Mezőgazdasági Kutatások, 1941 (14. évfolyam)

Tartalomjegyzék

Oldal Kurelec, V. dr.: Adatok a hazai réti szénák összetételéhez és takar­mányértékéhez. II. Néhány sarjúszéna vizsgálatának eredménye 137 Magyart, A.: A podóliai szürkemarha „alföldi magyar“ fajtájának testnagysága .................................................................................................. 235 Schönfeld, S. dr.: Újabb vizsgálatok a különböző talajsajátságok kö­zötti összefüggésekről. I. Mészszegény talajok vizsgálati ered­ményei ......................................................................................... 258 Szirmai, J. dr.: A rhizoctonia solani K. egy szokatlan előfordulása a fojtottburgonyán .................................................................................... 291 Szirmai, J. dr.: Újabb megfigyelések a palánták szártóbetegségéről 125 Telegdy Kováts, L. dr.: A fondant (szaloncukor) készítése, össze­tétele, tulajdonságai és vizsgálata ........................................................ 295 Walkovszky, E.: Egyszerű pH-készlet összeállítása kis laborató­riumok számára ............................................................................................ 210 Könyvismertetés. A M. kir. Országos Öntözésügyi Hivatal 1940. évi jelentése ................ 127 Az Orsz. m. kir. Növénytermelési Kísérleti Állomás népszerű kiadványai .............................................................­....................................... 67 Böttner, J.: Eredményes konyhakertészet ................................................. 21 Bronsart, H.: Élettani trágyázás .................................................................. 223 Csíki, L.: Mezőgazdasági szakoktatásunk kialakulása ........................... 220 Eckles, H. Anthony, L. és Palmer, G.: A tejelő szarvasmarha és a tejtermelés ..................................................................................... 18 Huxley, J.: Az új rendszer ............................................................................. 20 Knauth, A.: Főzelékek besavanyítása ......................................................... 341 Kolkowitz, R. és Todt, F.: A talaj és a víz egyszerű vizsgálata ......... 66 Kövessi, F.: Mezőgazdasági és állatorvosi előadások a M. kir. József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1940. évi soproni nyári egyetemi tanfolyamán ................................................................... 346 Kugl, J.: A teljes őrleményből készült kenyerek jelentősége a táplál­kozásban és előállításuk módja................................................................. 18 Kund, E.: A termőföld pusztulása és megvédése ...................................... 271 Löwe, F.: A vegyész és orvos optikai mérései ......................................... 22 Maurer, K. J. és Hildebrandt, B.: Gyümölcstermesztés téli fagy­károk nélkül ................................................................................................ 340 Pagast, E. F.: Növénytan ................................................................................. 302 Pillitz, D.: Világítástechnikai alapismeretek, különös tekintettel a légoltalmi elsötétítésre ................................... 184 Roemer, I. és Rudolf, W.: A növénynemesítéstan kézikönyve............. 222 Rohonyi, M.: Gyakorlati immunológia és bakteriológiai útmutató .. 183 Scheffer, F.: Agrikultúrchemia, c) rész: Humusz és humusztrágyázás 302 Schipper, A.: Eredményes gyümölcstermesztés alakjákon ................ 303 Schmitt, L.: Műtrágyák vizsgálata. A mezőgazdasági kísérleti és vizs­gálati módszertan kézikönyve ............................................................... 272 Sperlágh, E.: A Felsődunántúli Szarvasmarhatenyésztő Egyesületek Szövetségének 1939/40. évi IV. jelentése ............................................. 100 Szabó, B. és a „Magyar Gyümölcs“ szerkesztő-bizottsága: Újszerű gyümölcsfeldolgozás ...................................................................................... 183 Tangl, H.: A táplálkozás .................................................................................. 222 Thun, R.: Talajvizsgálat. A mezőgazdasági kísérleti és vizsgálati módszertan kézikönyve ............................................................................ 272 Tomasovszky, I.: Erdészettan .......................................................................... 21 Villax, ().: Nemesített növényfajták katalógusa az 1941. évre ............. 66 Weiser, I. és Zajtay, A.: Takarmányozástan ............................................. 65 Wetzel, K.: Az általános növénytan alapvonalai ................................... 184

Next