Magyar Mezőgazdaság, 2017. július-szeptember (72. évfolyam, 27-39. szám)

2017-08-23 / 34. szám

A Magyar Mezőgazdaság a 2017. évi OMÉK hivatalos lapja Az országos agrárszakmai seregszemle, az AMC által szervezett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripa­ri Kiállítás és Vásár reklámfilmjének forgatása megkezdő­dött. Több helyszínen, az agrárium szempontjából fontos karakterekkel és persze a kiállításról elmaradhatatlan állatokkal. A forgatás második napján a rendezővel és a kreatív vezetővel beszélgettünk a kisfilm motivációjáról, tartalmáról, történetéről és üzenetéről. A második forgatási napon Budapest szívében, a Szabad­ság hídnál egy szarvasmarha szereplésével készült a kisfilm egyik jelenete. A szokatlan hely­színeken megjelenő gazdasági állatok jelentik a film egyik köz­ponti szálát, így találkozhatunk majd a belvárosi környezetben zebrán átszaladó libákkal, birka­nyájjal és egy szép pásztorku­tyával is. Mindezek nagy kihívás elé állították a stábot, hiszen rit­ka alkalmak egyike ez, hogy egy külső helyszínen és rendkívül ingerdús környezetben kell az állatokkal dolgozni. Nagy odafi­gyelést, precizitást és türelmet igényel egy-egy ilyen jelenet megalkotása. Az állatok mellett az agrári­­umhoz szervesen kapcsolódó mesterségek és termékek is megjelenek majd. Láthatunk pékeket, henteseket és tojás­hordó hölgyeket is, amint a kiállítás helyszíne felé igyekez­nek Budapest valamely pontjá­ról. Szerepel a filmben traktor­ral a kiállításra utazó szereplő is, aki erőgépének adottságait egy városi sportautó képessé­geivel méri össze viccesen. Az első forgatási helyszín a szentendrei Skanzenben volt, ahol autentikus környezetben rögzítette a kamera azt, hogy a vidék szinte elnéptelenedik, mert mindenki a kiállításra igyekszik, hogy ott megmutat­hassa portékáját. A Szabadság híd közvetlen szomszédságá­ban a Gellért téren örökítették meg azokat a pillanatokat, ame­lyek bemutatják a megdöbbe­nő városiak reakcióját, akik nem értik, hogyan kerül a városba a vidék embere és haszonállata. Forgatás lesz még a Hősök terén, az András­sy úton, az Erzsébet téren az óriáskerék tövében, az Árpád hídnál a Posta modern épülete előtt, az Alkotmány utcában és a Keleti pályaudvarnál is. A kész imázsfilmet három különböző hosszúságban lát­hatják majd a nézők, 45, 30, és 10 másodperces formában, illetve készül majd egy werk­film is a forgatásról, sok-sok kulisszatitokkal. Kriskó László rendező és producer osztotta meg velünk a film részleteit, történetét és célját. Az alaptörténet nem egy hétköznapi esemény, hiszen rit­ka alkalom az, hogy a gazdálko­dók állataikkal elhagyják a fal­vakat, településeket. A film ele­jén légi- és földi felvételeken látható lesz az elnéptelenedett falu, ahol csak a kutya őrzi a házat. Már itt megjelenik az üzenet, hogy a vidék apraja­­nagyja az OMÉK-ra igyekszik, hogy bemutathassa termékeit. A következőkben megdöbbent városiakkal is találkozunk, akik azt tapasztalják, hogy a város különböző pontjain gazdák ter­ményeikkel és állataikkal jelen­nek meg váratlanul. így jöhet szembe a városi emberekkel szarvasmarha a Szabadság hídon, libák a Hősök terénél és birkák a modern irodaépület előtt. A rendező elmondta, hogy a kisfilm azontúl, hogy szeretné felhívni a figyelmet és megszó­lítani az átlagfogyasztót, láto­gasson el a kiállításra, emellett célja még az is, hogy bemutas­sa a magyar mezőgazdaság által teremtett kincseket, és azokat a gazdálkodókat, akik elhozzák a nagyvárosba kiváló minőségű áruikat, termékeiket. A forgatás számos kihívást tartogatott, mesélte Kriskó László. Az, hogy nyílt köztéren kellett dolgozni az állatokkal már a tervezési fázisban is nagyfokú szakértelmet és pre­cizitást igényelt. Állatidomárok bevonásával döntötték el, milyen állatok szerepeljenek és a forgatás alatt is e szakembe­rek segítségével dolgoztak. Az állatokat előre felkészítették erre a különleges feladatra, de ennek ellenére feszült figyel­met igényelt a munka. A lehe­tőség, hogy a forgatástól füg­getlenül lezárt Szabadság hídon dolgozhattak, nagy segít­séget jelentett, mondta a ren­dező, hiszen egy ilyen közterü­let lezáratása hosszadalmas A magyar föld legjava Főszerepben a magyar gazdák Kriskó László rendező a film­ben a magyar termékek sok­színűségét mutatja be Kisantal Gyula a reklámfilm kreatív vezetője és marketing szakértője Id. Kallós Gábor, Epermester Pincészet Az OMÉK számunkra mindig a Tahitótfalui Eperfesztivállal együtt a legfontosabb megjelenési lehe­tőség. Az a közönség, amelyik ide­látogat, az tudja legjobban érté­kelni a mi gyümölcsbor különle­gességeinket. Az Epermester Pin­cészet létrehozása óta minden OMÉK-on részt vettünk, így ez lesz a negyedik megjelenésünk. Az OMÉK a mi esetünkben egy promóciós lehetőség. Minden olyan rendezvénynek örülünk, ahol a közönséggel meg tudjuk ismertetni a termékeinket, emellett új üzleti lehetőségeket is remélünk a kiállítástól. Célunk nem utolsó sor­ban felhívni a figyelmet az I. Gyümölcsbor Fesztivál megrendezésének lehetőségére, hiszen miért ne lehetnének egyszer a gyümölcsbor készítők a házigazdák. Az Epermester Pincészet a világon először készített a hagyomá­nyos szőlőbor készítési eljárással friss eperből bort. Vállalkozásunk a 150 éves tahitótfalui eperkultúrára épül. Tahitótfaluban, a földieper „szülőföldjén", helyi eperből, helyben, egy csodás 450 éves műemlék jellegű pincében készítjük az egyedülálló Tahitótfalui Kézműves Eper­borainkat. A boraink 35 különböző díjat nyertek már rövid fennállá­sunk alatt. MAGYAR MEZŐGAZDASÁG ♦ 2017. AUGUSZTUS 23. NO­­ [UNK]à

Next