Élelmiszervizsgálati Közlemények 2. (1956)

Névmutató

NÉVMUTATÓ Összeállította : Moldvai Rezső Anderson J. A.: 1. Cunningham D. .................. 291 Ádám A.: 1. Maucisné, Károly E* .... 101 Bachler J.: Tapasztalatok sütőipari ellen­őrzéseknél* .................................... 104 Báthory P.: Az élelmiszerek mikrobiológiai tisztaságának jelentőségéről* . 28 Báthory P.: Polónyi Pál emlékezetére* . . 241 Bauer D.: Zsírok tartósítása antioxidán­sokkal............................................... 108 Biefer K. W.: 1. Hadorn H..................................... 237 Blaskicwicz A.: 1. Turk A.—Messer P. J...........294 Brooks J. : Mosott tojások felismerése II. Gyorsmeghatározási módszer . 294 Bruckner J.: Monoszacharidok meghatáro­zása az orcinolkénsav-reakció alapján ......................................... 43 Bäumler J.: Hipnotikumok és szedativu­­mok azonosítása toxikológiai elemzéseknél ................................ 174 Cieleszky V.—Lindner M.: Az arzénszennyeződés lehető­sége füstgázos szárítás esetén* 11 Cieleszky V.—Pintér M.: Borkénezőszerek arzénszeny­­nyezése és annak toxikológiai vonatkozásai............................... 195 Croiohurst B. : Zsírmentes tejszárazanyag meghatározása fagylaltban ... 295 Cunningham D. K.— Anderson J. A.: Káliumbromát amperometri­­kus térfogatos meghatározása lisztben........................................... 291 Debeer G.: 1. Simonart P.................................. 109 Dirks: 1. Howard W................................... 289 Emanuel N.—Knorre D.—Lja­­szkovszkaja Ju.—Pulszkaja V.: Étkezési zsírok tárolhatóságá­nak gyors kinetikai vizsgálati módszeréről..................................... 41 Engedi L. : Disszociált ionok hatása a tész­ta kialakulására*......................... 125 Fehér L. — Szabó I.: Gyors módszer D-galakturon­sav előállítására*......................... 277 Feigl—H. E. Feigl—D. Gold­stein : Kumarin kis mennyiségének fajlagos kimutatása fotokata­lízis útján ...................................... 289 Fineke A.: Keményítőszörp meghatáro­zás édességekben ....................... 43 Fischer H. — Hansen R. G.—Nor­ton H. W.: Glukóz és galaktóz mennyile­ges meghatározása egymás mellett ........................................... 42 Franzke Cs.: Megjegyzés a zsírok peroxid számának jodometriás megha­tározásához .................................... 292

Next