TETT, 1979 (3. évfolyam, 9-12. szám)

1979 / 9. szám - Életünk és a táplálkozás

TETT tudományos ismeretterjesztő melléklet 1979/1 Megjelenik negyedévenként Főszerkesztő HUSZÁR SÁNDOR A TETT felelős szerkesztője: KOVÁCS ANDRÁS, felelős titkár Szerkeszti A HÉT tudományrovata: ÁGOSTON HUGÓ BARÓTI JUDIT ROSTÁS ZOLTÁN E számot összeállította: ÁGOSTON HUGÓ Szerkesztőség: Bucureşti Piaţa Scânteii Nr. 1 Postafiók: 33—39 Telefon: 18 03 65 Grafikai szerkesztő: D. VARGA KATALIN Műszaki szerkesztő: S. KÖVÉR MAGDA Ára 5 lej A TARTALOMBÓL: Nagy Miik­lós Világgond­­a fehérje 3 Lazányi Endre Nemesítak az élvonalban 9 Puskás Attila A zöld bolygó 13 Módy Jenő Az élet energiája 17 Pap István Az éhség arca 20 Vincze János Mit érzünk, amikor ízt érzünk 26 Bedő Károly A nélkülözhetetlen fehérjék 28 Dóczy Balázs Hasznos, ártalmas és rút 30 Bedő Károly Szénhidrátok szerepe 32 Módy Jenő Vízháztartásunk és környéke 34 Nagy Miklós A fej és a fejek 36 Pap István Megdicsérem a száját 37 Kászomi Zoltán Halat s mi jó fallat 38 Benedek Géza Táplálkozzunk ésszerűen 40 * * * A nyerskoszt és az ő prófétája 45 Muresan Ágnes Csecsemőtáplálás 46 Kapusy Antal A 25 000. ebéd 49 Bodó Barna Vivasorb r­égen és földön 51 Inczefi Lajos A természet csodálatos ajándékai 52 Vajda Gyula Meghívó pekingi kacsa pecsenyére 53 Spielmainn József Erdélyi szűk esztendőik 55 D. Varga Katalin Olümposz az asztalon 61 Számunk munkatársai A Hétben megjelent táplálkozástudo­­mánnya­l összefüggő fontosabb cik­kek 62

Next