Élelmiszervizsgálati Közlemények 2. (1956)
Névmutató
Friml M.: Széndioxid-meghatározás melaszban ......................................... 43 Fritzsce J.: 1. Pyriki 0........................................ 293 Gage J. J.: Ólom meghatározása szerves anyagokban.................................... 174 Gál I.: Irodalmi kapcsolatok kiépítése az Élelmiszervizsgálati Közlemények révén*............................. 235 Gál I.: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkákban* ....................................... 23 Gantner Gy.: 1. Körmendy L.* .......................... 179 Gartner Gy.-né: Beszámoló a Magyar Kémikusok Egyesülete V. országos konferenciájáról* ....................... 245 Garami Gy.: Gyakorlati tapasztalatok a szeszesitalipari készítmények desztillációs vizsgálatánál* ............ 171 Gardner G. J.: Sav-bázis indikátorok alkalmazása cukrok kvantitatív papír -kromatográfiájánál.................... 293 Gilbert E.: 1. Grohmann H............................. 173 Goldstein D.: 1. Feigl............................. 289 Graete G.: Édesipari termékek minőségének és tárolhatóságának megjavítása szorbit segítségével . . 289 Grohmann H.—Gilbert E.: Az almasav polarográfiás meghatározása mustban és borban 173 Grohmann H.—Mühlenberger F. H. : A glicerin meghatározása mustokban, borokban és csemege borokban chinolinná való átalakítással .. . ............................ 173 Grünewald B.: I. Heimann W.—Matz M. Holland H............................................. 42 Hadorn H. — Biefer K. W.: Keményítő meghatározás élelmiszerekben polarimetrikus és titrimetrikus úton ..................... 237 Hansen R. G.: 1. Fischer—Norton H. W........... 42 Harrel C. G. : 1. Howard W................................. 289 Hart H. W.: Ólom meghatározása búzalisztben .................................................. 292 Heinerth E.: Kovasav meghatározása mosószerekben .................................... 175 Heintze K.: A bámulás jelensége élelmiszerekben .............................................. 41 Heltai L.: A „Tartósított élelmiszerek — Vizsgálati módszerek", szabványok vizsgálati módszereinél eltűrhető Mbaszázalékok* ... 234 Heltai L. — Orentsák A.-né: Hangyasav és ecetsav meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban* ......... 149 Hengst M.: A tésztavezetés és sütési folyamat ingadozásai a gyakorlatban .................................................. 239 Heimann W.—Matz M.—Grünewald B.—Holland H.: Az alanin szinergikus hatása fenolos antioxidánsokkal való zsírautóoxidáció gátlásánál ... 42 Holland H.: 1. Heimann N.—Matz M.— Grünewald B............................... 42 Howard N.—Lincoln C. M.— Dirks—Harrel C. G.: Gyors nedvességmeghatározási módszer tésztáknál és kenyereknél ....................................... 289 Hummel H.: Élesztők ergoszterin tartalmának meghatározása ................... 236 Iwainsky H. : Aminosavak befolyása redukáló szénhidrátok meghatározására ............................................... 175 IV