Cukoripar, 1965 (18. évfolyam, 1-9. szám)

1965-01-01 / 1. szám

Aranydiplomával tüntették ki Liszkay Józsefet Dr. Balla Ferenc: Benin G. sz................................................................. A Cukoripar I—XVI. évfolyamainak (1948—1961) tárgymutatója és névjegyzéke II...................... 32. Csapody Gyula—Jermy Sándor: Különböző szemenkénti vetőgépekkel 1960— 63. években végzett kísérletek értékelése 101. Élüzemeink ................................................................... Fábián Károly: Automatikus pH-mérés szabályozás az I. szénsavazásban .................................................. Gadó Kálmán—Somorjai Kálmán: Idegen nyelvű szakszókincs.................................. Gadó Kálmán: A cukorfogyasztás várható alakulása a harma­dik ötéves tervben és a cukorcsomagolás gé­pesítése .................................................................. Jermy Sándor—Csapody Gyula: Különböző szemenkénti vetőgépekkel 1960— 63. években végzett kísérletek kiértékelése 101. Kerecsényi András: A cukorvilágpiac fokozottabb minőségi köve­telményei .................................................................. Király Dezső: 500 ezer kilométer balesetmentesen.................. Kiváló dolgozóink.......................................................... Korbonits András: A J-diffúzió a szovjet szakirodalom tükrében A cukorrépatermesztés francia szókincse Kovács Jánosné és Szabó Margit: A cukorgyári bepárló sárgarézcsöveinek korróziója.................................................................. Köszönet ........................................................................... Köszöntjük a cukoripar kormánykitüntetésben ré­szesült dolgozóit .................................................. Lepeskin—V­osztokov: Hőgazdálkodás a bepárlóban .. .. 12, 49. Liszkay József: Az érési kísérletek tízéves adatainak csopor­tosítása és értékelése 1951—1960 Magyar Cukoripar energiacsoportja: A cukoripar 1964/65. évi energiagazdálkodása A Magyar Cukoripar KISZ-titkárainak értekezlete Magyar Cukoripar technológiai csoportja: Az 1964/65. évi kampány termelési értékelése A Nemzetközi Cukortechnikai Bizottság (CITS) tudományos választmányi ülése.......................... Csim Imre: A létisztítás mészfogyasztásának meghatáro­zása és számítása répára .................................. Quentin Gerhard dr.: Vannak-e még fel nem fedezett utak a létisz­títás megjavítására? .......................................... Salánki István: A répa minőségének kihatása a technológiára Hozzászólások Salánki előadásához.......................... Slavic Ladislav—Wolf Sigmund: Új meszes-szénsavas eljárás diffúziós lé­tisz­títására ................................................................... Somorjai Kálmán—Gadó Kálmán: Idegen nyelvű szakszókincs.................................. Szabó Margit és Kovács Jánosné: A cukorgyári bepárló sárgarézcsöveinek korróziója................................................................... 77 Szerzőinkhez ................................................................... 100 Sződi János: A képesítéshez kötött munkakörök betöltésé­nek jelenlegi helyzete és várható alakulása a cukoriparban .......................................................... 115 Tájékoztató az Országos Műszaki Könyvnapokról 237 Vavrinecz Gábor: A répamelasz képződése és összetétele I. Az oldhatósági függvény .......................... 3 II. Átlagos összetétel és a melaszképződési együtthatók ................................................... 33 III. Egyes nemcukoranyagok befolyása a sza­charóz oldhatóságára: alaptípusok .. .. 167 Wolf Sigmund—Slavic Ladislav: Új meszes-szénsavas eljárás diffúziós lé­tisz­títására ................................................................... 1 V­osztokov—Lepeskin: Hőgazdálkodás a bepárlóban .. .. 12, 49, 73 Vukov Konstantin: A cukorgyári levek termostabilitása I. A termostabilitás fogalma.......................... 65 II. A szacharóz bomlása .................................. III. Az invertcukor bomlásának sebessége .. 112 IV. Az invertcukor bomlástermékeinek szín­intenzitása ........................................................178 Dr. Vukov Konstantin: A folytonos letisztítás technológiai műveletei 129 Zsigmond András: A Magyar Cukoripar Kutató Intézetének fel­adatai az ipar fejlesztésében .......................... 241 Cukoripari Kutatóintézet közleményei Gryllus Vilmosné: A komplexonometria alkalmazása a létisztí­tás üzemellenőrzésére ..........................................208 Zana János: A dugványozással és helyben termesztett cu­korrépamag biológiai értékének összehasonlí­tása .........................................­ .......................... 85 Cukorrépafajták tulajdonságainak vizsgálata 1964-ben ...................................................................147 Gépgyártás Zádori Antal: A BMA toronydiffúzió szerkezete, műszerezése és kezelése................................................................... 61 МЁТЕ élet Letisztítási ankét .......................................................182 Kampányértékelő ankét a Szolnoki Cukor­gyárban ..................................................................... 199 Technikusok rovata Wertán Pál: A cukorgyári mészégetés .. .. .................184 Könyvismertetés Csupak I. sz.: Cukoripari termékek számvitele és kalkulá­ciója ........................................................................... 22 Helemszkij M. Z.: A cukorrépa tárolása .................................. 47, 201 46 250 4/B 161 193 250 15 255 161 248 198 196 70 120 77 193 195 73 41 139 197 175 144 233 23 217 230 1­15 II

Next