Dunaferr, 2019 (69. évfolyam, 1-12. szám)

2019-08-01 / 8. szám

Hogyan csináljunk a kevesebből többet? 2019 májusában lezajlott az éves periodikus felülvizsgá­lati audit a salaktermékek termékellenőrzési és minő­ségtanúsítási folyamataira. A Lean-módszer alkalmazá­sával úgy sikerült a folyamat ráfordítási idejét 30%-kal csökkenteni, hasznos idejét pedig 20%-kal növelni, hogy közben funkciója és értéke nem csökkent. Beruházás az ötös szárazkokszoltónál Mára férfikorba ért az 1986-ban átadott hármas kokszoló­­blokk, és vele együtt a koksz hűtését szolgáló szárazkokszoltó berendezés. Kevés ilyen egység működik a világon, miután rendkívül karbantartásigényes. Egy-egy szárazolló felújítá­sa kilenc hónapos munka, az ötös számú az utolsó a sorban. Tavasszal indult a beruházás, a tervek szerint még az idén üzembe helyezik. _________________________________________HKEE3I Kiváló dunaferresek elismerése A XLII. Vasas- és Kohásznap alkalmából tíz olyan kollégán­kat köszöntötték a nagyszínpadon, akik kimagasló, egyben példamutató, eredményes teljesítményt nyújtanak munka­helyükön, jó hozzáállásukkal segítik a közös vállalati célok elérését. A kitüntető oklevelekkel jelentős összegű pénzju­talom is járt, az elismeréseket Evgeny Tankhilevich cégve­zetőtől vehették át az érintettek. ________________________________________ 1« Víz, víz, víz! Rengeteg gyönyörű kép érkezett a magazinunkban meg­hirdetett nyári fotópályázatra olvasóinktól. Minden kedves beküldőnek ezúton köszönjük a pályázaton való részvételt! Ebben a hónapban a Dunaferr Magazin címlapfotóját is a beérkezett képek közül választottuk, lapunkban pedig két­oldalas összeállítást közlünk a beküldött képekből válo­gatva. J k DUNAFERR---AZ­­»ZSH0MVA9VWl 6. oldal ____________________________________UBEEEH­­Ű ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ F­IVENYTARSASAG LAPJA

Next