135, 162 A cukoripar távlati fejlesztésének kialakulása.......................................................... 257, 289 Dr. Vukov Konstantin, Wertán Pál: A svéd cukoripar.............................................................97 Dr. Vukov Konstantin, Zágon Tamás: A lódzi Cukoripari Kémiai és Technológiai Konferencia ...............................................................313 Dr. Vukov Konstantin: Az invertáz működése a cukorrépa feldolgo­zása folyamán...............................................................325 Weinrich Ida, Lőrincz László: A szacharóz egyik érdekes fizikai tulajdonsá­gáról, a cukorelektrót...............................................305

Next