Mezőgazdasági Kutatások, 1942 (15. évfolyam)
Tartalomjegyzék
b) Gyakorlati rész. Barta, L. dr. és Marschek, Z. dr.: A magyar dohány fizikai és kémiai ismeretéhez. VI. Az összes nitrogén- és nikotintartalom . . . . 304 Becker, J. dr.: Fontosabb szénaféléink karotin (A-provitamin) és D-vitamin tartalma ..............................................................................................239 Becker, J. dr.: Kísérletek különböző kenyérfélék táplálkozási értékéről. 16 Becker, J. dr.: Vitamindús konzervek előállítása és állami ellenőrzése Magyarországon ................................................................................ 96 Csáky, Gy.: A mangalica szaporaságát befolyásoló nem öröklődő tényezők. II. A fialások között eltelt idő terjedelme............................278 Csukás, Z. dr.: A mangalica szaporaságát befolyásoló nem öröklődő tényezők. I. Az életkor és az alomnépesség..................................... 199 Keöpeczi-Nagy, Z. dr.: A különböző növényfejlődési megfigyelések íveinek (fenológiai jegyzék) összeállítása.............................................. 65 Kurelec, V. dr.: Adatok a hazai réti szénák összetételéhez és takarmányértékéhez. III. Réti anyaszénák ...................................................... 45 Kurelec, V. dr. és Scholtzné Katona, M.: Adatok a hazai réti szénák összetételéhez és takarmányértékéhez. IV...................................... 166 Marschek, Z. dr.: Lásd: Barta, L. dr. és Marschek, Z. dr. Scholtzné Katona, M.: Lásd: Kurelec, V. dr. és Scholtzné Katona, M. Siegl, G.: Lucernaszénavizsgálatok. I. ...........................................................219 Szirmai, J. dr.: Rhizoctoniás palántavész a fűszerpaprikán.................... 139 Törzs..: Hazai homok és rozsmag alkalmazása a Neubauer-féle elemzéseknél .......................................................................................................253 Törley, D., ifj.: Szerves savak mennyisége magyar borokban .. .. 310 Újlaki Nagy, Á.: Termelékenységi modulus.............................................. 22 Vas, K., ifj.: Tejkonzerválás formaldehiddel............................................. 126 Könyvismertetés. Allemann, D.: A D-vitamin jelentősége a szarvasmarha takarmányozásában ...............................................................................................................109 Berényi, D.: A burgonya termelése és összefüggése az időjárással . . . . 257 Eichmann, H.: A rovartan tankönyve ...................................................... 110 Eisner, H.: A szénhidrátkémia alapelvei...........................................................321 Faber, Gy.: Haladó gazdák útmutatója...........................................................151 Guenther, F.: Az új gyümölcstermesztés...........................................................288 Hankó, B.: A hucul ló és tenyésztése Turjaremetén ............................ 150 Hankó, B.: Összehasonlító vizsgálatok az őseredeti és újszalontai sertés koponyáján ..............................................................................................151 Hegedűs, Gy. és Kendi Finály,.: Élelmiszerrendészeti határozatok . . 152 Jacob, A. és Alten, F.: A kálitrágyázásról. III. sorozat............................320 Luckan, J.: Téli fagykárok a gyümölcsfákon............................................. 28 Magyary, Z. és Reichenbach, B.: A szántóföldi termelés és állattenyésztés üzemi tájai. Magyarország mezőgazdasági politikájának alapvetése. 1.............................................................................................................321 Malkomesius, P. E. és Claus, G.: Takarmányok vizsgálata. A mezőgazdasági kísérleti és vizsgálati módszertan kézikönyve. 3. kötet . . 287 Mándy, Gy.: Mezőgazdasági növénytani mikrotechnika. I. rész. Gazdasági növénytani gyakorlatok kezdők részére..........................................320