Élelmezési Ipar, 1979 (33. évfolyam, 1-12. szám)

1979-01-01 / 1. szám

A mezőgazdasági és élelmezésügyi MINISZTÉRIUM ÉS A MAGYAR É L E L M E Z É S I PA­R I­ll.Publica TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZAKFOLYÓIRATA Szerkeszti a szerkesztőbizottság Dr. Vajda Ödön felelős szerkesztő, Kovács Mária felelős szerkesztő helyettes, Csomós Zoltán dr., Ganger György, Gerő György, Gulyás Béla dr., Hangyái Károly dr., Kardos Ernő dr., Kiss Ferenc dr., Molnár Lajos, Monori Miklós dr., Nagy László, Szilágyi József dr., Tóth-Zsiga István dr., Walkó Attila. Szerkesztőség: 1054 Budapest, Akadémia u. 1. MÉTE-titkárság. Postacím: 1361 Budapest. Pf.: 5. Telefon: 311-568. TARTALOM Romány Pál: A magyar élelmiszeripar többre képes ................................................... 1 Kovács Sándor: A magyar élelmiszeripar eredményei és feladatai ......................... 3 Biacs Péter: Szakemberképzés és -továbbképzés az élelmiszeripar érdekében ...... 12 Bontovits Lajos: A dekantáló centrifugák alkalmazása az élelmiszeriparban, kü­lönös tekintettel a paradicsomfeldolgozásra ........................................................... 15 Ludvig László: Vitális sikér előállításának reológiai problémái ................................. 20 Kincses Tibor: A Baranya Megyei Baromfifeldolgozó Közös Vállalat ....................... 23 Lapszemle ............................................................................................................................... 28 Hírek ...................................................................................................................................... 32 СОДЕРЖАНИЕ­ ­. Романь: Дальнейшие возможности венгерской пищевой промышленности ... f Я/. Ковач: Задания и результаты венгерской пищевой промышленности ............... 3 Г1. Биач: Подготовка и повышение квалификации специалистов пищевой промыш­ленности ........................................................................................................................... '2 Л. Бонтович: Применение центрифуг декантации в пищевой промышленности, с особым вниманием на переработку томатов ....................................................... 15 Л. Людвиг: Реологические проблемы получения витальной клейковины............... 20 Т. Кинчеш: Общее предприятие по переработке и сбыту домашней птицы в облас­ти Бараньа....................................................................................................................... 23 Новости ................................................................................................................................... 28 Референты ............................................................................................................................... 22

Next