Élelmiszervizsgálati Közlemények 14. (1968)

Névmutató

Edelényi, M.: Élőcsíraszám meghatározása 2, 3, 5-trifenil-tetrazóliumklorid (TTC) redukciója alapján tankpezsgőgyártási folyamat­nál ......................................... 292 Emerson, J. A., Kazanas, N., Greig, R. A., Seagran, H. L. és Kempe, L. L.: Édesvízi halak tartósítása be­sugárzással 1. Friss sügérszele­tek hűtőtárolási idejének meg­hosszabbítása* ...................... 272 Erdélyi, L-né 1. Dworschak, E. ... 121 Eschnauer, H.: Nyomelemek a borban* ...........271 Ferren, W. R. és Shane, N. A.: Differenciál-spektrométeres el­járás koffein meghatározására kávéból és gyógyszerkeverék­ből* ...................................­.. 241 Fields, M. L. J. Hill, E* ............ 28 Fitelson, J.: Szőlőlé hamisítás papírkroma­tográfiás kimutatása* .......... 143 Friedemann, T. E., Witt, N. F. és Neighbors, I. W.: Keményítő és oldható szén­hidrát meghatározása I. Mód­szer kidolgozása szemes ter­ményre, abraktakarmányra, élelmiszerre, gyümölcsre és főzelékre* ............................. 27 Fuks, T. J. Wierzchowski, J* ... 327 Gábor, Iné J. Spanyor, P........... 94 Gál, I. E.: Biológiailag aktív kapszicidin kimutatása és meghatározása paprikában agazdiffúziós mód­szerrel ......... 219 Gál, I. és Vajda, D.: Fitoncidek szerepe élelmiszerek tartósításában ........................ 3 Campielro, C. és Inveonizzi, D.: Kőedényáru, porcelán és szük­ségleti tárgyak ólomleadása általában* ........................... 204 Giacanelli, E.: A liszt minősége* .................. 323 Glutz, B. R.: A szesz elemzéséről I. és II.* 326 Greig, R. A. J. Emerson, J. A* 272 Grünewald, H.: Töltelékes hentesáruk víztartal­mának meghatározása szárítás­sal* ......................................... 323 Grüner, M. J. Berger, M.*.......... 324 Guerrero, G.CA. Vandercook K. E* 329 Günther, F., Burkhardt, O. és­­ strnga,­­.: Természetes narancslevek nát­riumtartalma* ...................... 56 Gyönös K.: Élelmiszeripari késztermékek minőségének alakulása a nyers­anyag minőségének függvé­nyében ................................ 37 Hagan, S. N., Murphy, E. W. és Shelley, L. M.: Zsírkioldás sovány marhahúsá­ból, különböző oldószerekkel* 144 Heimann, G. J. Drawert, W. F*.. 45 Heintze, K.: A kénessav oxidációsebességé­nek befolyásolása gyümölcs- és zöldségtermékekben* ............ 93 Heiss, K.:­Csomagolt élelmiszerek minő­ségmegőrzésének problemati­kája* .......................................205 Hermann, J.: A tartósítás tankönyve. Élelmi­szerek és takarmányok frissen tartása, tartósítása és tárolása* 100 Herriman, L. I. Kinesitis, B.*.. 288 Hill, E. és Fields, M. L.: Etilalkohol mint az almalé mikrobiológiai minőségének kémiai jellemzője* ................ 28 Hoffmann, A. M., Brunelle, R. L., Pro, M. J. és Martin, G. E.: Alkotórész-nyomok eloszlásának vizsgálata zug­főzésű pálinkák­ból neutron aktiválásos-, ato­mos abszorpciós- és gázkro­matográfiás módszerrel* ..........269 Hoffmann, J-né 1. Ver­hás, J......... 51 Holswade, W. J. Watts, J. J.*.... 330 Horváth, Gy. 1. Pauli, Pné..........212 Imperatori, G. A. 1. Lindner,­­... 281 Inveonizzi, I. 1. Gampietro, C*... 204 Janjami, J. és Stawicki, S.: A kondicionálás hatása a mikro­bák aktivitására és a liszt minő­ségére* ................................... 324

Next