Élelmiszervizsgálati Közlemények 32. (1986)

1986 / 1. szám

ÉLELMI­SZERV­IZSGÁ­LATI KÖZLEMÉNYEK AZ ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI ÉS ÉLELMISZER ELLENŐRZŐ KÖZPONT ÉS A FŐVÁROSI ÉS MEGYEI ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI ÉS ÉLELMISZER ELLENŐRZŐ ÁLLOMÁSOK KÖZLÖNYE TARTALOM Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXI. kötetéről (Molnár Pál) ............................................................................................................. 2 üresek Ferenc és munkatársai: Gyors módszer élelmiszerek nitráttartalmának meghatározására. A módszer interlaboratórium­i kipróbálása ................ 4 Sarudi Imre és Csapó Jánosné: Takarmánypremixek anorganikus szelén tartal­mának spektrofotometriás meghatározása............................................... 10 Béndek György: Számítógépes program a sör legfontosabb jellemzőinek kiszámítására PTK 1096 típusú gépen..................................................... 14 Válás Györgyné és Tekes Lajosné: Növényi eredetű élelmiszerek rostanyagá­nak összetevői ............................................................................................ 19 Temesvári János: Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz­aktivitás vizsgálata .................................................................................... 23 Fehér Ferenc: Pest megyében vizsgált állati eredetű élelmiszerek cink- és kadmiumtartalma ...................................................................................... 32 Személyi és szakmai hírek ................................................................................ 36 1985. évi név- és tárgymutató (Molnár Pál) ................................................. 39 A dolgozatokat XXXII. kötet lektorálták: dr. Sohár Pálné, dr. Vajda Ödön, dr. Kacskovics Miklós, Frieszné Gyalmos Ildikó 1986. EMKZÁH 31/2/65-128. HU ISSN 0422-9576 dr. Molnár Pál, 1. füzet

Next