Élelmezési ipar, 1956 (6. évfolyam, 1-12. szám)
1956-01-01 / 1. szám
ÉLELMEZÉSI IPAR TARTALOM Oldal Szalai Lajos: Üzemi ellenőrzőmódszer a kenyérgabona csírázottsága mértékének megállapítására ...................................... Körmendy László: Milyen tényezők befolyásolják a hús vízfelvevő és víztartóképességét. IV.......................................................... 7 Dr. Krausz József—Peli Antal—Vámosné dr. Vigyázó Lilly— Kanics Miklós: Nagyobb szesztartalmú cefrék készítése és gazdasági jelentősége ..................................................................... 11 Kutz Vaszilij: A pektinek metoxil csoportjának meghatározása 17 Веке György: Gyorsfagyasztott élelmiszerek súlyvesztesége a hűtőlánc tartama alatt.......................................................................20 Almási Elemér: Húsok minőségének változása a fagyasztott hús visszamelegítési sebességétől függően .......................................25 Dr. Takács János: Étkezési vér nyerésének és felhasználásának néhány kérdése.......................................................................................21) Kiadja : a Műszaki Könyvkiadó, V., Bajcsy-Zsilinszky út 22. Főszerkesztő: ALTOMARIS IVÁN Felelős szerkesztő: MACZFLKA LÁSZLÓ Szerkeszt Cikizott s:dj : Fülöp Tamás Görgényi Frigyes Karakas László dr. Holló János Perlusz Tibor dr. Telegdy Kováts László Török Gábor X. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 1955. JANUÁR HÓ Ára 2.50 T . Előfizetés vállalatok részére évi 120 Ft.