Élelmiszervizsgálati Közlemények 22. (1976)
Névmutató
anyagai és eltávolításuk lehetőségei. I. rész........................ 255 Perszianova, I. E, Makarcsuk, F. T.: Luminiszcenciás módszer alkalmazása termofil baktériumok kimutatására* .... 111 Poelstra, P., Frissel, J. M., v.d. Klugt, N., Bannink, D. W.: Higany akkumulációja és eloszlása holland talajokban. 111 Pozsárné, Hajnal, K., Kissné, Kutz, N. 1. Vámosné Vigyázó, L.................................................. 188 Ravasz, L.: Információáramlás az élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézeti hálózatban . 126 Répási, G. és Csont, M.: Gázfolyadékkromatográfiás vanillintartalom meghatározása 164 Roschnik, R. J. Stije, М. ............ 22 Samir El-Kady, Abdel-Rahman Harras és Kamal Ammar: A cukortartalom változása egyes gyorsfagyasztott kertészeti termékekben.......................... 220 Samir El-Kady 1. Kamar Ammar 64 Sánta, A.: Az élelmiszerellenőrző hálózat aktuális feladatai a középtávú tervidőszakban .. 113 Schlatter, Ch.: A környezet ólomkontaminációjának jelentősége ember és állat számára. ....................................... 130 Schlechta, A. 1. Szentesi, Gy. ... 305 Schumann, R., Mánfai, Gy. és Kacskovics, M.: Mustok és borok hamisításának kimutatása .................................... 168 Schwedt, G., Ch. Lippmann: Vékonyréteg kromatográfiás gyorsteszt vízben előforduló toxikus fémekre. ................. 111 Sohár, JA. Domoki, J........ 235 Soós, K. és Erdélyi, L.: A burgonya klórprofán (CIPC) hatóanyagú csírázásgátló szerekkel történő kezelésének élelmezés-egészségügyi problémái 70 Soós, K. 1. Ari, L....................... 274 Spanyár, P. J. Kismarton, K. .. 243 Stije, T. és Roschnik, R.: Különböző gombafajták higany és metilhiganytartalma*........... 22 Stijve, T. és Cardinale, E.: Klórozott peszticidek, poliklórozott difenilek és egy sor foszfáttartalmú inszekticid gyors meghatározása nagy zsírtartalmú élelmiszerekben* 176 Strack, Ch., Zürcher, S. 1. Gadorn, H.* .............................. 101 Szakái, S.: A mikrobiológiai szabványosítás jelentősége a húskészítmény-konzervek gyártási biztonságának növelésében .................................. 185 Szakái, S. 1. Berezvai, F............. 17 Szalka, P., Jeszenszky, Zné, Mattyasovszky, P. 1. Eördög, L............................................. 205 Szentesi, Gy. és Schlechta, A.: Cézium-137 szennyezettség mérés élelmiszerekben .............. 305 Szép, Iné, Bikfalvi, Iné, Pásztor, Lné, Pályi, Gy. 1. Ötvös, I. .. . 142 Tyszkiewicz Stanislaw: Programozott feszültség alkalmazása a hús és más szilárd élelmiszerek reológiai vizsgálatában. (angolul) ................................ 322 Vajda, P., Krámer, Mné, 1. Lindner,.............................. 248 Varga, E.: Balatoni halak radiológiai vizsgálatának tapasztalatai ................................... 301 Wágner, A., Horváth, L., Kiss, T. és Borsi, Mné: Tej és egyes tejtermékek lúgos foszfatáz próbájának változatai.......... 295 Vámosné, Vigyázó L., Pozsárné Hajnal, K. és Kissné Kutz, N.: Néhány hazai almafajta aroma-anyagainak gázkromatográfiás vizsgálata .............. 188 Váradi, Gy. 1. Békés, F........ 309 Vetsch, U. 1. Mayer, I.*.... .. Windemann Helena és Müller, U. : Kadmiummeghatározás dohányban atomabszorpciós spektrofotometriával* ........ 156 Zürcher, К., Strack, CH. 1. Наdorn, НА ................................ 101 Zürcher, К. 1. Hadorn, НА .... 134 A *-gal jelzett közlemények referátumok (Szerk.)