Cukoripar, 1963 (16. évfolyam, 1-12. szám)

1963-01-01 / 1. szám

Jánossy Károly, dr. Vukov Konstantin: A fehércukor színének meghatározása oldat­ban a kétszínszűrős mérőmódszerrel .. .. 127 Jánossy Károly: Új módszer kristálycukor fehérségének megha­tározására .................................................................. 161 Jermy Sándor, Zana János: A cukorrépatermesztés német szókincse .. .. 106 Jermy Sándor: Tanulmányút a Szovjetunióban: a szerződéses répatermelés ..................................................91, 121 KÖNYVISMERTETÉS *Dr. Dobrzycki J.: A létisztítás a cukoriparban.................................. 58 *Geraszimenko A. A., Abramova M. A., Golovin P. V.: Ioncserélő gyanták az élelmezési iparban . . 318 *Janotta J., Lachowicz B., Tomczynszki B.: A cukoripar a számok megvilágításában .. 318 *Nuber F.: Gőzkazánok és tüzelőberendezések hőtechnikai számítása ........................................................................219 Krisch Róbert: Cukoripari készáru mozgatás .......................... 102 KÜLFÖLDI LAPSZEMLE *Abdulah M. N., Jakovenko P. M.: Vízmelegítő csövek korróziója.......................... 320 *Akindinov I. N.: Új módszer az utótermékpép kristályosítására 84 * Anders H.: Gőzkazánok üzemszüneti korróziója..................... 152 A kötött szénsav kazántápvízből való eltávolí­tásának kémiája és gyakorlata............................. 182 *Bonacker F.: A cukorgyári mechanikus párakompresszió .. 301 *Brieghel—Müller A.: A túltelítettség és kristályosodási sebesség .. 150 *Bramer H. C., Hook R. D.: Ülepítőmedencék tervezési mutatószámai .. 96 *Bulgakov F. I.: Az ukrán cukorgyárak pakuratüzelési tapasz­talatai ........................................................................... 20 *Carruthers A., Oldfield J. F. T., Teague H. J.: A répaminőség értékelése ................................... 150 ‘Cukorcsomagoló gépek ...............................................248 *Dr. David H.: A cukorrépa technikai értéke.......................... 303 *Devillers P.: Gyári levegő vizsgálat, csíraszámlálás, pormeg­határozás .......................................................................314 * *De Dominicis F.: Vasbeton cukorsilók ...............................................320 Oldal *Eremenko B. A.: Cenzúra A. I.: A bepárló automatikus szabályozási rendszere elemeinek vizsgálata ...............................................265 *Gavrich S.: A romániai „Clujul” cukorgyár............................. 333 'Gel’man A. Ja.: Folyékony tüzelőanyaggal működő cukorgyári kazánok automatizálása ................................... 30 ''Genie G. V.: A cukorfőzés elméleti szempontjai.................. 85 *Genotelle J.: A folytonos létisztítás állása ............................. 183 *Gikalo A. F.: A bepárló savas kifőzésekor követendő rend­szabályok ..................................................................... 181 *Golovnjak J. D., Teresin B. N.: A perlit mint szűrési segédanyag .................. 182 *Goodban A. E., Stark J. B.: A só eltávolítása a cukorrépa kilúgozása alkal­mával ................................................................................250 *Dr. Grut E.: A melasz cukortalanítási fokának megállapí­tása ........................................................................... 118 *Heinrich K.: Optimális kinyerés cukorrépafarokból . . . . 44 *Jaschke W.: Keratometrikus mészkőelemzés...............................278 *Jung E.: Szitacentrifugák ................................................... 83 *Racnelszon M. 17., Pavlovszkij M. A.: A finomítvány préselési folyamat vizsgálatá­nak néhány eredménye .......................................319 *Kartasov A. K., Golovnjak J. D.: Az I. szénsavazott lé ülepedési tulajdonságai­nak javítása nyerslé és répapréslé segítségével 59 *Kazakov I. G., Sojhet L. E.: Mintavétel a tényleges szennyeződés megálla­pítására Raproval...................................................... 61 *Klement K.: Új szempontok és irányzatok az aknakemen­­cés mészégetésben................................................... 148 *Kohn R.: Szuszpenziós részecskék adhéziós együttha­tójának meghatározása........................................... 32 *Kozsemjakin Sz. T.: Az ülepítőkből vákuumszűrőre való sűrű vagy elvétel ellenőrzése és szabályozása.................. 286 *Krendel A. Sz.: Cukorgyári mészégetés földgázzal .................. 179 * Kunin R., McGarvey F. X.: Kutatások és fejlődés az ioncsere területén .. 49 “Különféle cukoripari szárítási eljárások .. . . 300 *Leppla P. W.: A szűrési segédanyagok szerepe a szűrésnél .. 11 II

Next