Élelmiszervizsgálati Közlemények 3. (1957)

Névmutató

Koltai A.-né: 1. Szereda JA ........................... 37 Komulainen S. E.: 1. Niinivaara F. P. Palija M. S 118 Korpáczy I. : Formaldehid mennyiségi kolori­­méteres meghatározása egyes fenolhomológokkal savas kö­zegben* ........................................ 227 Korpáczy I.: Új koloriméteres módszer a szerves nitrogéntartalom meny­­nyiségi meghatározására*.... 184 Korpáczy I.: Úz­­j módszer ammónia kolori­méteres mennyiségi meghatá­rozására* ....................................... 55 Kottász J. : A méz összetétele és vizs­gálata* ......................................... 10­5 Kottász J.: Sörök pasztőrözött voltának kimutatása Carrez-féle derí­téssel* ........................................... 215 K­örmendy L. — Gantner Gy.: A hús pH értéke és pácolha­­tósága közötti összefüggések­ről* ............................................... 191 Laakso I. W., Ferrigan M., Schnitze M. V., Geddes W. F. : Egyszerű módszer búzának rágcsálók vizeletével való fer­­tőzöttségének kimutatására . . 224 Lásztity P.: Hamu meghatározása lisztek­ben és egyes NaCl-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos mód­szerrel* ......................................... 73 Lincoln—Dirks—Harrel : Módszer kenyér és tészta ned­vességének gyors meghatáro­zására ......................................... 221 Lindberg W. : Zsiroldható kátrányfestékek ki­mutatása és szétválasztása savkeverékekkel való extrak­­­cióval és különleges (impreg­nált) papírkromatográfiával . . 223 Lindner E. : Száraz borok szesz- és extrakt­­tartalmának meghatározása kézi refraktométerrel és areo­méterrel helyszíni vizsgálatok­nál* ............................................... 27 L­indner K.: Aminosav papiroskromatog­­rammok mennyiségi értékelése polarográffal* I. Fehérje hidrolizátumok ami­­no-nitrogén koncentrációjának beállítása polarográfiásan .... 145 II. Az egyes aminosavak meg­határozása egyszerű papiros­­kromatogrammokon................. 154 III. Vizsgálatok fehérjehidroli­zá­tumnak pufferozott szűrő­­papiroson végzett elválasztásá­val ................................................. 154 IV. Természetes standard ami­nosav keverék alkalmazása fe­hérjék aminosav összetételé­nek rendszeres meghatározá­sánál ........................................... 174 Ludwig H.: Adalék az almavelő kimutatá­sához befőttekben és gyümölcs­ízekben mikroszkópos vizsgálat alapján ....................................... 118 Lutter L. — Szent­jóbi O. — Bartha L.-né : Adatok az ipari keményítő­szörpök és cukrok összetételé­ről, különös tekintettel a dextrin-maltóz-glükóz arány­• га N­* ..................................... . . 19 Major J.: 1. Fehér L. — Szabó I. J.* 255 Mortganridge K. : A fény hatása a vitaminban dúsított kenyerek vitamintar­talmára ..................................... 233 Möhler—Slevogt : Dielektromos állandó mérésen alapuló gyors nedvességmeg­­határozás húsban és húskészít­ményekben ................................ 221 Mrowetz G.:­­ Schnetz M. E.—Ka . H. . . 27­5 Musso C.: Gyors módszer a tejhez adott nátriumkarbonát kimutatására 117

Next