Cukoripar, 1986 (39. évfolyam, 1-4. szám)

1986-01-01 / 1. szám

TARTALOM Sárközi F.: Célunk a cukorrépa minőségének javítása......................................... 1 Gerse J., Megyeri L.: Cukoroldali séma számítása............................................... 6 Dr. P. Christodoulou: Kis tüzelőanyag felhasználású cukorgyár........................ 12 Wer­tán P.: Az energiáról népszerűen....................................................................... 20 Dr. Vigh A.: A nád-nyerscukor finomítása III. rész............................................. 23 Schottner K.: Szakosztályi tevékenység................................................................... 31 BNV.................................................................................................................................... 38 LAPSZEMLE................................................................................................................... 39 Dr. Bárány L.-né: Címfordítások cukoripari folyóiratokból................................. 40 ИЗ СОДЕРЖАНИИ Ф. Шаркёзи: Улучшение качества сахарной свёклы является нашей целью 1 Ю. Герше, Л. Медери: Расчёт схемн варочного отделения.............................. 6 Д—р. П. Христодулу: Модель сахарного завода с экономией топлива .. 12 П. Вертан: Популярно об энергии ..................................................................... 20 Др А. Виг: Рафинирование тростникового сахара-сырца (III. часть:) Ра­финирование в сахарных заводах СССР ................................................... 23 FROM CONTENT F. Sárközi: Our aim is to improve the quality of sugarbeets ............................ 1 J. Gerse, L. Megyeri: Calculation of schemata in the sugar house.................... 6 Dr. P. Christodoulou: Model of a sugar factory with low fuel consumption ... 12 P. Wertán: About energy in a popular manner..................................................... 20 Dr. A. Vigh: Purification of waste waters in the sugar industry........................ 23 AUS DEM INHALT F. Sárközi: Unser Ziel ist die Rübenqualität zu verbessern................................ 1 J. Gerse, L. Megyeri: Berechnung der Zuckerhausschemata.............................. 6 Dr. P. Christodoulou: Modell einer Zuckerfabrik mit geringem Brennstoffbedarf................................................................................................. 12 P. Wertán: Volkstümlich über die Energie............................................................. 20 Dr. A. Vigh: Raffination des Rohzuckers aus Zuckerrohr, III............................. 23 Szerkesztő bizottság: Dr. Vígh Albert fel.­szerkesztő: Dr. Fábián Károly, Dr. Hangyái Károly, Haraszti Gyula, Krieger Ödön, Dr. Magassy Lajos, Pintér Pál, Schottner Károly. MÉTE cukoripari szakosztály titkára Dr. Vukov Konstantin, Wertán Pál szerkesztő, ШШ1МИ XXXIX. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1986. JANUÁR MÁRCIUS A szerkesztésért felel: dr. Vígh Albert Felelős kiadó: Faklen Pál igazgató Kiadja a Delta Szaklapkiadó és Műszaki Szolgáltató Leányvállalat 1442 Budapest VII., Garay u. 5. Telefon: 215440 Külföldön terjeszti a „Kultúra” Külkereskedelmi Vállalat, Budapest, Postafiók 149. H—1389 Előfizethető a szerkesztőségnél. Egyes szám ára: 32,50 Ft Előfizetési díj évi 130,— Ft Szerkesztőség címe: 1141 Budapest XIV., Komócsy u. 39—41. Telefon: 632­ 000 Csekkszámlaszám: Cukoripari Szolgáltató Közös Vállalat 216—37 166 85. 55345 Petőfi Nyomda, Kecskemét ISSN 0011—2720

Next