Élelmiszervizsgálati Közlemények 3. (1957)
Névmutató
Koltai A.-né: 1. Szereda JA ........................... 37 Komulainen S. E.: 1. Niinivaara F. P. Palija M. S 118 Korpáczy I. : Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása egyes fenolhomológokkal savas közegben* ........................................ 227 Korpáczy I.: Új koloriméteres módszer a szerves nitrogéntartalom menynyiségi meghatározására*.... 184 Korpáczy I.: Úzj módszer ammónia koloriméteres mennyiségi meghatározására* ....................................... 55 Kottász J. : A méz összetétele és vizsgálata* ......................................... 105 Kottász J.: Sörök pasztőrözött voltának kimutatása Carrez-féle derítéssel* ........................................... 215 Körmendy L. — Gantner Gy.: A hús pH értéke és pácolhatósága közötti összefüggésekről* ............................................... 191 Laakso I. W., Ferrigan M., Schnitze M. V., Geddes W. F. : Egyszerű módszer búzának rágcsálók vizeletével való fertőzöttségének kimutatására . . 224 Lásztity P.: Hamu meghatározása lisztekben és egyes NaCl-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel* ......................................... 73 Lincoln—Dirks—Harrel : Módszer kenyér és tészta nedvességének gyors meghatározására ......................................... 221 Lindberg W. : Zsiroldható kátrányfestékek kimutatása és szétválasztása savkeverékekkel való extrakcióval és különleges (impregnált) papírkromatográfiával . . 223 Lindner E. : Száraz borok szesz- és extrakttartalmának meghatározása kézi refraktométerrel és areométerrel helyszíni vizsgálatoknál* ............................................... 27 Lindner K.: Aminosav papiroskromatogrammok mennyiségi értékelése polarográffal* I. Fehérje hidrolizátumok amino-nitrogén koncentrációjának beállítása polarográfiásan .... 145 II. Az egyes aminosavak meghatározása egyszerű papiroskromatogrammokon................. 154 III. Vizsgálatok fehérjehidrolizátumnak pufferozott szűrőpapiroson végzett elválasztásával ................................................. 154 IV. Természetes standard aminosav keverék alkalmazása fehérjék aminosav összetételének rendszeres meghatározásánál ........................................... 174 Ludwig H.: Adalék az almavelő kimutatásához befőttekben és gyümölcsízekben mikroszkópos vizsgálat alapján ....................................... 118 Lutter L. — Szentjóbi O. — Bartha L.-né : Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltóz-glükóz arány• га N* ..................................... . . 19 Major J.: 1. Fehér L. — Szabó I. J.* 255 Mortganridge K. : A fény hatása a vitaminban dúsított kenyerek vitamintartalmára ..................................... 233 Möhler—Slevogt : Dielektromos állandó mérésen alapuló gyors nedvességmeghatározás húsban és húskészítményekben ................................ 221 Mrowetz G.: Schnetz M. E.—Ka . H. . . 275 Musso C.: Gyors módszer a tejhez adott nátriumkarbonát kimutatására 117