Élelmiszervizsgálati Közlemények 21. (1975)
Névmutató
Hegyi Z.-né: Ivády László emlékezetére (1912-1975) .. 224 Horváth, É., Papp, L., Posta, J. és Banka, É.: Higanytartalom meghatározása a Hortobágyi Halgazdaság halállományában .................................. 215 Horváth, Gy., Filvig, Gy. és Varga, Zs.: Fűszerpaprika őrlemények vastartalmának vizsgálata spektrofotometriás módszerrel ............................ 324 Himni, K. és Übersax, P.: Vassav gyors gázkromatográfiás meghatározása tejportartalmú takarmányban és teljes tejporban. ................................ 24 Jawad, A. M. 1. Magos, L.* ... 6 Kacskovics, M.: Dr. Szabó Endre 1892-1974................. 160 Kacskovics, M. 1. Schumann, R. 67 Kamal Ammar 1. Samir El-Kady................................. 330 Kaskötő, Z. 1. Kiss, Gy........ 202 Kiessling, I. és Räuber, H..: Nyersen füstölt kolbászféleségek technológiai szempontból fontos strukturális-mechanikai sajátságai (oroszul) 275 Kismarton, K.: Az élelmiszerek minőségének 1974. évi alakulása .................................... 97 Kiss, Gy. és Kaskötő, Z.: Homogenizált tejföl gyártásának minőségi tapasztalatai....... 202 Knoll, R. J. Engst, R.. ............ 40 Konecsni, J.: Természetes eredetű toxikus szennyezésektől eredő mérgezési esetek.......... 73 Kottász, J.: A tanácsok megalakulásának 25 éves évfordulójáról ...................................... 161 Kottász, J. és Nedelkovits, J.: A 150 éves Magyar Tudományos Akadémia és az Élelmiszertudomány kapcsolata.............. 229 Kottász, J.: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1974. évi XX. kötetéről 1 Kottász, J.: Dr. Gárdonyi Rudolfné .................................... 95 Kottász, J.: 25 éves a Szeszipari Kutató Intézet...................... 95 Kottász, J.: 25 éves az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) .. . 222 Kottász, J.: Olvasóinkhoz........ 225 Kottász, J.: Megemlékezés a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet Jubileumi Évkönyvéről és az Intézet újjászületésének három évtizedes évfordulójáról..... 79 Kovács, J.: A hazai élelmiszerek radioaktív (szennyezettségének adatai és a vizsgálati módszerek fejlesztésével kapcsolatos kutatások 1974-ben 107 Kovács, J.: Vizsgálati módszerek jelentősége a korszerű élelmiszer minősítésben........ 3 Künzler, W. 1. Hauser, E.* .... 24 Lásztity, R.: Élelmiszerek Teológiai sajátságai és mérésük alapelvei.................................. 239 Lück, E.: Egyszerű eljárás szorbinsav kimutatására borokban* ................................ 77 Magos, L., és Jawad, A. M.: Vizsgálati módszer higany kimutatására árpa és búza mintákban* .......................... 6 Mahfooz, Goma 1. Shawky El-Bahrawy................................ 209 Major, J.: Beszámoló a III. Élelmiszeranalitikai módszertani szimpóziumról (Élelmiszerek reológiai vizsgálata). . 336 Major, J. 1. Örsi, F................... 289 Major, J. 1. Örsi, F................... 313 Marek, J. 1. Zimmerli, F.. ... . 58 Mattyasovszky, P.: Styrol pirolizistermékeinek gázkromatográfiás vizsgálata borban .. 142 Mohamed El-Behairy 1. Samir El-Kady ............................ 330 Moiszejeva, E. L. és Bukanova, A. A.: A fagylalt minősítése mikrobiológiai jellemzői alapján* ........................................ 72 Molnár, P.: A Ridgelimeter felhasználása folyékony almavektinextrakt minősítési értékelésénél (németül).......... 13 Monori, S.. Békés, F............... 163 Monori, S., Rékasi, T. és Békés F.: Takarmánykeverékek