Élelmiszervizsgálati Közlemények 24. (1978)
Tárgymutató
Bőripar Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata. Bakos, A. és Ferenczy, J-né ... 133 Húsipar Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben. Rékasiné, Szombati, É., Orlando Presa Caballero, Mihályiné, Lengyel V. és Körmendy, L. . . . 17 Sütőipar Káliumszorbát meghatározása sütőipari készítményekben. Pálosiné, Szánthó V., Petróné, Turza M. és Jakabné, Haraszti M.................................... 112 Tejipar A hőkezelés hatása a tej fehérjéire. Pham Van Minh, Lindner, L. és Kádas, L.................... 78 A pillanat sterilezett tej fehérjéinek változása tárolás során. Pham Van Minh és Lindner, L. 146 A tej előkészítése poliakrilamidgél elektroforézises vizsgálatához. Pham Van Minh és Kádas, L. . 73 A tej lúgos foszfátáz próbáinak összehasonlítása a színmérés tükrében. I. Wagner, A., Horváth, L., Kiss, T. és Gyetvai, J.......................... 47 Sajt fehérjetartalmának spektrofotometriás meghatározása az ultraibolya tartományban. Gábor M-né.............................. 122 Egyéb Adatok egyes hazai ehető gombák fehérje tartalmára és radioaktív szennyezettségére. Magyar, P.................................. 128 A diazinon, a metilparation és a diklórfosz 4,4’-nitro-benzilpiridines reakciójának vizsgálata. Tóth, Á. és Balogh J-né............ 188 A magyar lakosság néhány fontosabb nyomelem-ellátottságáról. Lindnerné, Szotyori K. és Gergely, A............................................ 179 A patulin előfordulása és hatástalanítása élelmiszerekben 11. Farkas J-né és Schreiner, E-né 35 Amilázok meghatározása ,,Contiflo” automatikus elemzőben. Salgó, A., Örsi, F. és Sümeghy, Z..................................................... 173 Aminosav-származékok keletkezése az élelmiszer-fehérjék lúgos kezelése során Dworschák, E. és Örsi, F.......... 104 Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszer- TÁRGYMUTATÓ Összeállította: Farkas Józsefné