Cukoripar, 1956 (9 . évfolyam, 1-12. szám)

1956-01-01 / 1. szám

Neeb­r. : Az elvetendő cukorrépamag-mennyiség pon­tos meghatározásának lehetőségei (lapszemle) 195 Pickert Frigyes dr. : Az úsztató- és mosóvizek kiépítése és vissza­vétele (lapszemle)........................................ 52 Poliscsuk F. M. : A kobalt izotóp hatása a répa fejlődésére és tárolhatóságára (lapszemle)...................................... 133 Pedal F. : Folytonos, mechanikus és automatikus diffú­ziós berendezések (lapszemle)..................................... 85 Lakin G. I., Benin G. Sz.: A cukoripar újjáalakításának kérdései (lap­szemle) ................................................................ 169 I Scheff György f | Schneider F. dr. : A nyersgyár mikrobiológiai vonatkozásai (lapszemle) ................................................... 187 Snajder E. E., Alekszejenko A. I. : Az amin-nitrogén meghatározása cukoripari termékekben (lapszemle)................ 154 Solt Artúr dr. : „Adjunk több cukrot dolgozó népünknek“ 22 Solt Artúr dr. : Művezetők bérezése . .............................................. . 110 Szalay Marzsó László : A répalevéltetű és az 1955. nyarán vele való kapcsolatos vizsgálatok................................... 91 Szicsevoj P. Sz.: A répaszelet minőségének meghatározása (lapszemle) .................................................................... 36 Szilvi P. M. : A lenyezés (lapszemle)................................................. 28 Szolodicovszkij A. M. : Cukorgyártás és cukorgyári üzemellenőrzés auto­matizálásának gyakorlatából (lapszemle) ... 172 Sződi János: A cukoripari célgazdaságok 1955. évi ered­ményeiből ..................................... 58 [ Sz. Tóth József f I....................................................................... 90 Tudományos munka a lengyel népi demokrácia cukoriparának területén .............................................. 178 Thyll István : A répa önköltségének számítása.................. 13 Oldal Tóth—Zsiga István : A karbantartási munkáról ............................. 21 Tödt: Cukorgyári levek vastartalmának meghatá­rozása (lapszemle)................ 62 Új technikát a cukoriparban................................ 37 Újult erővel......................................... 177 Ullrich : Elektronikus működtető-szabályozó a De­litzsch-i cukorgyárban (lapszemle).................. 203 Vavrinecz Gábor : Az alfa-aminosavak meghatározására szol­gáló Slavickova-módszer hibaforrásai I— II.......................................................................49, 77 Vavrinecz Gábor,: A pépek és szörpök vizsgálatára szolgáló Curin-féle hígítási módszer helyesbítő számai refraktométer használatánál.................................. 184 Várallyai György : A műtrágyázást irányító kísérletek és vizs­gálatok ................................................................. 114 Vigh Albert: A cukorgyárak üzemi kapacitásának meg­határozása I—II......................................... 24, 45 Vigh Albert: Folytonos mésziszapszűrés a Mezőhegyesi Cukorgyárban I—II.......................................... 119, 142 Vigh Albert : Polarimetria....................................................... 205 Vukov Konstantin: Refraktométeres koncentrációmérés az élel­miszeriparban .................. 5 Weinrich Bódog és Écsy László : Önműködő készülék cukorgyári kazántáp­vizek ellenőrzésére.............. 68 Wer­tán Pál : Adatok, tanulságok.......................................... 209 Zambrovszkij V. A., Nikolájev G. M. : Szpektor- és Marjancsik-féle hidraulikus tisztítású szűrők................................ 175 Zsemberi Sándor : Cukorrépakártevők előrejelzése az 1956. évre 93 Zsvirbljanszkij J. M., Volubujeva A. K., Abragana D. R. : Töltőanyag-főzés nélküli cukorkristályosítás (lapszemle) ......................................................... 134 Oldal CUKORIPAR 1957. évi X. évfolyamának tartalomjegyzéke Oldal Andersen E. : Baktériumaktivitás a diffúziós munkánál (lapszemle).............­................................................ 79 Barta Rudolf : Gyújtókamra mechanikus rostélyú tüzelő­­berendezésekhez ................. 10 Bársony Dezső f • • • ................................190 Cooper A. L.: A cukorhűtő (lapszemle)..................................... 221 Cukoripari Kutatóintézet Munkaközössége : Új folyamatos működésű diffúziós berendezés ... 57 Daoda Gyula : Oldal A léghevítő.................................................................. 206 . Demeter dr. : ■ Baktériumtevékenység a cukorlében (lap­szemle) ........................................................................ 50 A Dinteloord-i cukorgyár (lapszemle).................... 49 Falvai Alfréd dr. : A cukorrépa minőségi átvétele ...................... 38 Falvai Alfréd dr. : Két jubileum....................... ........................... 92 Filipczak I., Mucha F. : Gőzsugárkompresszió a csehszlovák cukor­gyárakban (lapszemle)............................................ 195

Next