Élelmezési Ipar, 1986 (40. évfolyam, 1-12. szám)

1986-01-01 / 1. szám

« _ _ ____ __ " .. A MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMEZÉSÜGYI­­ MINISZTÉRIUM ÉS A MAGYAR ÉLELMEZÉSIPARI .. TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZAKFOLYÓIRATA H­OIP Szerkeszti a Szerkesztő Bizottság: Dr. Tóth-Zsiga István elnök, Dr. Vajda Ödön felelős szerkesztő, Csomós Zaltin dr., Gerő György, Gulyás Béla dr., Hangyái Károly dr., Kiss Ferenc dr., Monori Miklós dr. Nagy László, Szilágyi József dr., Walkó Attila. Szerkesztőség : 1054 Budapest. Akadémia u. 1. MÉTE-Titkárság. Postacím: 1361 Budapest. Pf. 5. Telefon: 134-444. 131 m. o. TARTALOM Holló János: Az Élelmezési Ipar 40. évfolyama elé..........................................................................................................­­ Tóth János: 40 év az élelmiszeripar szolgálatában .......................................................................................................... 3 Kiss Ferenc: Az élelmiszeripar múltját, jelenét és jövőjét szolgálja a 40 éves MÉTE szaklap ................................ 5 Kálervo Eriksson:: Az új és hagyományos biotechnológia üzleti szempontjai, aspektusai, különösen kis országokban ....................................................................................................................................................................... 8 Körmendy Imre: Hő- és anyagátvétel a konzervipari technológiai eljárásokban 111.................................................. 14 70. OMÉK ................................................................................................................................................................................. 19 Kiss Gáborné: Élelmiszertermelésünk fejlődése a 70. OMÉK tükrében.......................................................................... 20 A 70. OMÉK élelmiszereire kiosztott díjak....................................................................................................................... 25 Dénes Katalin: Az élelmiszeripar települési helyzetének fejlődése napjainkig és a fejlesztés irányai....................... 27 Nagy Emil: A XVII. Nagykőrösi Higiéniai N­арок............................................................................................................ 33 Stander Márta: Szemes és ipari keveréktakarmányok kereskedelmi problémái ....................................................... 38 СОДЕРЖАНИЕ Pl. Холло: К 40. году издания журнала «Элелмезеши Ипар» ................................................................................... 1 Й. Тотх: 40 лет в службе пищевой промышленности ............................................................................................... 3 Ф. Кишш: Сороколетний журнал Хаучного Общества Пищевой Промышленности служит прошлому, настоящему и будущему пищевой промышленности ........................................................................................... 5 Калерво Эрикссон,: Коммерческие аспекты новой и традиционной биотехнологии в первую очередь в малых странах............................................................................................................................................................... 8 И. Керменди: Передача тепла и материалов в технологических опытах консервной промышленности III. 14 Г. Кишш: Развитие нашего производства пищевых продуктов в зеркале 70. ОМЗК.......................................... 20 К. Денеш: Развитие и положение пищевой промышленности в поселениях до наших дней, и направления дальнейшего развития ....................................................................... 27 Е. Надь: Отчет о XVII. Хадькёрёшских гигиенических днях консервной промышленности (Венгрия) ... 33 М. Штаубер: Торго во-э кономические проблемы зерновых и промышленых с мешанных кормо в........... 38 CONTENTS J. Holló: То the 40. Volume of the Élelmezési Ipar............................................................................................. 1 J. Tóth: 40 Years in Serving the Food Industry ................................................................................................... 3 F. Kiss: The 40 Years old MÉTE Review Is Serving the Past, the Present and the Future of the Food Industry 5 Kálervo Eriksson,: Business Aspects of New and Traditional Biotechnology, Espe.ially in Small Countries............................................................................................................................................................ 8 I. Körmendy: Heat and Material Transfer in Preserving Industrial Processes III............................................... 14 G. Kiss: The Development of Food Production in the Mirror of the 70. OMÉK................................................... 20 K. Dénes: The Development of the Food Industrial Settling Situation up to Recent Times and the Trends of Further Advancement...................................................................................................................................................... 27 E. Nagy: Report about the XVII. Hygienical Meeting of the Canning Industry in Nagykőrös (Hungary)..... 33 M. Stauder: Commercial problems of corn and industrial blend fodder................................................................ 38 INHALT J. Holló: Zum 40. Jahrgang der Élelmezési Ipar.............................................................................................................. 1 J. Tóth: 40 Jahre im Dienst der Lebensmittelindustrie................................................................................................... 3 F. Kiss: Die 40jährige MÉTE-Fachzeitschrift dient die Vergangenheit, den Gegenwart und die Zukunft der Lebensmittelindustrie...................................................................................................................................................... 5 Kálervo Eriksson,: Geschäftsaspekte der neuen und herkömmlichen Biotechnologie, insbesondere in kleineren Ländern ........................................................................................................................................................ 8 I. Körmendy: Wärme- und Materialübertragung in technologischen Verfahren der Konzervenindustrie III........ 14 G. Kiss:Die Entwicklung der Lebensmittelindustrie im Spiegel der 70. OMÉK ..................................................... 20 K. Dénes: Entwicklung des regionalen Standes der Lebensmittelindustrie bis heute und die Entwicklungstendenzen.................................................................................................................................................... 27 E. Nagy: XVII. Hygienische Tagung der Konservindustrie in Nagykőrös (Ungarische)........................................ 33 M. Stauder: Handelsprobleme bei Körner- und industriellen Mischfuttern................................................................ 38

Next