Élelmiszervizsgálati Közlemények 2. (1956)

Névmutató

Friml M.: Széndioxid-meghatározás me­laszban ......................................... 43 Fritzsce J.: 1. Pyriki 0........................................ 293 Gage J. J.: Ólom meghatározása szerves anyagokban.................................... 174 Gál I.: Irodalmi kapcsolatok kiépítése az Élelmiszervizsgálati Közle­mények révén*............................. 235 Gál I.: A színezettség mértékének vizs­gálata töltetlen keménycukor­kákban* ....................................... 23 Gantner Gy.: 1. Körmendy L.* .......................... 179 Gartner Gy.-né: Beszámoló a Magyar Kémiku­sok Egyesülete V. országos konferenciájáról* ....................... 245 Garami Gy.: Gyakorlati tapasztalatok a sze­szesitalipari készítmények desz­tillációs vizsgálatánál* ............ 171 Gardner G. J.: Sav-bázis indikátorok alkalma­zása cukrok kvantitatív papír -kromatográfiájánál.................... 293 Gilbert E.: 1. Grohmann H............................. 173 Goldstein D.: 1. Feigl............................. 289 Graete G.: Édesipari termékek minőségé­nek és tárolhatóságának meg­javítása szorbit segítségével . . 289 Grohmann H.—Gilbert E.: Az almasav polarográfiás meg­határozása mustban és borban 173 Grohmann H.—Mühlenberger F. H. : A glicerin meghatározása mus­tokban, borokban és csemege borokban chinolinná való át­alakítással .. . ............................ 173 Grünewald B.: I. Heimann W.—Matz M. Hol­land H............................................. 42 Hadorn H. — Biefer K. W.: Keményítő meghatározás élel­miszerekben polarimetrikus és titrimetrikus úton ..................... 237 Hansen R. G.: 1. Fischer—Norton H. W........... 42 Harrel C. G. : 1. Howard W................................. 289 Hart H. W.: Ólom meghatározása búzaliszt­ben .................................................. 292 Heinerth E.: Kovasav meghatározása mosó­szerekben .................................... 175 Heintze K.: A bámulás jelensége élelmisze­rekben .............................................. 41 Heltai L.: A „Tartósított élelmiszerek — Vizsgálati módszerek", szabvá­nyok vizsgálati módszereinél eltűrhető Mbaszázalékok* ... 234 Heltai L. — Orentsák A.-né: Hangyasav és ecetsav megha­tározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban* ......... 149 Hengst M.: A tésztavezetés és sütési folya­mat ingadozásai a gyakorlat­ban .................................................. 239 Heimann W.—Matz M.—Grüne­wald B.—Holland H.: Az alanin szinergikus hatása fenolos antioxidánsokkal való zsírautóoxidáció gátlásánál ... 42 Holland H.: 1. Heimann N.—Matz M.— Grünewald B............................... 42 Howard N.—Lincoln C. M.— Dirks—Harrel C. G.: Gyors nedvességmeghatáro­zási módszer tésztáknál és ke­nyereknél ....................................... 289 Hummel H.: Élesztők ergoszterin tartalmá­nak meghatározása ................... 236 Iwainsky H. : Aminosavak befolyása redu­káló szénhidrátok meghatáro­zására ............................................... 175 IV

Next