Élelmezési ipar, 1955 (5. évfolyam, 1-12. szám)

1955-01-01 / 1. szám

ÉLELMEZÉSI IPAR TARTALOMJEGYZÉK Görgényi Frigyes: Borbás Sándor, a Szocialista Munka Hőse .. 1 Szenes Endréné: Fiatal mérnökeink problémáiról................................ 2 Angyal György: A magyar vitaminológia soron lévő feladatai . . . . 3 Vas Károly—Proszt Gizella: Élelmiszerek egyensúlyi relatív pára­­tartalmának mérése és ennek jelentősége az eltarthatóság meg­ítélésében ........................................................................................... 6 Szabó Imre: Mesterséges élelmiszerszínezékek alkalmazhatósága .. 14 Karácsony Dezső: A kereskedelmi cukor minősítése ........................ 19 Kolta Rezső—Zukál Endre: Rizsfényezési kísérletek ........................ 24 Farkas Imre—Kőrösy László: A nagy vákuumtechnika alkalmazásai az élelmiszeriparban és a gyógyászati iparokban. 1......................29 Főszerkesztő : ALTOMÁRÉ IVÁN Felelőt szerkeszt­i : MACZELKA LÁSZLÓ Szerkesztőbizottság : Bálint László Brand István Csiszár József Fü­löp Tamás Görgényi Frigyes Gyenes András dr. Holló János dr. Hanek József Perlusz Tibor dr. Telegdy-Kováts ílászló Török Gábor Címképünk: Kaposvári Cukorgyár külső látképe Kiadja a Műszaki Könyvkiadó, V., Bajcsy Zsilinszky út 22. IX. ÉVFOLYAM, I.­SZÁM 1­9 5 5. JANUÁR HÓ Á r­a 2.5 6 Ft Előfizetés vállalatok részére évi 120 Ft

Next