Élelmiszervizsgálati Közlemények 21. (1975)

Névmutató

szintetikus antioxidáns tar­talmának vizsgálata II.......... 127 Mühle, T. és Tscheuschner, H. D.: A csokoládémasszák Teo­lógiai sajátságai és minősége (oroszul) ................................ 251 Nagy, I. 1. Dósáné Dobos Ko­vács M.............................. 133 Nedelkovits, J. J. Kottász, J. . . . 229 Neukom, H. 1. Baumgartner, J. * 40 Niketic-Alexic, G. K., Bourne, M. C. és Stamer, J. R.: Sár­garépa tartósítás tejsavas er­jesztéssel* ....................... 66 Örsi, F.: Kombinált szenzorikus próba alkalmazása pörkölt­­kávé minőségének számszerű­­ értékelésénél.......................... 25 Örsi, F. 1. Dworschák, E........... 172 Örsi, F. és Major, J.: Műszeres és szenzorikus’ Teológia........ 289 Örsi, F., Varga, J. és Major J.: Összefüggés friss és elkészí­tett marhahús szenzorikus és műszeres puhaságmérési e­redményei között.................. 313 Papp, L. 1. Horváth, É............... 215 Petró I.-né és Szárföldi J.-né: Paradicsom és paradicsomké­szítmények vízgőzzel illő aro­maanyagainak gázkromatog­ráfiás vizsgálata.................... 29 Péter, Sz. 1. Selmeci, Gy............. 187 Pikul, J. 1. Uchman, W............. 284 Posta, J. 1. Horváth, É............... 215 Prihoda, J.: Adalékanyagok és a dagasztási energia hatása a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira (an­golul) ....................................... 280 Pyrcz, J.: Enzimes módszer al­kalmazása húsipari termékek etanoltartalmának meghatá­rozására (angolul) .............. 41 Räuber, H. I. J. Kiessling, I. . . . 275 Rékasi, T. 1. Monori, S............ 127 Samir El-Kady, Kamal Ammar, Abdel Rahman Harras, Mo­hamed El-Behairy: Különbö­ző termesztési módok hatása a paradicsom összetételére és minőségére ............................... 330 Schumann, R. és Kacskovics, M.: Néhány élelmiszer radioaktív szennyezettségének alakulása Pécs körzetében 1963 és 1973 között .................................... 67 Selmeci, Gy. és Aczél, A.: A bu­­tilhidroxitoluo 1 (BHT) meg­­határozó étkezési sertészsírból 298 Selmeci, Gy., Aczél, A. és Péter, Sz.: A nitrát­ion direkt meg­határozása húsipari termé­kekből .................................... 187 Shawky El-Bahrawy és Mahfouz Goma: A kereskedelemből származó fagyasztott és fel­engedett húsminták mikro­biológiai vizsgálata Egyip­tomban .................................. 209 Spanyár, P. 1. Szilágyi, J. . . . 7 Spanyár, P. 1. Szilágyi, J.......... 180 Stamer, J. R. 1. Niketic*.......... 66 Sterling-Fenek, J.: Nátrium az ásványvizekben*.................. 66 Szabó, A. és Bende, E.: Adatok egyes élelmiszerek lángfoto­­metriásan mért stroncium mennyiségének értékeléséhez 212 Szárföldi, J.-né 1. Petro, J.-né. 29 Szentpétery, K.: A Cola-tipusú üdítőitalok mikroflórája .... 152 Szilágyi, J. és Spanyár, P.: A mezőgazdasági eredetű élel­miszeripari nyersanyagok ob­jektív minősítésére vonatkozó hazai kutatások újabb ered­ményei ......... 7 Szilágyi, J. és Spanyár, P.: A mezőgazdasági eredetű élel­miszeripari nyersanyagok ob­jektív minősítésére vonatkozó hazai kutatások 1974. évi e­redményei ............................ 180 Tran, G. H. és Burgers, L. J.: Gyümölcsökben levő tiaben­­dazol és benomyl vékony­ ré­­tegkromatográfiás kimutatá­sa. .......................................... 23 Tran The Trugen: A tejpor sza­bad zsírtartalmát és oldható­ságát befolyásoló néhány té­nyező vizsgálata.................. 306 Tscheuschner, H. D. J. Mühle,T. 251 Uchman, W., Wojciechowski, J. és Pikul, J.: Vas és ón meg­határozása húskonzervekben (angolul)................................ 284 MV

Next