Cukoripar, 1964 (17. évfolyam, 1-12. szám)
1964-01-01 / 1. szám
Gépgyártás *Wlassics Zoltán: GOKA kockagyártó gépsor............................ 158 *Wertán Pál: 650—700 kg gépbefogadóképességű Skodacentrifuga............................................................ 61 I Golovin P. V. 1885—1964 ~......................................128 Centrifugagyártás az NSZK-ban .. . . 121, 248 Győry Antal: Utótermék hűtése levegővel .......................... 16 Dr. Hartwig István: Fekvőhengeres tartályok töltésének gyors meghatározása.......................................................119 Helemszkij M. Z.: A cukorrépa tárolási kutatás állása és a további feladatok ..........................................75. 109 Hinderfeit N., Lindblad L. és Wiklund O.: A fajlagos terhelés hatása az iszap szűrhetőségére, a lé színére és a gáz abszorpciójára belső keringtetéses szénsavazó tartályban .. 204 Fehércukrok értékelése a pontozásos rendszer alapján ................................................................... 81 Új típusú habzásgátló anyag vizsgálata . . . . 225 A Zeiss-féle leukométer alkalmazása a cukoriparban ................................................................... 8 Jánossy Károly: Jermy Sándor: A cukorrépa-tárolás és a rakodás gépesítése Magyarországon ................................................... 33 Jermy Sándor: Tanulmányút a Szovjetunióban .. . . 185, 197, 279 Jermy Sándor, dr. Éliás Gyula: A cukorrépaterület optimális kihelyezése .. 326 Korbonits András: Folytonos diffúziós berendezések .................. 154 Könyvismertetés *Cukoripari kémia és technika: Színeződés, Melaszok, Vegyes kérdések .. . . 294 *Ivanov Sz. Z.: A homokcukor komplex feldolgozása .. .. 128 *Lapjoskin J. P.: Cukoripari zsebkönyv...............................................189 *Popov P. K., Popov N. G., Reznyikov Z. O., Morenisz J. I.: A cukorgyárak műszaki-, gazdasági- és pénzügyi terve........................................................................309 *Paschel Lilli és Fischer Hilmar: A termelési folyamat a szocialista élelmiszeriparban ........................................................................265 *Prof. dr. Rauscher Károly: Élelmiszervizsgálat II. kötet. Növényi termékek ................................................................................116 Külföldi lapszemle * Anders H.: A tápvízelőkészítés helyes megválasztása .. 7 Hidracin adagolás a tápvíz előkészítésnél .. 58 A túlhevítő jelentősége a kazánüzemben .. 295 *Athenstedt: Kísérletek új (BMA - 1000 típusú) folytonos centrifugával ........................................................... 32 *Avéd E.: Cukorgyári szabályozási folyamatok pneumatikus működtetése.................................................. 14 *Raloh T.: A bepárolóállomás egyszerű üzemellenőrzése 335 *Carpenter G., Deitz V. R.: A cukor szín - és zavarosság mérésének mai állása......................................... 125 *Chipetto O.: Első bepárlótest hőátbocsátási tényezője .. 196 *Coll E., Friloux J., Cashen A., Guilbeau F.: A derített lé (híglé) szűrhetősége és a nyerscukor minősége .......................................................127 *Couper H., Sherwood R.: Robbanógáz cukorelszivárgásból .................. 304 *Cronewitz Th.: Répatárolás Gross-Gerauban .......................... 179 *Davies J. G.: Folytonos centrifugák vizsgálata utótermék pép centrifugálásánal.......................................... 126 *Devillers P.: Cukrok nedvessége. Szárítás. Tárolás .. .. 222 * Dexter S. T., Frakes M. G., Sunderland D. L.: Tárolt répa védelme...............................................137 *Az Egyesült Államok legújabb működő répacukorgyára ................................................................246 *Farhi, Morel, Cavigneaux: Sósav, formaldehid, nátronlúg és oldatai kezelésének biztonsági szabályai.......................... 31 *A folyók szennyezése súlyos cukoripari probléma 303 "Halmágyi J., Avéd E.: Folytonos centrifugák a Marosvásárhelyi Cukorgyárban ................................................................335 Oldal Dr. Barthodeiszky András, Gáspár Sándor: Cukorrépagomolyok csírázásgátló hatásának vizsgálata ........................................................... .. 97 Az 1963/64. évi cukorrépafeldolgozás .................. 173 Cukoripari Kutatóintézet közleményei *Bárány Lászlóné, Dr. Vukov Konstantin: A cukorrépa technológiai minőségének változása a tárolás hatására .. .... .. .. .. 19 *Dr. Magyar Károlyné: A fruktózszörp előállítása szacharózból .. .. 44 Optimumkeresés az energiagazdálkodás igényei és a bepárlóban fellépő cukorbomlás között ...........................................................................249 *Dr. Vukov Konstantin, Bárány Lászlóné: A cukorrépa technológiai minőségének változása a tárolás hatására.......................................... 19 *Dr. Vukov Konstantin: Szénsavazott iszaposlé kezelése pelyhesítőszerekkel................................................................................240 Gyakorlati tanulmány az előderítőről . . . . 321 *Zana János: Egyes répafajták tulajdonságainak vizsgálata különböző tenyészterületeken.......................... 23 Kísérletek az egyelési idő és mód hatásának vizsgálatára monogerm és polygerm fajtákkal kapcsolatban ........................................................... 85 Bel- és külföldi cukorrépafajták tulajdonságainak vizsgálata 1963-ban..................................... 145 Cukorrépafajták tulajdonságainak vizsgálata 1963-ban 212 Egyes répafajták tulajdonságainak vizsgálata különböző tenyészterületeken 1963-ban .. .. 296 Czirfusz Miklós: Hercules szűrő a Petőházi Cukorgyárban .. 103 Czirfusz Miklós: Szeletpréselés Stord-préssel .......................... 134 Egyesületi élet METESZ ................................................................... 1/B Dr. Éliás Gyula, Jermy Sándor: A cukorrépaterület optimális kihelyezése .. 326 Endrődy János: Hozzászólás a cukoripar energiagazdálkodásának egyes kérdéseihez...............................................287 Dr. Falvai Alfréd: Az 1963. évi cukoripari szakbibliográfia munkaverseny eredménye.......................................... 43 Fejes Gábor: A kristálycukor tárolása silóban.................. 65 Gáspár Sándor—dr. Barthodeiszky András: Cukorrépagomolyok csírázásgátló hatásának vizsgálata............................................................ 97 Geijerstam, Müller, Hillebrand: 1960. évi köpingebrói cukorpor-robbanás . . 232 Oldal A *-gal jelölt cikkek a kövér betűvel szedett címszó csoportjába tartoznak. II