Mezőgazdasági Kutatások, 1942 (15. évfolyam)
Tartalomjegyzék
Möbius, M.: A növények ivartalan szaporodása . . ................... . . 287 Ötvös, J.: A cukorrépatermelés éghajlati feltételei..................................... 29 Rauh, W.: A hasznos növények alaktana...................................................... 74 Rudolph, W.: Az élesztő vitaminjai............................................................... 80 Scharrer, P.: A nyomelemek biokémiája...................................................... 75 Schmidt, J., Kliesch, ,J. és Goertler, W.: A sertéstenyésztés tankönyve . . 226 Tomasovszky, I.: Erdészettan............................................................................288 Villax, ..: A vetőmagtermesztés és vetőmagforgalmazás legújabb szabályozásának magyarázata.............................................................................109 Villax, D.: Nemesített növényfajták jegyzéke az 1942. évre . . . . . . . 109 Szemle. Táplálkozás. — Élelmiszerek. Oldal Cholin, S. S.: Néhány adat az élelmiszerkoncentrátumok ismeretéhez . . 228 Heiss, R.: Tojás és alma hűtőházi csomagolásmódjainak vizsgálata . . 31 Kollath, IV.: Természetes táplálék és tudományos táplálkozástan . . . . 289 Kudriavtseva, T. T.: Edénymosás higiéniai megítélésének kérdése népkonyhákban ........................................................................................ 31 Kulm, R.: Vitaminok és gyógyszerek ...................................................... 30 Lyubin, B. C.: A hús frisseségének megállapítása szénsavtartalma alapján ............................................. 227 Mielek, O.: Európa népeinek étrendszokásai............................................. 152 Panassenko, W. T. és Tatarenko, J. S.: Élelmiszerek hideget tűrő gombaflórája ......................................................................................................228 Rievel, N.: Tojáskonzerválás szénsavkezeléssel, „Ovanol“ olajozással és hűtéssel ......................................................................................................289 Schmidt, H. ..: A kenyér-, gyümölcs-, illetőleg nyerskésztevők megoszlása és fogbetegségeik .............................................................................153 Spiridonova, A. S.: Alacsony hőmérséklet befolyása a konzervek minőségére ...............................................................................................................153 Sleudel, H.: Összehasonlító vizsgálatok a dobozban konzervált, szárított és fagyasztott főzelékek emészthetőségéről..........................................290 Sidle, B.: Ibolyántúli sugarak hatása mikrobák fejlődésére hason . . 227 Strauch, J.: Élelmiszerek és élvezetiszerek pótanyagai.................................290 Stuhrk, A.: Újabb ismeretek főzelékkonzervek bombázsának és savanyodásának okáról.....................................................................................228 Volberg, A. és Vesterhus, R.: Főzelékkonzervek mikrobiológiája . . . . 153 Állattenyésztés. — Takarmányozás. Tejgazdaság. Bárdos, L.: Az ammoniumklorid és a nátriumhidrokarbonát adagolásának hatása elegendő meszet és foszfort tartalmazó takarmányon tartott nyulak Ca-, Mg- és P-forgalmára .................................... 322 Brehtm, K. és Nordbo, R.: A rozs és a búza malmi melléktermékeinek tápláló értéke ...................................................... . . .................... 111 Glávits, J.: Vizsgálatok a szarvasmarha hasüregi szerveinek cystintartalmáról..................................... 76 Gorbach, G.: A melizitózméz keletkezése és vegytana.................................292 Gorbach, G.: Táplálkozásélettani tanulmányok méheken. 1. A saccharóz és melizitóz emésztésének enzimkémiai vizsgálata.................................291