Konzerv- és Paprikaipar, 1970 (18. évfolyam, 1-6. szám)

1970-07-01 / 4. szám

Konzerv- és Paprikaipar 1970. 4. SZÁM JÚLIUS—AUGUSZTUS Főszerkesztő: SZENES ENDRÉNÉ Szerkesztő: DR. GYÖNÖS KÁROLY Szerkesztőség: Konzerv- és Paprikaipari Kutató Intézet Budapest IX., Földvári u. 4. Kiadja: Lapkiadó Vállalat, Budapest VII., Lenin krt. 9—11. Telefon: 221—293 Megjelenik kéthavonként A MÉTE Konzerv- és Paprikaipari Szakosztályának tagjai a lapot tag­díj fejében ingyen kapják Példányonkénti eladási ára 12.— Ft Belépési nyilatkozat az üzemi MÉTE szervezőknél és a MÉTE titkárságon igényelhető Tagsági díj: havonta 2.— Ft 70. 3542/2 — Zrínyi Nyomda F. v.: Bolgár Imre TARTALOMJEGYZÉK Szenes Endréné: A Konzerv- és Paprikaipari Kutatóintézet alapításának 10 éves jubileuma — — — — — — 121 Torna László: Konzervipari Műszaki fejlesztés célkitűzései a nyersanyagbiztosítás vonalán — — — — — — 132 Spanyár Pál: Kertészeti termények átadása, illetőleg átvé­tele élelmiszeripari feldolgozás céljára objektív mi­nősítés alapján II. — — — — — — — — — 135 G. P. Byars: Paravan besűrítő módszerek — — — — — 139 Sipos László—dr. Török Szilveszter—Antal István: Kubai konzerviparral kiépíthető tudományos-műszaki együtt­működésünk — — — — — — — — — — 142 Verő Béláné—Bende Tibor—Szenes Endréné—Kovács János: A bolgár konzervipar szervezete és gazdálkodása — 146 Urbányi György: Gyümölcslevek rostméret megoszlásának vizsgálata szedimentációs analízissel — — — — — 150 INHALT M. Szenes: 10-jähriges Jubileum der Gründung des For­schungsinstitutes für die Konserven-und Paprika­industrie — — — — — — — — — — 121 L. Toms: Zielsetzungen der technischen Entwicklung in der Konservenindustrie bezüglich der Sicherung von Rohwaren — — — — — — — — — — — 132 P. Spanyár: Übergabe bzw. Übernahme von Gartenproduk­ten für die Lebensmittelherstellung auf Grund objek­tiver Beurteilung, II. Teil — — — — — — — 135 G. P. Byars: Methoden der PARAVAP — Eindickung — — 139 L. Sipos—Sz. Török—1. Antal: Möglichkeiten der wissen­schaftlich-technischen Zusammenarbeit mit der Kon­servenindustrie von Kuba — — — — — — — 142 K. Verő—M. Szenes—T. Bende—J. Kovács: Über Wirt­­ schaftsfragen und Struktur der bulgarischen Konser­­venindustrie — — — — — — — — — — 146 Gy. Urbányi: Untersuchung der Dispersion der Faserngrösse in Fruchtsäften mit Sedimentationsanalyse — — — 150 C04EP/KAHHE M. CcHcm: 10-AeTHHH K)6HAeS co ruh opraHH3aijHH HncTHtyTa KoHCepBHOH H riepIJOBO-npHHOH npOMblUIAeHHOCTH --- --- --- 121 A. ToMa: 3aAaaH TexHnnecKoro pa3BHTHa KOHcepBHOH npOMbiuiAeH-hocth no ahhhh oöecneneHHSi CbipbeM ---- ---- ---- ---- ---- ---- 132 n. Ulnannp: Cflana h npneMKa caAOBoauecKoro cbipbH äah nepepa- ŐOTKH B nnnjeBOH npOMblUIAeHHOCTH Ha OCHOBe OÖTjeKTHBHOH oijeHKa KanecTBa II. -------— — — — — — — — 135 r. Fl. Euapm: MeTOAbi KOHyeHTpnpoBaHiiH Tuna nAPABAIl — 139 A. LUunoui—C.TépeK—H. Ahtoa: Bo3Mojkhocth oipopMAeHHH Ha­­yHHo-TexHnnecKoro coTpyAHHnecTBa b KOHcepBHOH npoMbiuiAeH­HOCTbK) Kyöbl --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 142 K. Bep'é—M. Cenem—T. EeHAe—FI. Koean: OpraHH3aijHOHHoe no- CTpoeHHe H X03HHCTB0BaHHe ÖOArapCKOH KOHcepBHOH npOMbim-AeHHOCTH ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- 146 Ab. yp6ami: HccAeAOBamm paccAoeHna KAeTwaTKH b 33bhchmocth ot ee pa3MepoB b coxax c MHKOTbio npn noMonjH ceanMeHTa­­ijHOHHoro aHaAH3a — — — — — — — — — — 150 Felelős kiadó: SALA SÁNDOR igazgató Index 26.401

Next