Élelmiszervizsgálati Közlemények 21. (1975)

Névmutató

Hegyi Z.-né: Ivády László emlékezetére (1912-1975) .. 224 Horváth, É., Papp, L., Posta, J. és Banka, É.: Higanytarta­lom meghatározása a Horto­bágyi Halgazdaság halállomá­nyában .................................. 215 Horváth, Gy., Filvig, Gy. és Var­ga, Zs.: Fűszerpaprika őrle­mények vastartalmának vizs­gálata spektrofotometriás módszerrel ............................ 324 Himni, K. és Übersax, P.: Vassav gyors gázkromatográfiás meg­határozása tejportartalmú takarmányban és teljes tej­porban. ................................ 24 Jawad, A. M. 1. Magos, L.* ... 6 Kacskovics, M.: Dr. Szabó End­re 1892-1974................. 160 Kacskovics, M. 1. Schumann, R. 67 Kamal Ammar 1. Samir El-Kady................................. 330 Kaskötő, Z. 1. Kiss, Gy........ 202 Kiessling, I. és Räuber, H.­­.: Nyersen füstölt kolbászféle­ségek technológiai szempont­ból fontos strukturális-me­chanikai sajátságai (oroszul) 275 Kismarton, K.: Az élelmiszerek minőségének 1974. évi ala­kulása .................................... 97 Kiss, Gy. és Kaskötő, Z.: Homo­genizált tejföl gyártásának minőségi tapasztalatai....... 202 Knoll, R. J. Engst, R.. ............ 40 Konecsni, J.: Természetes erede­tű toxikus szennyezésektől eredő mérgezési esetek.......... 73 Kottász, J.: A tanácsok megala­kulásának 25 éves évforduló­járól ...................................... 161 Kottász, J. és Nedelkovits, J.: A 150 éves Magyar Tudományos Akadémia és az Élelmiszertu­domány kapcsolata.............. 229 Kottász, J.: Beszámoló az Élel­miszervizsgálati Közlemé­nyek 1974. évi XX. kötetéről 1 Kottász, J.: Dr. Gárdonyi Ru­dolfné .................................... 95 Kottász, J.: 25 éves a Szeszipari Kutató Intézet...................... 95 Kottász, J.: 25 éves az Országos Élelmezés- és Táplálkozástu­dományi Intézet (OÉTI) .. . 222 Kottász, J.: Olvasóinkhoz........ 225 Kottász, J.: Megemlékezés a Fő­városi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet Jubile­umi Évkönyvéről és az Inté­zet újjászületésének három évtizedes évfordulójáról..... 79 Kovács, J.: A hazai élelmiszerek radioaktív (­szennyezettségé­nek adatai és a vizsgálati módszerek fejlesztésével kap­csolatos kutatások 1974-ben 107 Kovács, J.: Vizsgálati módsze­rek jelentősége a korszerű élelmiszer minősítésben........ 3 Künzler, W. 1. Hauser, E.* .... 24 Lásztity, R.: Élelmiszerek Teoló­giai sajátságai és mérésük a­lapelvei.................................. 239 Lück, E.: Egyszerű eljárás szorbinsav kimutatására bo­rokban* ................................ 77 Magos, L., és Jawad, A. M.: Vizsgálati módszer higany kimutatására árpa és búza mintákban* .......................... 6 Mahfooz, Goma 1. Shawky El-Bahrawy................................ 209 Major, J.: Beszámoló a III. Élelmiszeranalitikai módszer­tani szimpóziumról (Élelmi­szerek reológiai vizsgálata). . 336 Major, J. 1. Örsi, F................... 289 Major, J. 1. Örsi, F................... 313 Marek, J. 1. Zimmerli, F.. ... . 58 Mattyasovszky, P.: Styrol piro­­lizistermékeinek gázkroma­tográfiás vizsgálata borban .. 142 Mohamed El-Behairy 1. Samir El-Kady ............................ 330 Moiszejeva, E. L. és Bukanova, A. A.: A fagylalt minősítése mikrobiológiai jellemzői alap­ján* ........................................ 72 Molnár, P.: A Ridgelimeter fel­­használása folyékony alma­­vektinextrakt minősítési ér­tékelésénél (németül).......... 13 Monori, S.­­. Békés, F............... 163 Monori, S., Rékasi, T. és Békés F.: Takarmánykeverékek

Next