Szőlőszeti, Borászati és Gazdasági Lap, 1888 (9. évfolyam, 1-24. szám)

TARTALOM; I. Szőlészet és borászat­ Amerikai fajok milyen talajt ki­vonnak. 437. Amerikai sző­lő­vessző­k beszerzési for­rásai. (Hirdetmény.) 442. Árnyékszéktrágya. 466. Boraink Keletindiában. 464. Borászati statisztika. Keleti Károly. 201. 225. 250. Borászatunk az országgyűlésen. 105. 132. Borkő előállítása törkölyből és seprőből. 485. Bor lefejtése. 489. Borok derítése. 514. Borok palaczkozása. 78. 561. Borok töltögetése. 60. Boros pinczék penésze. 538. Csemegeszőlő szállítása és a kosa­rak. Maurer János. 337. 361. 385. Csemegeszőlő tenyésztése. 319. 339. Direkttermő vagy nemesített ame­rikai szőlővesszőket használ­junk-e? 513. Dohos szagu borok gyógyítása. 177. Eltávolítsuk-e a szőlő kocsányát a mustból? 413. Erősen kénezett mustból készült bor. 559. Ez évi tapasztalataim. Czeiner Nán­dor. 505. Faiskola7 ^ezész kezeléséről. Dombos . 220. 244. 271. 294. Figyelmeztetés a phyll. szőlőket szénkéneggel kezelő szőlőbirtoko­­sokhoz. 297. Friss szőlő eltartása. 390. Hogyan kell elbánni az utóerjedés­nek indult ászkolt borokkal ? 559. Jacquez. Maurer János. 49. 73. Javított karikás d­ombművelet. Maurer János. 97. 121. 145. 169. 265. Különféle trágyanemek hatása. 124 W megfa­gyott szőlő és a bor fagyize. 510. 529. Miért zavaros még az ujbor? 126. Miképen kell a már megtört bort törésmentessé tenni ? 368. Mikép védekezzünk? Petrovits Ist­ván. 457. 481. Mikor kell szedni az oltógalyákat? Kováts Dénes. 534. Miskolczi kiállítás. Maurer János. 460. Mit tegyünk phylloxeralepte sző­lőinkkel ? Maurer János. 193. Múlt év. Maurer János. 3­­25. Must konzerválása. 486. Nagyon magas szőlőművelés hátrá­nyai. 386. Nemes szőlővesszők megválasztása és megőrzése. Göthe Herman. 370. Nyúlós borokról. Bombay Dezső. 393. Pécsi phylloxerakongresszus. 440. Phylloxerairtó szerek. 298. Phylloxeraügy állása 1886-ban. Dr. Horváth Géza. 57. 82, 102. 129. 153. Phylloxeravész és borászatunk jö­vője. Érésnél! Füla^r. 273. « Raffia kötöző anyagról. Fekete Jó­zsef. 346. Rajnai Kiesling. 557.

Next