Kereskedelmi Szemle, 1970 (11. évfolyam, 1-12. szám)
1970-07-01 / 7. szám
Kereskedelmi szemle 1970. 7. SZÁM ★ Főszerkesztő : ZALA FERENC Rovatvezetők : Dr. BAJNÓGEL JÓZSEF Dr. ENGEL GÁBOR gabanyi lászlóné Szerkesztőség : BUDAPEST, V., VIGADÓ U. 6. Telefon: 181—059 ★ SZERKESZTŐ BIZOTTSÁG: Elnöke : KESERŰ JÁNOSNÉ Dr. FEKETE GYŐR LÁSZLÓ Dr. FENYŐ IMRE Dr. KAZSMER ISTVÁN Dr. KOVÁCS SÁNDOR LUKACS ОТТО LAUTHAN FERENC MOLNÁR TIBOR Dr. SEBÖK ÉVA Dr. SÓS JÓZSEF Dr. SZABO LASZLO Dr. ZAFÍR MIHÁLY Felelős kiadó : Dr. MEZEI ISTVÁN Kiadja: a Bács megyei Lapkiadó V., Kecskemét Terjeszti: A MAGYAR POSTA Előfizethető : : A POSTA KÖZPONTI HÍRLAP IRODÁNÁL (Budapest, V., József nádor tér 1.) és bármely postahivatalban Csekkszámlaszám : 215 6 96 162 Külföldön terjeszti a KULTÚRA Könyves Hírlap Külkereskedelmi Vállalat Budapest, I., Fő u. 32. Telefon: 159-450 70. 02798 BNYV Kecskemét F. V.: Ablaka István 1 INDEX; 25.433 | Ara: 12,— Ft A BELKERESKEDELMI KUTATÓ INTÉZET FOLYÓIRATA XI. ÉVFOLYAM TARTALOM \1\ •Keserű Jánosné: A vállalati működés irányításának korszerűsitése .... 1^Engel Gábor: A hálózat irányításának szervezése a kereskedelmi vállalatoknál ........................................................................................................... 3 Hajdú Endre: Az üzlethálózat irányításának fejlesztési lehetőségei a vendéglátásban ................................................................................................... 7 Gondos György: A nagykereskedelem helyzete és az új irányítási feltételek 11 Kolacsek András: Hatékonyabb gazdasági tevékenységet a vendéglátásban 14 Zoltán Zoltán: Elgondolások a hálózati érdekeltség fejlesztésére........... 16 KERESKEDELMI ÉLET Perényi Endre — Benedikty Béla: A vendéglátás racionalizálásának hatékony eszköze a Gastrofel ételgyártás ......................................................... 19 Gellai Imre: Centrál Vendéglátó Vállalat 1970. évi üzletpolitikai célkitűzései ......................................................................................................... 23 Pápa Miklós: Kis boltok , nagy boltok a fővárosi élelmiszer kiskereskedelemben ..................................................................................................... 25 NEMZETKÖZI TÁJÉKOZTATÓNládimir Bulf: A csehszlovák kereskedelem fejlődése ............................ 27 Varga Gyuláné: A munkaerőgazdálkodás közgazdasági, pszichológiai és szociológiai kérdései a belkereskedelemben .............................................. 29Ludbányi Lászlónné: Jugoszláv belkereskedelem helyzete ............................ 33 ÜZEMGAZDASÁGI MÓDSZEREK ......................................................... 35 INFORMÁCIÓ Halász Jenőné: A dolgozó nők helyzete és problémái a belkereskedelemben 37 Jánosi Marcellné: Eredményes a közgazdasági pályázat .......................... 39 KUTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ Thur Ottó: Vendéglátó és idegenforgalmi kutatások ............................... 41 KÖNYVSZEMLE - FOLYÓIRATSZEMLE .......................................... 44 INNEN - ONNAN ..................................................................................... 47 СОДЕРЖАНИЕ Кешеры Яношне: Модернизация управления деятельностью предприятия 1 Энгел Габор: Организация управления сетью у торговых предприятиях .... 3 Хайду Эндре: Возможности развития управления сетью в общественном питании ............................................................................................................. 7 Гондош Дёрдь: Положение оптовой торговли и новые условия управления I I Золтан Золтан: Представления о возможностях развития сетевой заинтересованности ......................................................... 16 ТОРГОВАЯ ПРАКТИКА ............................................................................. 19 МЕЖДУНАРОДНЫЙ ОБЗОР ..................................................................... 27 МЕТОДЫ ВНУТРИЗАВОДСКОЙ ЭКОНОМИКИ ................................... 35 ИНФОРМАЦИЯ ........................................................................................ 37 ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКИЕ ИНФОРМАЦИИ ...................................................... 41 БИБЛИОГРАФИЯ ..................................................................................................... 44 СО ВСЕХ СТОРОН ........................................................................................ 47 CONTENTS Mrs. E. Keserű: Modernization of Direction of the Enterprise Activity 1 Gábor Engel: Organisation of Direction of Network at Commercial Enterprises ............................................................................................................... 3 Endre Hajdú: The Development Possibilities of Direction of Network in Catering Trade ......................................................................................... 7 György Gondos: State of Whole Sale Trade and the New Direction Conditions ....................................................................................................... 11 Zoltán Zoltán: Considerations about the Development of the Network Interest ........................................................................................................... 16 TRADE WORLD ......................................................................................... 19 INTERNATIONAL INFORMATION ...................................................... 27 METHODS OF BUSINESS MANAGEMENT ........................................ 35 INFORMATION .......................................................................................... 37 RESEARCH INFORMATION ................................................................... 41 PERIODICAL AND BOOK REWIEW .................................................. 44 MISCELLANEOUS ....................................................................................... 47