Magyar Chemiai Folyóirat 22. (1916)

IV NÉVJEGYZÉK. Osztrovszky A. Az élesztő nitrogéntartalmú alkotórészei (47). — Piroszőllősav, mint az alkoholos erjedés aktiválója. (63). — Tanul­mányok a karboxilázról és más élesztő-fermentumokról (78). —­­A maltóze chemiai szerkezete és hidrogénszuperoxiddal előállított oxidácziós termékei (79). — Kísérletek az élesztő útján termelt magasabb rendű alkoholok mennyiségének növelésére (79). Palik G. A Fiehe-féle reakczió 76. Pfeifer I. A kén előállítása (128). Rózsa M. A kálisótelepek másodlagos átalakulásainak újabb elméletei­ről (64). ’Sigmond E. Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének meg­ismeréséhez (1. Vak M.) 1, 18, 40, 56, 177. — A mesterséges zeolitek chemiai és fizikai sajátságairól (48). — Néhány hazai denevérguanó összetételéről és trágyaértékéről (80). A — chemiai talajvizsgálati módszerek tanulmányozása (111. közlemény) 129, 153, 161­. Somogyi M. A magyar málnaié és málnaszirup chemiai összetétele (1. Weiser I.) 33, 49. Szigeth G. Az óbudai gázgyár berendezése és üzeme műszaki szem­pontból (128). Trambics J. A magasabbrendű alkoholok elválasztása az aethyl­­alkoholról 8. — Búza- és rozslisztkeverékek vizsgálatáról (32), 99. Vak M. Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megisme­réséhez (I.­­Sigmond E.) 1, 18, 40, 56, 177. Weiser I. A kondenzált tejek összetételéről (32). — A magyar málnalé és málnaszirup chemiai összetétele (1. Somogyi M.) 33, 49. — Erdélyi juhtúrók összetétele (218). Weszelszky Gy. A rádiumemanáczió mennyileges meghatározásáról (16), 148. Wohl Gy. Az óbudai gázgyár üzeme chemiai szempontból, különös tekintettel a melléktermékekre (128). Zsilinszky G. A kén meghatározása czementekben a Wiborgh-féle módszer alkalmazásával 204. Melléklet: Buchböck G. Physikai-chemiai mérőmódszerek.

Next