Élelmiszervizsgálati Közlemények 14. (1968)
Névmutató
Edelényi, M.: Élőcsíraszám meghatározása 2, 3, 5-trifenil-tetrazóliumklorid (TTC) redukciója alapján tankpezsgőgyártási folyamatnál ......................................... 292 Emerson, J. A., Kazanas, N., Greig, R. A., Seagran, H. L. és Kempe, L. L.: Édesvízi halak tartósítása besugárzással 1. Friss sügérszeletek hűtőtárolási idejének meghosszabbítása* ...................... 272 Erdélyi, L-né 1. Dworschak, E. ... 121 Eschnauer, H.: Nyomelemek a borban* ...........271 Ferren, W. R. és Shane, N. A.: Differenciál-spektrométeres eljárás koffein meghatározására kávéból és gyógyszerkeverékből* ..................................... 241 Fields, M. L. J. Hill, E* ............ 28 Fitelson, J.: Szőlőlé hamisítás papírkromatográfiás kimutatása* .......... 143 Friedemann, T. E., Witt, N. F. és Neighbors, I. W.: Keményítő és oldható szénhidrát meghatározása I. Módszer kidolgozása szemes terményre, abraktakarmányra, élelmiszerre, gyümölcsre és főzelékre* ............................. 27 Fuks, T. J. Wierzchowski, J* ... 327 Gábor, Iné J. Spanyor, P........... 94 Gál, I. E.: Biológiailag aktív kapszicidin kimutatása és meghatározása paprikában agazdiffúziós módszerrel ......... 219 Gál, I. és Vajda, D.: Fitoncidek szerepe élelmiszerek tartósításában ........................ 3 Campielro, C. és Inveonizzi, D.: Kőedényáru, porcelán és szükségleti tárgyak ólomleadása általában* ........................... 204 Giacanelli, E.: A liszt minősége* .................. 323 Glutz, B. R.: A szesz elemzéséről I. és II.* 326 Greig, R. A. J. Emerson, J. A* 272 Grünewald, H.: Töltelékes hentesáruk víztartalmának meghatározása szárítással* ......................................... 323 Grüner, M. J. Berger, M.*.......... 324 Guerrero, G.CA. Vandercook K. E* 329 Günther, F., Burkhardt, O. és strnga,.: Természetes narancslevek nátriumtartalma* ...................... 56 Gyönös K.: Élelmiszeripari késztermékek minőségének alakulása a nyersanyag minőségének függvényében ................................ 37 Hagan, S. N., Murphy, E. W. és Shelley, L. M.: Zsírkioldás sovány marhahúsából, különböző oldószerekkel* 144 Heimann, G. J. Drawert, W. F*.. 45 Heintze, K.: A kénessav oxidációsebességének befolyásolása gyümölcs- és zöldségtermékekben* ............ 93 Heiss, K.:Csomagolt élelmiszerek minőségmegőrzésének problematikája* .......................................205 Hermann, J.: A tartósítás tankönyve. Élelmiszerek és takarmányok frissen tartása, tartósítása és tárolása* 100 Herriman, L. I. Kinesitis, B.*.. 288 Hill, E. és Fields, M. L.: Etilalkohol mint az almalé mikrobiológiai minőségének kémiai jellemzője* ................ 28 Hoffmann, A. M., Brunelle, R. L., Pro, M. J. és Martin, G. E.: Alkotórész-nyomok eloszlásának vizsgálata zugfőzésű pálinkákból neutron aktiválásos-, atomos abszorpciós- és gázkromatográfiás módszerrel* ..........269 Hoffmann, J-né 1. Verhás, J......... 51 Holswade, W. J. Watts, J. J.*.... 330 Horváth, Gy. 1. Pauli, Pné..........212 Imperatori, G. A. 1. Lindner,... 281 Inveonizzi, I. 1. Gampietro, C*... 204 Janjami, J. és Stawicki, S.: A kondicionálás hatása a mikrobák aktivitására és a liszt minőségére* ................................... 324