Gyümölcskertész, 1901 (11. évfolyam, 1-24. szám)

Tartalomjegyzék

Az 1901. évi folyam munkatársai: Angyal Dezső, Aszalói, Bartha Ferencz, Botta István, Budai József, Butyka Károly, Fendt Károly, Frenyó Pál dr., Góger László, Győry István dr., Hajts Béla, Horváth Sándor, Iváncsits István, Szay József, Jablonowski József, Kontra Lajos, Kovássy Ákos, Mathiász József, Mezey Gyula, Mititzky Pál, Nádas Sándor, Pályi Sándor, Petrovits István, Petrusz János, Raab Alajos, Rade Károly, Révész István, Sajó Károly, Schilberszky Károly dr., Szabados János, Szakáll Gyula dr., Tisza László, Tocsek Miklós. Tartalomjegyzék a „(gyümölcskertész“ 1901. évi számairól. (A zárjel közötti számok a »Gyk.« 1—24. számát, a zárjelen kívüliek pedig az oldalszámot jelentik.) A. Á. Ageni szilva. (10.) 73. Akácz szőlőkarók termelése. (23—24.) 189. Alany módosító hatása a nemes részre. (17.) 133., (18.) 143. Alapítvány a budapesti m. kir. kert. tanint. tanulói számára. (11.) 91.­­ Almamoly és az ellene való védekezés. (23—24.) 203. és 205. Amerikai export-almafajták. (22.) 186. Amerikai gyümölcskiviteli praemium. (23—24.) 204. Amerikai gyümölcstermelés. (17.) 140. Amerikai növények behozatalának szabályozása"Németországi ban. (10.) 78. br . *. Amerikai szőlőfajta, meszes talajba való. (21.) 175. Amerikai védekezés a gyümölcsfa-betegségek ellen. (7—8.) 62. Angliai gyümölcsértékesítési viszonyok. (13—14.) 101. Anthracnosis, (szőlőn). (23—24.) 196. »Apisol« nevű (méhszúrás ellen való) szer. (7—8.) 62. Aszalt almából, borkészítés. (23—24.) 197.Nyr. Aszaltszilva-vizsgálat Szerbiában. (1—2.) 15.­ Átöröklődő gyümölcsfa-betegség. (13 — 14.) 103. Ausztráliai gyümölcs Európában. (12.) 100. B. Bab- és kendermag-vásárló czég. (1—2.) 15. Bajai borkiállítás. (23—24.) 204. Balter Károly, kitüntetett franczia pomológus. (5.) 40. Baraczfák permetezése. (6.) 43. Baraczkpálinka készítése. (13—14.) 104. Baranyai faiskolakezelők jutalmazása. (4.) 32. Bereczkinek három — még ismeretlen — magcsemetéje. (17.) 136. Berlini kertésznői iskola. (21.) 165. Betegség, (átöröklődő), gyümölcsfán. (13 —14.) 103. Betegség körtefán. (9.) 72. Bécsi birodalmi kertészeti kiállítás. (19—20.) 164. Birsalma levélbetegsége. (10.) 80. Bokorgyümölcsfákról. (18.) 141. — (19—20.) 158. Boppardi korai cseresnye. (ll.) 82. Borág és nedűje. (ll.) 92. Borgazdasági tanfolyam (tanítóknak). 7—8.) 62. Borkészítés, aszalt almából. (23—24.) 197. Borkivitele, Olaszországnak. (22.) 186. Bortermelés Francziaországban. (7—8.) 64. Budafokon tartandó pinczemesteri kurzus. (23—24.) 204. Budapesten tartandó nemzetközi kertészeti kiállítás. (9.) 72. — (22.) 179. C. Cs. Consuli jelentések: brémai, (l — 2.) 1. Consuli jelentések: breslaui, (21.) 165. Consuli jelentések : hannoveri, (l—2.) 1. Consuli jelentések: liverpooli. (1 — 2.) 1. Cornichon fehér szőlő. (3.) 17. Csiperkegomba tenyésztése. (4.) 27. D. Dévai gyümölcsészeti kiállítás. (23 — 24.) 204. Dietzi mandularenet. (19—20.) 157. Dimorphismus, szőlőbogyón. (17.) 137. Dinnye — érett — miről ismerhető meg? (13—14.) 110. Dinnye (magyar) rehabilitása Németországban, (1 5—16.) 131. Dió magcsemete karógyökerének bekurtítása (zsenge korá­ban.) (23—24.) 191. Dubuisson vajkörte. (1—2.) 6. Duggató-hagyma gondozása. (19—20.) 158. E. É. Egyesült­ Államok gyümölcstermelése. (17.) 140. Egyiptomi hagymatermelés. (13—14.) 114. Elfagyott gyümölcsfák. (6.) 47. Előfizetési felhívás a » Gyümölcskertész­ 1902­ évi folyamára. (23—24.) 188. Előhajtatott mohás szőlőoltvány eredménye. (13—14.) 109. Erzsébet-ü­nnep. (22.) 186. Export. (7—8.) 50. Export-almafajták, amerikaiak. (22.) 186. Éretlen gyümölcs árusítása. (15—16.) 132. F. Fagy hatása télen — a fákra. (6.) 41, 47. — (7—8.) 58. Faiskoláink feladata. (15—16.) 118. Faiskolakezelői tanfolyam Nagyváradon. (15 —16.) 131. Fák, útmellékiek, védelme. (15—16.) 121. Fásítása az utaknak. (12.) 98. Fehér Cornichon szőlő. (1—2.) 17. Felvidéken hogyan ültessünk gyümölcsfát. (22.) 182. Fenésedése a szőlőnek. (23—24.) 196. Folyó évi gyümölcsészeti tanfolyamokról. (ll.) 83. Forgalma terményeinknek, lásd : Kertészeti. Fölhantolása a kerti talajnak. (21.) 167. Főzelék- és gyümölcskivitel. (5.) 40. Francziaország bortermelése. (7—8.) 64. Francziaország hüvelyes terményei. (3.) 24. G. Galagonya, mint körtefák alanya. (17.) 140. Gazdasági gyümölcsfák trágyázása. (1—2.) 14. Geyer tanár és a »Honti-alma«. (3.) 19. Gomba, lásd: »Csiperke«, »Monilia«, Nectria di Sissima*, »Peronospora*, »Oidium", »Szőlőgomba«. Gy-Gyöngyösi gyümölcskiállítás. (13—14.) 114. — (21.) 176. Gyökérnemes gyümölcsfák szaporítása. (17.) 137. Győrött — mint a gyümölcsös. (1 — 2.) 16.

Next