Cukoripar, 1959 (12. évfolyam, 1-12. szám)
Oldal Oldal Mészáros Sándor: Oldal Hannig H.: A hidrociklon és alkalmazása a cukoriparban (lapszemle) .......................................................... 165 Ifj. Haraszti Gyula: A moszkvai mezőgazdasági kiállításon bemutatott műszerek .................................................. 6 Hegedűs Lajos: Folytonos cukoroldó .......................................... 147 75 éves az Országos Műszaki Könyvtár .. .. 1/b Holly Imre: Cukorrépa minőségvizsgálati módszerek Sopronhorpácson ...............................................................235 Az ICUMSA Nemzetközi Bizottságának határozata a cukorvizsgálati módszerek egységesítéséről (lapszemle).................................................. 7/b Jánossy Károly: Iszaposlé visszakeringtetés a folytonos, ellenáramú orosz szénsavazóban ............................. 178 Jánossy K., Kaiser E., Tomba M. és Vukov K.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazdaság szocialista szektorától ...............................................290 Janotta J., Lachowicz E. és Tomczynski B.: A cukoripar a számok tükrében (lapszemle) .. 20 Kach. J.: A derítőedények térfogatának számítása (lapszemle) ................................. ..........................263 Kaiser E., Tomba M., Vukov K. és Jánossy K.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazdaság szocialista szektorától ...............................................290 Kotányi Andor és Decsi Ferenc: Mit láttunk a Szovjetunióban ...................... 1 Kovalj E. T., Zagoruljko A. G. és Lipec A. A.: A diffúzióhoz visszavett diffúziós- és présvíz tisztítása (lapszemle) .. 41 Lazar A.: A polyploid és a diploid cukorrépafajták lélegzése (lapszemle) .. .. 7/b Leelőssy Kálmán: A Sarkadi Cukorgyár hálózati csatlakozása . . 279 Lemaitre A.: Cukoroldatok tisztaságának meghatározása elektromos vezetőképesség méréssel (lapszemle) .....................................................................11/b Vizes oldatban jelenlevő kis cukormennyiség mérése (lapszemle)............................................ 7/b Dr. Léopold Martin: Tanulmány a cukorrépa mintavétel és termésbecslés módszerekről (lapszemle) .. .. 7/b Licht F. O.: A cukorvilágpiac helyzete 1958—59. kampányév után (lapszemle) ...............................................286 Mácsik Alajos és Vajda József: Eberhard mészkemence a Hatvani Cukorgyárban .......................................................................... 78 Dr. Magyar Károlyné: Csicsóka glükóz- és fruktóztartalmának vizsgálata .................................................................. .. 126 A csicsóka szénhidrát tartalmának kinyerése 189 Mándy Tamás és Vavrinecz Gábor: A melászképződés okai általában és a cukor egy új kettős vegyülete......................................176 Kisteljesítményű víztisztító berendezés .. .. 217 Michatova G. N.: Az előderítés legkedvezőbb hőmérséklete (lapszemle) ............................ .................................... 40 Mikitelj V.: Kedvezőtlen körülmények hatása a folytonos diffúziós berendezések működésére az elmúlt kampányban (lapszemle) .................................... 199 Mirko Lamer: A világ műtrágya gazdálkodása (könyvismertetés) ............................................................................. 133 MITE hírek .............................................................. 2 b Molnár Jenő: A cukorgyári általános revízió tapasztalataiból 299 Naffa P. és Frégé C.: Tiszta cukoroldatok viszkozitásának megváltoztatása oldott vagy szuszpenzióban levő nemcukoranyagok hozzáadásával (lapszemle).. 11/b | Nagy Ferenc |...................................................................... 105 Nagy Józsefné: Folytonos cukoripari eljárások.................................322 Nagy László: Nagy feladatok előtt áll a cukoripar . . . . 233 Novikov V. A., Kicsigin N. M. és Jacenko V. Sz.: A répakombájnnal szedett répa tisztítása (lapszemle) ................... .................................... .. 41 Az NSZK-ban jelenleg használt cukorrépavetőmag típusok (lapszemle) ...................................200 Obusinszkij E. I.: Nád-nyerscukor feldolgozási tapasztalat (lapszemle) ..............................................................129 Pályázati felhívás..................................................... 71 Parker W. M. és Bond G. M.: „Spaldinlab“ keménységjelző. Készülék a tápvízben, kondenzvízben stb. levő, meg nem felelő keménység önműködő figyelésére és jelzésére (lapszemle) .................................... . . .. 264 Paulik István és dr. Tiszaváry Ottó: Korrózió a cukoriparban ........................................ 182 Pernet A.: A Smet-féle diffúziós berendezés (lapszemle) 200 Phipps A. H.: Az utótermék pép kezelésének néhány, szempontja (lapszemle) ..................................................264 Pintér Gyula, Szabó Géza és Vukov Konstantin: Tanulmányútunk a Szovjetunióban................... 46 Psidal F.: Cukorgyári automatizálás (kivonat)...................... 297 Radics Imréné és Hangyái Károly: Az Ercsi Cukorgyár betain-üzeme...................... 209 Ramondt D.: A szénsavazott lé által okozott korrózió a bepárlóban (lapszemle) ..................................................104 Roche M.: A kristályszámlálás módszere a cukorfőzetben (lapszemle) .............................................................. 22 Az első szűrés iszapjának mikroszkopikus képe és összefüggése a leszűréssel (lapszemle) .. 11/b Rudnyánszky Béla: Hároméves a Mezőhegyesi Kísérleti Telep .. 152