Élelmiszervizsgálati Közlemények 22. (1976)

Névmutató

anyagai és eltávolításuk lehe­tőségei. I. rész........................ 255 Perszianova, I. E, Makarcsuk, F. T.: Luminiszcenciás mód­szer alkalmazása termofil bak­tériumok kimutatására* .... 111 Poelstra, P., Frissel, J. M., v.d. Klugt, N., Bannink, D. W.: Higany akkumulációja és el­oszlása holland talajokban. 111 Pozsárné, Hajnal, K., Kissné, Kutz, N. 1. Vámosné Vigyázó, L.................................................. 188 Ravasz, L.: Információáramlás az élelmiszerellenőrző és vegy­vizsgáló intézeti hálózatban . 126 Répási, G. és Csont, M.: Gáz­folyadékkromatográfiás va­­nillintartalom meghatározása 164 Roschnik, R. J. Stije, М. ............ 22 Samir El-Kady, Abdel-Rahman Harras és Kamal Ammar: A cukortartalom változása egyes gyorsfagyasztott kertészeti termékekben.......................... 220 Samir El-Kady 1. Kamar Ammar 64 Sánta, A.: Az élelmiszerellenőrző hálózat aktuális feladatai a középtávú tervidőszakban .. 113 Schlatter, Ch.: A környezet ólomkontaminációjának je­lentősége ember és állat szá­mára. ....................................... 130 Schlechta, A. 1. Szentesi, Gy. ... 305 Schumann, R., Mánfai, Gy. és Kacskovics, M.: Mustok és borok hamisításának kimu­tatása .................................... 168 Schwedt, G., Ch. Lippmann: Vé­konyréteg kromatográfiás gyorsteszt vízben előforduló toxikus fémekre. ................. 111 Sohár, JA. Domoki, J........ 235 Soós, K. és Erdélyi, L.: A burgo­nya klórprofán (CIPC) ható­anyagú csírázásgátló szerek­kel történő kezelésének élel­mezés-egészségügyi problémái 70 Soós, K. 1. Ari, L....................... 274 Spanyár, P. J. Kismarton, K. .. 243 Stije, T. és Roschnik, R.: Külön­böző gombafajták higany és metilhiganytartalma*........... 22 Stijve, T. és Cardinale, E.: Kló­rozott peszticidek, poliklóro­­zott difenilek és egy sor foszfáttartalmú inszekticid gyors meghatározása nagy zsírtartalmú élelmiszerekben* 176 Strack, Ch., Zürcher, S. 1. Ga­dorn, H.* .............................. 101 Szakái, S.: A mikrobiológiai szabványosítás jelentősége a húskészítmény-konzervek gyártási biztonságának növe­lésében .................................. 185 Szakái, S. 1. Berezvai, F............. 17 Szalka, P., Jeszenszky, Zné, Mattyasovszky, P. 1. Eördög, L.........................­.................... 205 Szentesi, Gy. és Schlechta, A.: Cé­­zium-137 szennyezettség mé­rés élelmiszerekben .............. 305 Szép, Iné, Bikfalvi, Iné, Pásztor, Lné, Pályi, Gy. 1. Ötvös, I. .. . 142 Tyszkiewicz Stanislaw: Progra­mozott feszültség alkalmazá­sa a hús és más szilárd élelmi­szerek reológiai vizsgálatában. (angolul) ................................ 322 Vajda, P., Krámer, Mné, 1. Lindner,­­.............................. 248 Varga, E.: Balatoni halak radio­lógiai vizsgálatának tapasz­talatai ................................... 301 Wágner, A., Horváth, L., Kiss, T. és Borsi, Mné: Tej és egyes tejtermékek lúgos foszfatáz próbájának változatai.......... 295 Vámosné, Vigyázó L., Pozsárné Hajnal, K. és Kissné Kutz, N.: Néhány hazai alma­fajta aroma-anyagainak gázkroma­tográfiás vizsgálata .............. 188 Váradi, Gy. 1. Békés, F........ 309 Vetsch, U. 1. Mayer, I.*.... .. Windemann Helena és Müller, U. : Kadmiummeghatározás dohányban atomabszorpciós spektrofotometriával* ........ 156 Zürcher, К., Strack, CH. 1. На­dorn, НА ................................ 101 Zürcher, К. 1. Hadorn, НА .... 134 A *-gal jelzett közlemények referátu­mok (Szerk.)

Next