Élelmiszervizsgálati Közlemények 25. (1979)
Tárgymutató
TÁRGYMUTATÓ Összeállította: Farkas Józsefné Dohányipar Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői I. Hazai és import dohánygyártmányok mikrobiológiai jellemzői. Kántor D. és Perecsényi E. ... 65 Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői II. Cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és jelentőségük. Kántor D., Tóth T. és Perecsényi E....................................... 75 Gabonaipar A búza amiláz aktivitásának mérése színezett keményítőszármazékkal. Párkányné, Gyárfás A. és Vámosné, Vigyázó L.................... 26 Konzervipar Főzeléknövények és gyümölcsök vizsgálata feltételezhetően a közlekedésből származó ólomterhelésre* Fram A. és Hoffstutter A......... lül Tartósított élelmiszerek összes sav- és konyhasó tartalmának meghatározása a közös oldatban. Papp M. és Kémery T.............. 35 Sütőipar Száraz tészta koleszterin tartalmának meghatározása a tojástartalom számításhoz.* Canderay Ph............................ 54 Tejipar Ömlesztett sajtok szabad és kötött víztartalmának meghatározása. Örsi F., Rékasi T. és Csák I.. 43 Egyéb Aflatoxin meghatározásának problémája földi mogyoróban -analízis tervezési és mintavételi javaslat import ellenőrzésére.* Knuth R. és Schlatter Ch........... 54 Banán gyümölcs cukortartalmának, víz állapotának és szabad aminosav tartalmának változása az érés során. Kádas L. és Lindner L............. 20 Benzinnel extrahált fehérjetakarmányok benzol és toluolszenynyezettségének vizsgálata. Nagy E.................................... 81 Diabetikus készítmények szénhidráttartalmának vizsgálata vékonyréteg kromatográfiásspektrofotometriás módszerrel. Tekes L.-né, Farkas J.-né .... 55