Szőlőszeti-, Borászati- és Gazdasági Lap, 1881 (2. évfolyam, 1-24. szám)

I. Szőlészet és Borászat.­­ Abauj-Torna megyei gazdák 104. Adatok olasz Rislingről 25 A borhamisításról 555. Balaton mellékről 315, 345. Beregmegye szőlészete 270. Borászatunk bajai 433 (ábra). Bornak nyulóságáról 152. Bortermelés egy újabb módjai 507. Budapesti regále jog 537. A Cognac gyártás érdekében 33. Eczetesedés 486. Eőzetgyártás 154. Édes borok állandósítása 313, 350, 361. Ellentálló szőlőfajok 49, 73. Felhívás hazai bortermelőkhöz 105. Francziaország szőlészete 6, 30. Fűz 362 (ábra). Italmérési jók megváltása 390. K­áros a méh a szőlőben 245. Kerti szőlők 409. Kénezés 392.­­Kijegyzés 435 (ábra). Kormánybiztos körlevele 241,, 293, 395, 461. „ és szaktanárok­ működése 1. Központi minta pincze 199. 558. 559. A pincze-m­ester szakvéleménye 81. Levél Tarczabról 244. 488. „ Erdélyből 437. Lugos mivelet 53. Magyarország bortermelőihez 337. „ szőlészete 289. „ borkivitele 491. ,, bortermelők állapota 76. „ bor értékesítése 531 Marburgi tanintézet 97. Miként emeljük szőlőink jövedelmét 55. „ kell a szőlőt elfedni 457. Must conserválása salicylsavval 458.

Next