Kereskedelmi Szemle, 1970 (11. évfolyam, 1-12. szám)

1970-07-01 / 7. szám

Kereskedelmi szemle 1970. 7. SZÁM ★ Főszerkesztő : ZALA FERENC Rovatvezetők : Dr. BAJNÓGEL JÓZSEF Dr. ENGEL GÁBOR gabanyi lászlóné Szerkesztőség : BUDAPEST, V., VIGADÓ U. 6. Telefon: 181—059 ★ SZERKESZTŐ BIZOTTSÁG: Elnöke : KESERŰ JÁNOSNÉ Dr. FEKETE GYŐR LÁSZLÓ Dr. FENYŐ IMRE Dr. KAZSMER ISTVÁN Dr. KOVÁCS SÁND­OR LUKACS ОТТО LAUTHAN FERENC MOLNÁR TIBOR Dr. SEBÖK ÉVA Dr. SÓS JÓZSEF Dr. SZABO LASZLO Dr. ZAFÍR MIHÁLY Felelős kiadó : Dr. MEZEI ISTVÁN Kiadja: a Bács megyei Lapkiadó V., Kecskemét Terjeszti: A MAGYAR POSTA Előfizethető : : A POSTA KÖZPONTI HÍRLAP IRODÁNÁL (Budapest, V., József nádor tér 1.) és bármely postahivatalban Csekkszámlaszám : 215 6 96 162 Külföldön terjeszti a KULTÚRA Könyv­es Hírlap Külkereskedelmi Vállalat Budapest, I., Fő u. 32. Telefon: 159-450 70. 02798 BNYV Kecskemét F. V.: Ablaka István 1 INDEX; 25.433 | Ara: 12,— Ft A BELKERESKEDELMI KUTATÓ INTÉZET FOLYÓIRATA XI. ÉVFOLYAM TARTALOM \1\ •Keserű Jánosné: A vállalati működés irányításának korszerűsitése .... 1­­^Engel Gábor: A hálózat irányításának szervezése a kereskedelmi válla­latoknál ........................................................................................................... 3 Hajdú Endre: Az üzlethálózat irányításának fejlesztési lehetőségei a ven­déglátásban ................................................................................................... 7 Gondos György: A nagykereskedelem helyzete és az új irányítási feltételek 11 Kolacsek András: Hatékonyabb gazdasági tevékenységet a vendéglátásban 14 Zoltán Zoltán: Elgondolások a hálózati érdekeltség fejlesztésére........... 16 KERESKEDELMI ÉLET Perényi Endre — Benedikty Béla: A vendéglátás racionalizálásának haté­kony eszköze a Gastrofel ételgyártás ......................................................... 19 Gellai Imre: Centrál Vendéglátó Vállalat 1970. évi üzletpolitikai cél­kitűzései ......................................................................................................... 23 Pápa Miklós: Kis boltok , nagy boltok a fővárosi élelmiszer kiskeres­kedelemben ..................................................................................................... 25 NEMZETKÖZI TÁJÉKOZTATÓ­Nládimir Bulf: A csehszlovák kereskedelem fejlődése ............................ 27 Varga Gyuláné: A munkaerőgazdálkodás közgazdasági, pszichológiai és szociológiai kérdései a belkereskedelemben .............................................. 29­­Lud­bányi Lászlónné: Jugoszláv belkereskedelem helyzete ............................ 33 ÜZEMGAZDASÁGI MÓDSZEREK ......................................................... 35 INFORMÁCIÓ Halász Jenőné: A dolgozó nők helyzete és problémái a belkereskedelemben 37 Jánosi Marcellné: Eredményes a közgazdasági pályázat .......................... 39 KUTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ Thur Ottó: Vendéglátó és idegenforgalmi kutatások ............................... 41 KÖNYVSZEMLE - FOL­Y­ÓIRATSZEMLE .......................................... 44 INNEN - ONNAN ..................................................................................... 47 СОДЕРЖАНИЕ Кешеры Яношне: Модернизация управления деятельностью предприятия 1 Энгел Габор: Организация управления сетью у торговых предприятиях .... 3 Хайду Эндре: Возможности развития управления сетью в общественном питании ............................................................................................................. 7 Гондош Дёрдь: Положение оптовой торговли и новые условия управления I I Золтан Золтан: Представления о возможностях развития сетевой заинтере­сованности ......................................................... 16 ТОРГОВАЯ ПРАКТИКА ............................................................................. 19 МЕЖДУНАРОДНЫЙ ОБЗОР ..................................................................... 27 МЕТОДЫ ВНУТРИЗАВОДСКОЙ ЭКОНОМИКИ ................................... 35 ИНФОРМАЦИЯ ........................................................................................ 37 ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКИЕ ИНФОРМАЦИИ ...................................................... 41 БИБЛИОГРАФИЯ ..................................................................................................... 44 СО ВСЕХ СТОРОН ........................................................................................ 47 CONTENTS Mrs. E. Keserű: Modernization of Direction of the Enterprise Activity 1 Gábor Engel: Organisation of Direction of Network at Commercial Enter­prises ............................................................................................................... 3 Endre Hajdú: The Development Possibilities of Direction of Network in Catering Trade ......................................................................................... 7 György Gondos: State of Whole Sale Trade and the New Direction Conditions ....................................................................................................... 11 Zoltán Zoltán: Considerations about the Development of the Network Interest ........................................................................................................... 16 TRADE WORLD ......................................................................................... 19 INTERNATIONAL INFORMATION ...................................................... 27 METHODS OF BUSINESS MANAGEMENT ........................................ 35 INFORMATION .......................................................................................... 37 RESEARCH INFORMATION ................................................................... 41 PERIODICAL AND BOOK REWIEW .................................................. 44 MISCELLANEOUS ....................................................................................... 47

Next