Élelmiszervizsgálati Közlemények 24. (1978)

Tárgymutató

Bőripar Borok cukortartalmának meg­határozására szolgáló módsze­rek összehasonlító vizsgálata. Bakos, A. és Ferenczy, J-né ... 133 Húsipar Triptofántartalom meghatározá­sa hús és húskészítményekben. Rékasiné, Szombati, É., Orlan­do Presa Caballero, Mihályiné, Lengyel V. és Körmendy, L. . . . 17 Sütőipar Káliumszorbát meghatározása sütőipari készítményekben. Pálosiné, Szánthó V., Petróné, Turza M. és Jakabné, Haraszti M.................................... 112 Tejipar A hőkezelés hatása a tej fehér­jéire. Pham Van Minh, Lindner, L. és Kádas, L.................... 78 A pillanat sterilezett tej fehér­jéinek változása tárolás során. Pham Van Minh és Lindner, L. 146 A tej előkészítése poliakrilamid­­gél elektroforézises vizsgálatá­hoz. Pham Van Minh és Kádas, L. . 73 A tej lúgos foszfátáz próbáinak összehasonlítása a színmérés tükrében. I­. Wagner, A., Horváth, L., Kiss, T. és Gyetvai, J.......................... 47 Sajt fehérjetartalmának spektro­fotometriás meghatározása az ultraibolya tartományban. Gábor M-né.............................. 122 Egyéb Adatok egyes hazai ehető gom­bák fehérje tartalmára és ra­dioaktív szennyezettségére. Magyar, P.................................. 128 A diazinon, a metilparation és a diklórfosz 4,4’-nitro-benzil­­piridines reakciójának vizsgá­lata. Tóth, Á. és Balogh J-né............ 188 A magyar lakosság néhány fon­tosabb nyomelem-ellátottsá­gáról. Lindnerné, Szotyori K. és Ger­gely, A............................................ 179 A patulin előfordulása és hatás­talanítása élelmiszerekben 11. Farkas J-né és Schreiner, E-né 35 Amilázok meghatározása ,,Con­­tiflo” automatikus elemzőben. Salgó, A., Örsi, F. és Sü­meghy, Z..................................................... 173 Aminosav-származékok keletke­zése az élelmiszer-fehérjék lú­gos kezelése során Dworschák, E. és Örsi, F.......... 104 Az enzimes analízis helye és pers­pektívái a korszerű élelmiszer- TÁRGYMUTATÓ Összeállította: Farkas Józsefné

Next