Kurír - reggeli kiadás, 1994. június (5. évfolyam, 148-177. szám)

1994-06-21 / 168. szám

HAJÓGYÁRI GARDEN PARTY Kedd este azért mindenki, amíg a parkolótól az összejövetel színhelyéig begyalogolt, egy kicsit fél­ve szemlélte az eget. De szerencsére - a sok felhő­ ellenére - a vendégeknek nem kellett esernyőt nyit­ni. A bejárathoz érve min­den érkezőt trombitaszó fogadott. Két díszes gú­nyába öltözött huszár fúj­ta a trombitákat. Másik két társuk pedig fáklyával a kézben állt őrséget. A vendégeket a Taverna képviselői­­ üdvözölték, majd megkérték őket, dobják be névjegyüket az urnába. Ebből húzzák majd ki a szerencsés tom­bolanyerteseket. Szó ami szó, a Taverna kitett magáért. Az elkerí­tett részen két sátrat állí­tottak fel. Egyikben a büfé foglalt helyet, a másikban a szerdai ülőfogadáshoz szükséges kellékek - pél­dául gyönyörűen terített asztalok - álltak, illetve itt játszott a zenekar is. Ez utóbbi sátornak - a má­sikkal ellentétben - pad­lózata is volt. Tehát, aki akart, kényelmesen tán­colhatott. A szabad ég alatt egyszerű, de mégis két napon keresztül mutat­kozott be sikeresen beindí­tott és új alapokra helyezett „Catering" üzletágával a Ta­verna Részvénytársaság. Múlt héten kedden a sajtó, utazási irodák, követségek és vállalatok, míg szerdán a minisztériumok, biztosítók és bankok képviselőit látták vendégül. Az óbudai hajó­gyári sziget egyik csodálatos pontján rendezték be állo­máshelyüket. Ez a környezet abszolút ideális garden partyk lebonyolítására. A jó hangulathoz tulajdonképpen már csak egyvalami kellett. Csapadék nélküli időjárás: hangulatos asztalokat és padokat helyeztek el. Itt foglalhattak helyet kedd este az ültetett állófogadás vendégei.­ Koktélok és aperitifek fogyasztása után mindenki a büfésátor felé kacsinga­tott. Nem is kellett söldig várni. A svédasztalokon rengeteg finomságot hal­moztak fel, amelyeket azok a mesterszakácsok készítet­tek, akik a parlamenti ban­kettekre főznek, és akiknek ínyencségeit már a svéd ki­rály és az angol királynő is megkóstolhatta. Az est fényét emelte a tombola, amin - az időjá­rásra való tekintettel - először ernyőket, de aztán italokat és vacsorameghí­vásokat is kisorsoltak. A garden partyt pezsgőzés, majd besötétedés után rö­vid tűzijáték zárta. S bár az este hamar el­telt, mégis a Taverna kíná­lata­­ változatos helyszí­nek, kifogástalan minőség - nem csak erre az alka­lomra szólt. Bárhol, bárki igénybe veheti. S a vállalat szlogenje nem is lehetne más: „Ön csak a vendéget küldje, a többit bízza ránk. ” SZ.A. Ziniel Barna, a Váci utcai Taverna szálló igazgatója, Fehér Ildikó, a Hotel Liget igazgatója mellett két tavernás, Tarr Gábor és Szabó Mihály Az ötemeletes torta nem csak szép, de jóízű is Szabó Mihály, a Taverna igazgatója és Tüzesné Nizio Bozena fogadta a vendégeket Dr. Feleki Ferenc (középen), a Taverna vezérigazgatója társaságában, Szabó Mihály és Tarr Gábor Csülöknapok a Berlinben Egy korsó Amstel sör­re invitáltak bennün­ket csütörtökön, a Ber­lin étterembe. Ez per­sze csak afféle beve­zető csalogatója volt annak az eseménynek, amelyre dr. Csillag Gá­bor direktor az új Amstel söröző meg­nyitása alkalmából hívta a Frakkot. Mert­hogy a megnyitás egy­beesett a csülöknapok nyitányával. Ugyanis június 15-e óta min­dennap csülökspecialitások­ból válogathat a sörözőben a betérő. Méghozzá úgy, hogy 399 forintot kóstál minden egyes csülökétel. A választék pedig ínycsiklandozó, kóstol­hat Amstel csülökgulyást a vendég, rendelhet cipóban sült csülköt, netán csülökpör­költet szalvétás gombóccal, és akkor még nem beszéltünk a különböző, Böllér, Pékné módra kínált sertéscsülkök­ről. És el ne feledkezzünk a népies, örök slágerről, a csül­­kös bablevesről. Amelyet e sorok írója is megkóstolt, s ekképpen tanúsíthatja, itt igen kiválóan készítik. A vendéglátók (balról jobbra): Harsányi Zsolt, a Mátrafood vezérigazgatója, Déri János éttermi üzletvezető és dr. Csillag Gábor, a Berlin direktora Halmi Gábor, a Revoart műsoriroda tulajdonos-direktora és Krassó László, a rádió vidéki adásainak főszerkesztője Ahol a vendég a király Hangulatos kis vendéglő nyílt a múlt héten a Puszta­szeri úton. Tulajdonosa, az egykori sportújságíró, a Népsport volt főszerkesztője és reklámmenedzser, dr. Király Ferenc, kényelmes ember lehet. Másként miért is építtetett volna kétszintes, hangulatos kis kerthelyiséggel megtoldott söröző-éttermet saját telkén, az utcai frontra, ha csak nem azért, hogy ne sokat kelljen utaznia. No és persze így még saját ablakából is szemmel tudja tartani alkalmazottait. No, ez persze csak tréfa, hi­szen Király úr, aki egyébként a gasztronómiai berkekben is járatos, és jó ízléséről híres, meg tudja választani saját al­kalmazottait. Ars poeticája szerint olyan vendéglőt kí­vánt itt nyitni, a Rózsadom­bon, amely megfizethető áron kínálja ízletes ételkü­lönlegességeit. És igazán nem csoda, hogy volt kollé­gánknak az a vágya, a Király vendéglő a sportolók, művé­szek és újságírók törzshelyé­vé váljék. S hogy egészen pontosak legyünk, a Király vendéglőt a Háromkirályok jegyében nyitották, merthogy a papa, Király Ferenc két fiá­val, Zsolttal és Tamással közö­sen viszi az üz­letet. A meg­nyitón barátok, kollégák tették tiszteletüket , és kóstolták a kínála­tot. Többek között el­jött a Vasas egykori, har­minchétszeres válogatottja, a Nemzeti Sport labdarúgó­szerkesztője, Zombori Sán­dor, Lukács György, a Sport­­fogadás főszerkesztője, no és tévés kollégák, Horvát János és Medveczky László, aki egyébként többszörösen is kollégának számít, hi­szen neki is van vendéglátóipari egysége”. És hogy hogyan érezték magukat a vendégek? Erre egyetlen szóval válaszolha­tunk: királyian. Merthogy a tulajdo­nos szerint ez egy olyan ven­déglő, ahol a vendég a király. Király Ferenc, az újonnan avanzsált vendéglős (balra) két egykori tévés kollégájá­val, Horvát Jánossal és Medveczky Lászlóval Boskovics Jenő (balra) és Radics Tibor, a Radicini cég tulajdonosa Király úr (jobbra) Zombori Sándorral és Lukács Györggyel Vendéglátás királyi módra

Next