Élelmiszervizsgálati Közlemények 1. (1955)
1955 / 1. szám
Tájékoztató Olvasóinkhoz és Munkatársainkhoz! Az „Élelmiszervizsgálati Közlemények” negyedévenként jelenne meg, évenként 1 kötetben. Az „Eredeti dolgozatok” rovat élelmiszerkémiai, mikológiai - bakteriológiai, hygiéniai közleményeket tartalmaz. Ugyancsak it közlünk olyan cikkeket is, melyek az élelmiszerkémiával és élelmiszer vizsgálatokkal kapcsolatosak (pl. analitikai kémia). A „Műszaki fejlesztési Beszámolók” rovat élelmiszeripari műszál feladatokkal, rendeletekkel, szabványokkal, rendészettel, tapasztalttokkal, hírekkel stb. foglalkozik. A „Gyakorlati közlemények” rövid leírásokat közölnek laboratóriumi vizsgálati módszerekről, számításokról, vagy eszközökről stb. A „Könyv-és lapszemle” magyar és külföldi szakkönyvek és folyóiratok kivonatát ismerteti. A közlemények tartalmáért a szerzők felelősek. A közlemények tömören kell megfogalmazni. A kéziratokat gépírással 102 -es sorközze 4 — 5 cm margóval, a lapnak csak egyik oldalára írva kell beküldeni szakkifejezéseket, vegyületneveket fonetikusan kell írni. Az irodai utalásoknál a szerzők keresztnevének kezdőbetűit és vezetéknévé továbbá a mű címét, illetve a folyóirat kötet,év és oldalszámát keleltüntetni a dolgozat végén. A kézirathoz csatolni kell a munka magya nyelvű rövid összefoglalását három példányban, továbbá egy ideges nyelvű rövid összefoglalást (orosz, német, angol, vagy francia) a dogozat címének fordításával együtt. Kéziratokat a szerkesztőség nem ad vissza. A kefelevonatokt a margón kijavítva azonnal vissza kell küldeni. Az esetleges abré levonatát a kefelevonat szélére kell ragasztani a megfelelő helyen ellenőrizni kell azok számozását és aláírását. Önálló közleményekből a szerzők kívánságára 40 db különlenymatot adunk. Kéziratokat és kefelevonatokat a felelős szerkesztő címére kiküldeni: Kottász József, Budapest, V., Városház u. 9 — 11. A szerkesztőbizotts.