Bartókné Pillér Magdolna - Czöndör Mihályné (szerk.): Szabolcsi kincses kalendárium 2024. - Pusztaszabolcs Anno 44. (Pusztaszabolcs, 2024)

Október

/ OKTÓBER RECEPT ^T~ Birsalma krémleves 1 kg birsalmát megmossuk, meghámozzuk, a magházát kivág­juk, majd a gyümölcsöt felkockázzuk. A lángot elzárjuk, kicsit hagyjuk kihűlni, a fahéjrudakat kives­­­szük. 2 dl tejszínt, 1 kávéskanál őrölt fahéjat, 3 evőkanál mézet és az apróra vágott mentát adunk még hozzá, majd botmixerrel pépesítjük. Egyet forralunk rajta. Díszíthetjük mentalevéllel, őrölt fahéjjal. Feltesszük a fazékba annyi vizet öntünk rá, hogy pont ellepje a birsalmát, 4 fahéjrudat teszünk hozzá és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. ▲ HANÁCSIK JÓZSI SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ ASZALÓJA 91

Next