Élelmezési ipar, 1956 (6. évfolyam, 1-12. szám)

1956-01-01 / 1. szám

ÉLELMEZÉSI IPAR TARTALOM Oldal Szalai Lajos: Üzemi ellen­őrzőmód­szer a kenyérgabona csír­á­zottsága mértékének megállapítására ......................................­­ Körmendy László: Milyen tényezők befolyásolják a hús vízfel­vevő és víztartóképességét. IV.......................................................... 7 Dr. Krausz József—Peli Antal—Vámosné dr. Vigyázó Lilly— Kanics Miklós: Nagyobb szesztartalmú cefrék készítése és gazdasági jelentősége ..................................................................... 11 Kutz Vaszilij: A pektinek metoxil csoportjának meghatározása 17 Веке György: Gyorsfagyasztott élelmiszerek súlyvesztesége a hűtőlánc tartama alatt.......................................................................20 Almási Elemér: Húsok minőségének változása a fagyasztott hús visszamelegítési sebességétől függően .......................................25 Dr. Takács János: Étkezési vér nyerésének és felhasználásának néhány kérdése.......................................................................................21) Kiadja : a Műszaki Könyvkiadó, V., Bajcsy-Zsilinszky út 22. Főszerkesztő: ALTOM­ARIS IVÁN Felelős szerkesztő: M­ACZF­LK­A LÁSZLÓ Szerkeszt Cikizott s:dj : Fü­löp Tamás Görgényi Frigyes K­arakas László dr. Holló János Perlusz Tibor dr. Telegdy Kováts László Török Gábor X. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 1955. JANUÁR HÓ Ára 2.5­0 T . Előfizetés vállalatok részére évi 120 Ft.

Next