Élelmiszervizsgálati Közlemények 25. (1979)

Tárgymutató

TÁRGYMUTATÓ Összeállította: Farkas Józsefné Dohányipar Dohányipari termékek mikro­biológiai minőségi jellemzői I. Hazai és import dohánygyárt­mányok mikrobiológiai jel­lemzői. Kántor D. és Perecsényi E. ... 65 Dohányipari termékek mikrobio­lógiai minőségi jellemzői II. Cigarettákból identifikált re­prezentatív penésztörzsek és jelentőségük. Kántor D., Tóth T. és Perecsé­nyi E....................................... 75 Gabonaipar A búza amiláz aktivitásának mé­rése színezett keményítőszár­mazékkal. Párkány­né, Gyárfás A. és Vá­­mosné, Vigyázó L.................... 26 Konzervipar Főzeléknövények és gyümölcsök vizsgálata feltételezhetően a közlekedésből származó ólom­terhelésre* Fram A. és Hoff­stutter A......... lül Tartósított élelmiszerek összes sav- és konyhasó tartalmának meghatározása a közös oldat­ban. Papp M. és Kémery T.............. 35 Sütőipar Száraz tészta koleszterin tartal­mának meghatározása a tojás­tartalom számításhoz.* Canderay Ph............................ 54 Tejipar Ömlesztett sajtok szabad és kö­tött víztartalmának megha­tározása. Örsi F., Rékasi T. és Csák I­.. 43 Egyéb Aflatoxin meghatározásának problémája földi mogyoróban -analízis tervezési és mintavé­teli javaslat import ellenőrzé­sére.* Knuth­ R. és Schlatter Ch........... 54 Banán gyümölcs cukortartalmá­nak, víz állapotának és szabad aminosav tartalmának válto­zása az érés során. Kádas L. és Lindner L............. 20 Benzinnel extrahált fehérjetakar­mányok benzol és toluolszeny­­nyezettségének vizsgálata. Nagy E.................................... 81 Diabetikus készítmények szén­hidráttartalmának vizsgálata vékonyréteg kromatográfiás­spektrofotometriás módszerrel. Tekes L.-né, Farkas J.-né .... 55

Next