Népújság, 2016. január-június (60. évfolyam, 1-26. szám)

2016-06-30 / 26. szám

a szlovéniai magyarok hetilapja Élő hetési szakácskönyv A tavalyi jól sikerült hetési gasztro­ nap után Zsitkócban idén még sikeresebb, még látogatot­­tabb rendezvénnyel büszkélkedhetnek a szerve­zők. A hetési népi étkek kóstolóján vasárnap tíz hetési faluból, illetve Dobronakról és Söjtörről érkeztek a szakácsok. A savanyú levestől és ré­pától, a tejfölös gombócáig és a pirított dödölléig (göntérháziak készítik, a fotón) és a különböző málékig és rétesekig mindent lehetett kóstolni. A hagyományokra épülő rendezvényből úgy tűnik, hagyomány lesz. A jó hangulatú nyárindítóról bővebben a 17. oldalon. Lu­č Dejan történész, a gyertyánosi helytörténeti könyv szerzője: „Szeretném tovább kutatni a Lendva-vidék zsidó közösségeinek

Next