Cukoripar, 1969 (22. évfolyam, 1-6. szám)

1969-01-01 / 1. szám

* Egyesületi kitüntetések és jutalmazások................... 26 * Új műszaki tudományos művek................................ 1/B 3 * Iparjogi ismeretek ..................................................................... 64 * 20 éves a MÉTE........................................................................... 143 Mezőgazdasági és élelmezésipari szakemberképzés új feladatai ................................................................................................ 88 Miniszteri kitüntetésben részesültek................................... 13 Mit ne tegyünk ? ............................................................................ 229 Nagy László: Munkaidő-csökkentés a cukoriparban ................... 2 Az új mechanizmus első évének hatása a cukor­iparban ........................................................................................ 121 Nekrológ * Apjok László.................................................................................. 230 * Arazim Viktor................................................................................ 70 ♦Gyimesi Sándor ............................................................................. 148 ♦Kaiser Ervin ................................................................................... 70 ♦Kopeczky Viktor........................................................................... 148 ♦Korányi István ........................................................................ 6­B 3 ♦Mágori Imre..................................................................................... 31 ♦Nagy József..................................................................................... 170 ♦Pálos Ottó ........................................................................................ 71 ♦Somorjai Kálmán ........................................................................ 1 Németh Emil: Hegesztés különleges elektródákkal és fém­porokkal ........................................................................108, 197 80 éve ..................................................................................................... 173 Ódor László: A munka termelékenység a cukoriparban ..................................... 41, 81, 126, 167, 226 Pável István: Mésziszap kiszállítása egyorsós csavarszivattyú­val .................................................................................................. 68 Ladics Imréné: A cukoripar kapcsolata a vízvédelemmel ...............213 Salánki István: Újabb, olcsóbb szűrőperlit............................................. 54 Simó Tibor: Vízgazdálkodás a cukoriparban ................................ 210 Simon Pál és Krieger Ödön: Utótermék affinálás nélküli sémák........................... 85 Stransz János: Rekesz nélküli dobszűrő ................................................... 180 A *-gal jelölt címek a félkövér betűvel szedett címszóhoz tartoznak. Szabó Géza és dr. Éliás Gyula: A cukorrépatermesztés helyzete és korszerűsí­tése .........................................................................161, 201 Szocialista brigádok vetélkedője az élelmezési iparban ......................................................................... 180 Sződi János: A cukoriparban végzett kimagasló tevékenység elismerése.................................................................... 138 Dr. Tóth-Zsiga István: A fehércukor mikróbás fertőzöttsége .................. 14 A cukoripari mikrobiológia kialakulása I. . . . 106 Vaja Tibor: Garbe-kazán átalakítása olajtüzelésre ................ 101 Vajda József: Eberhardt-mészkemence puttony töltésének me­chanizálása................................................................... 20 Vavrinecz Gábor: A répamelasz képződése és összetétele IX. Ka­tioncserélt melaszok; kalciumklorid; fáziselmé­let .................................................................................. 47 A répamelasz képződése és összetétele X. Kétértékű kationok sóinak befolyása a szacharóz fajla­gos forgatóképességére ............................................ 231 Vermes Samu: Kőfogók ....................................................................... 56 Krisztalloszkóp, a cukorkristályosítás segédesz­köze ........................................................................... 192 Dr. Vértesy László: A cukorexport az értékelés mérlegén.................. 223 Dr. Vigh Albert: Az úsztató- és mosóvíz visszaforgatásának meg­oldása ....................................................................... 6 Dr. Vigh Albert és dr. Vukov Konstantin: A CITS (Nemzetközi Cukortechnikai Bizottság) tudományos választmányának bécsi ülése . . 134 Vízügyi ankét a Selypi Cukorgyárban ................ 209 Dr. Vukov Konstantin: Megemlékezés Jean Dubourg-ról........................... 97 Dr. Vukov Konstantin és dr. Vigh Albert: A CITS (Nemzetközi Cukortechnikai Bizottság) tudományos választmányának bécsi ülése . . 134 Dr. Vukov Konstantin: A szacharóz diffúziós állandójának hőmérséklet­függése ..................................................................... 171 Wertán Pál: Lerakódás tisztítása vízsugárral ........................... 71 Lengyel műszaki hét........................................ 114, 187 Néhány szó a mészkemence tüzelésről................ 148 Répamosás ................................................................... 200 Zamecsnik Lajosné: Kristálycukor fogyasztói csomagolása................ 103 Zana János és Lukács László: Kísérletek szín szerint osztályozott cukorrépa vetőmaggal.................................................................. 22

Next