Cukoripar, 1958 (11. évfolyam, 1-12. szám)
1958-01-01 / 1. szám
iL Oldal Gönczi Ferenc: A szerencsi cukorgyár története........................ 101 Gross D.: 4 pH érték magas hőmérsékleten való mérése és szabályozása (lapszemle)................................ 197 Guraly E.: A nádnyerscukor finomítása (lapszemle) . . 244 Haberényi Károly, Tegze Miklós, Vajda Ödön és Vukov Konstantin: A folyamatos üzemű J-diffúzió működése az 1957—58. évi kampányban a petőházi cukor- ,-----, gyárban ...............................................................1091 Dr. Hacker Ervin 1223 Hadi József: Új reagens szaharóz kimutatására................. 225 Hadi József és Pausz László: Kismennyiségű szaharóz meghatározása anthron reagenssel................................................... 259 Hamerak K.: Fázisjavítás (lapszemle)........................ .. . . 277 Ifj. Haraszti Gyuláné: Duboscq koloriméter ....................................... 98 Harkay Gyula és Buczolich Antal: Diagram a lemelegítők számításához .. .. 177 Harmos Ferenc: A répamagkoptatás előnyei............................... 10 Helemszkij M. Z., Fleisman L. E. és Volohova A. L. : A répa szaharóztartalmának pontos meghatározása (lapszemle)............................................... 21 Helyreigazítás.................................................................10/b Janke S.: A cukorgyártás mikrobiológiája (lapszemle) .. 21 Jánossy Károly: Hírek a jugoszláv cukoriparból ................. 8/b Jaskolski J.: A centrifuga fejlődése és mai állapota (lapszemle) .................................................................244 Kartasov A. K., Golovnyák I. D., Makszimova N. A. és Zsizsina R. G.: Az első szaturált lé keverék lúgossága (lapszemle) .............................................................. 196 Keletázsia, a jövő nagy cukortermelője (lapszemle) ...................................................................278 Kelly F. H.: C. A cukorkristály alakja (lapszemle)................. 9/b 1 Kmetty János — Putz Lipót 188 Komáromi György: Cukorrépatermelésünk fokozásának távlati lehetőségei.............................................................. 3 Krause Jenő: Az 1956. típusú Lángrépavágó elektromos berendezése ....................................... 64 Krieger Ödön: Gyors mészkőelemzési eljárás........................ 82 Kucenko A. E.: A kondenzvíz eltávolító berendezés kiválasztása (Lapszemle) ............................................... 193 Lengyel cukorgyártás fejlesztési terve (lapszemle) ................. 15 Leszkiv T. M.: Hidrociklon alkalmazása a cukoriparban (lapszemle) 547 Oldal Zszkay József: Beszámoló az 1957. évi levéltrágyázási kísérletekről ..................................................................190 Litcsenko B. Sz Egycsírájú cukorrépamag (lapszemle) .. .. 195 Litvak I. M.: A répacukorgyártás technológiája (könyvismertetés) ..................................................................308 Loserth R.: BMA torony diffúzió a Heilbronn-i cukorgyárban (lapszemle) ............................................... 168 Magnusson O.: Az önműködő centrifuga fejlődése Svédországban (lapszemle) ........................................ 48 Dr. Magyar Károlyné és Marton Ádám: A Dedek-féle mikroszűrő és Szilvi-féle szűrési sebességmérő készüléken végzett üzemi és laboratóriumi mérések összehasonlítása .. 240 Dr. Magyar Károlyné és Tóth Zsiga István: Félüzemi letisztítási kísérlet a normálisan és túlszaturált lé visszavételével .. 162 Dr. Magyar Károlyné és Vukov Konstantin: A cukorrépa kálium és nátrium tartalmának együttes meghatározása ................................. 300 Marton Ádám: A korrelációszámítás néhány alkalmazása a cukoriparban ...........................................................131 Marton Ádám és dr. Magyar Károlyné: A Dedek-féle mikroszűrő és Szilvi-féle szűrési sebességmérő készüléken végzett üzemi és laboratóriumi mérések összehasonlítása . . 240 Marton Ádám és Zana János: A cukorrépa fejlődése 1956—57. években és a répafejlődés becslése .............................. .. 268 Merpert M. G.: Cukorgyárak tervezése a Szovjetunióban (lapszemle) ......................................... 107 Mészáros Sándor: A telítőgáz COs-tartalmának ellenőrzése . . 36 MITE: Pályázati felhívás ............................................... 52 MITE: Pályázati hirdetmény ................................85, 12/b Modzelewski T.: Kísérletek steelon és üveg szűrőszövetekkel (lapszemle) ...........................................................244 Műszaki fejlődésünk útja ....................................249 Műszaki osztály munkaközössége: Az 1957—58. évi répafeldolgozási kampány .. 136 Nacsa Zoltán és dr. Viczián Brúnó: Kazánáttelepítés a mezőhegyesi cukorgyárban 54 Nagy László: A technikusok néhány problémájáról . . . . 169 Nemzetközi méréstechnikai konferencia Budapesten ..........................................................................220 Nesvadka: Páragőz-kondenzáció a cukoriparban (lapszemle) ...................................................................168 Dr. Novacsek János: — Benyomásaim a „J" diffúzióról...........................11251 Nyáry Tibor és Barta Rudolf: A pakuraégők porlasztásának gazdaságossága 206 Oroszi András: A cukorrépaegyelés könnyítése........................... 253